8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι» (2013) σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ

Κομεντί Περιπέτεια – Ο ονειροπόλος υπάλληλος του περιοδικού «Life» Γουόλτερ Μίτι χάνει το αρνητικό της φωτογραφίας που θα κοσμούσε το τελευταίο εξώφυλλο της έντυπης έκδοσής του. Αυτό θα αποτελέσει την αφορμή για να ξεκινήσει ένα περιπετειώδες ταξίδι με σκοπό να βρει το πολύτιμο κομμάτι φιλμ αλλά και τον πραγματικό εαυτό του. Ταυτόχρονα, ο ντροπαλός Μίτι προσπαθεί να βρει τρόπο για να προσεγγίσει τη συνάδελφό του Σέριλ Μέλχοφ, ενώ η «μεταβατική» περίοδος στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού είναι γεμάτη κλεισίματα τμημάτων και απολύσεις.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Κρίστεν Γουίγκ, Σον Πεν, Τζον Ντάλι, Άνταμ Σκοτ, Σίρλεϊ Μακλέιν.

*Open, Τρίτη 20/09 στις 21:00

«Η Καταγωγή των Σάμι» (2016) σκηνοθεσία Αμαντα Κέρνελ 

Δραματική – Ένας φόρος τιμής και αγάπης για όσους έμειναν σε – αλλά κι όσους έφυγαν από – μια κοινωνία στην άκρη του κόσμου, και ταυτόχρονα μια εναλλακτική, προσωπική αφήγηση για το αποικιοκρατικό παρελθόν μιας «πολιτισμένης» χώρας, μέσα από τα μάτια και τα βιώματα μιας έφηβης.

Παίζουν: Λένε Σεσίλια Σπάροκ, Μαζ-Ντόρις Ρίμπι, Γιούλιους Φλαϊσάντερ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 20/09 στις 22:00

«Ο προστάτης» (2012) σκηνοθεσία Μπόαζ Γιακίν

Δράσης Μυστηρίου – Ο Λουκ Ράιτ, ένας παλαιστής μεικτών πολεμικών τεχνών, θα βάλει τη ζωή του στο στόχαστρο της ρωσικής μαφίας μετά την απόφασή του να «πουλήσει» ένα στημένο αγώνα.

Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, αφού η οικογένειά του θα δολοφονηθεί, ενώ ο ίδιος θα οδηγηθεί σύντομα στην κοινωνική απομόνωση και το φόβο.

Όταν όμως θα συναντήσει μια δωδεκάχρονη Κινέζα, την Μέι, ορφανή αλλά και μαθηματική διάνοια, που έχει αναγκαστεί να δουλέψει για την ρωσική «Τριάδα» ως λογίστρια, ο Λουκ θα αναλάβει δράση και θα επιστρέψει αποφασιστικά σε έναν πόλεμο, όπου παίζονται πολλά περισσότερα από αυτά που φαίνονται στην επιφάνεια

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Κάθριν Χαν, Κρις Σάραντον, Ρόμπερτ Τζον Μπερκ, Τζέιμς Χονγκ, Άνσον Μάουντ.

*Alpha, Τρίτη 20/09 στις 22:40

«Υπ’ αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος: Μέρος 2ο» (2008) σκηνοθεσία Ζαν Φρανσουά Ρισέ 

Αστυνομική, βιογραφική, δράσης – Η 2η ταινία για τη ζωή του Μεσρίν ξεκινά από το 1972 που επιστρέφει στη Γαλλία έως τις 2 Νοεμβρίου του 1979.
Ο Μεσρίν αναχωρεί από τον Καναδά με προορισμό τη Γαλλία.
Γίνεται ζευγάρι με τη Συλβί και ξεκινά ένας νέος κύκλων ληστειών στο Παρίσι.

Το 1973 συλλαμβάνεται μετά από μια επιτυχημένη ληστεία και ενώ τον οδηγούν στην αίθουσα του δικαστηρίου ζητά να πάει στην τουαλέτα όπου βρίσκει κρυμμένο ένα όπλο. Το χρησιμοποιεί για να πάρει όμηρο έναν δικαστή, ενώ ο μαθητευόμενός του, ο Μισέλ τον βοηθά να δραπετεύσει.

Οι ληστείες συνεχίζονται, με ακόμη πιο ριψοκίνδυνες αποφάσεις, αλλά μετά δύο μήνες η αστυνομία τον εντοπίζει στο διαμέρισμά του στο Παρίσι.
Η επόμενη καταδίκη του σε 20 χρόνια φυλάκισης όμως, δεν θα είναι αρκετή για να τον κρατήσει πίσω από τα σίδερα….

Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Λουντιβίν Σανιέ, Ζιλ Λελού, Μάθιου Άμερλικ, Ζεράρ Ντεπαρτιέ.

*Open, Τρίτη 20/09 στις 23:30

«Rage» (2014) σκηνοθεσία Πάκο Καμπέθας 

Περιπέτεια – Όταν ο Πολ Μαγκουάιρ και οι συνεργάτες του καταφέρουν να ληστέψουν με επιτυχία έναν ρώσο μαφιόζο, ανάμεσα στη λεία με το ζεστό χρήμα θα βρουν κι ένα πολύτιμο ρωσικό όπλο, το Tokarev. Ο πόλεμος που ξεσπά ανάμεσα στην ιρλανδική και τη ρωσική μαφία είναι αναπόφευκτος και ανελέητος. Πέντε χρόνια μετά, ο Πολ έχει αποφασίσει να βγει από αυτόν τον φαύλο κύκλο εκδίκησης και να ζήσει μακριά από το έγκλημα. Υπολογίζει όμως χωρίς τον αντίπαλο. Όταν η κόρη του πέσει θύμα απαγωγής, ο Πολ δεν έχει πολλά περιθώρια παρά να επιστρέψει στο παρελθόν, αυτή τη φορά για να τελειώσει μαζί του μια και καλή. Εκτός και αν το… παρελθόν τον προλάβει.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Μαξ Ράιαν, Ντάνι Γκλόβερ, Ρέιτσελ Νίκολς, Πίτερ Στορμάρε.

*Star Τρίτη 20/09 στις 00:30

«Χωρίς Oίκτο» (2013) σκηνοθεσία Στίβεν Νάιτ

Δράσης – Άστεγος και φυγάς από στρατοδικείο, Ο Τζόι Τζόουνς, ένας προβληματικός πρώην στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων εισέρχεται στον εγκληματικό υπόκοσμο του Λονδίνου αρπάζοντας την ταυτότητα ενός άλλου ανθρώπου που θα τον μεταμορφώσει σ’ έναν εκδικητικό άγγελο στη συνέχεια.

Ο Τζόουνς κυκλοφορεί στον λονδρέζικο υπόκοσμο και κάποια στιγμή προσεταιρίζεται την ταυτότητα ενός άλλου άνδρα.

Μετατρέπεται σταδιακά σε έναν άγγελο – εκδικητή που τιμωρεί τους πάντες στο πέρασμά του

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Άγκατα Μπουζέκ, Μπένεντικτ Γουόνγκ, Κρίστιαν Μπράσινγκτον.

*Skai, Τρίτη 20/09 στις 00:30

«Βασικό Ένστικτο» (1992) σκηνοθεσία Πολ Βερχόβεν

Δράσης Μυστηρίου – Το neo-noir αριστούργημα του Βερχόφεν επικεντρώνεται στην έρευνα του ντετέκτιβ Νικ Κάραν (Μάικλ Ντάγκαλς) για τη δολοφονία του ροκ σταρ Τζόνι Μποζ, ο οποίος δολοφονήθηκε με παγοθραύστης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Η βασική ύποπτος είναι η είναι η ιδιοφυής, διάσημη συγγραφέας Κάθριν Τραμελ (Σάρον Στόουν), με σπουδές Λογοτεχνίας και Ψυχολογίας, η οποία στο τελευταίο της βιβλίο περιέγραφε τη δολοφονία ενός ροκ σταρ με τον ίδιο τρόπο που δολοφονήθηκε ο Μποζ.

Ο Μικ είναι αποφασισμένος να αποδείξει την ενοχή της Κάθριν, ενώ παράλληλα νιώθει μια ακαταμάχητη έλξη προς αυτήν. Η μοιραία ερωτική σχέση τους ακροβατεί πάνω σε τεντωμένο σχοινί, ενώ τα στοιχεία από το παρελθόν της Κάθριν περιπλέκουν περισσότερο την έρευνα.
Κι ενώ το παιχνίδι συνεχίζεται, ένας καινούργιος φόνος έρχεται να επισπεύσει τις εξελίξεις.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Σάρον Στόουν, Τζιν Τριπλχορν, Τζορτζ Ντζούντζα, Λειλάνι Σαρέλ, Γουέιν Νάιτ.

*Ant1, Τρίτη 20/09 στις 00:30

«Ο Φρουρός των Συνόρων» (2008) σκηνοθεσία Ισαάκ Φλορεντίν

Δράσης – Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ είναι ένας πρώην αστυνομικός, ο  Τζακ Ρομπιντό, που υπηρετεί ως φρουρός των συνόρων του Μεξικό. ‘Ενα αδίστακτο καρτέλ ναρκωτικών σχεδιάζει να περάσει από τα σύνορα ένα φορτίο ηρωίνης αξίας 35 εκατομμυρίων δολαρίων και ο Τζακ είναι ο μόνος που μπορεί να εμποδίσει τη σκοτεινή αυτή επιχείρηση. Για αυτόν είναι προσωπική υπόθεση καθώς η κόρη του έχασε τη ζωή της από υπερβολική δόση. Μόνος εναντίον όλων θα αντιμετωπίσει αποστολές αυτοκτονίας, σαδιστικά βασανιστήρια και διεφθαρμένους αξιωματούχους.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Σκοτ ‘Ατκινς, Γκάτι Μακντόναλντ, Αντρέ Μπερνάρντ.

*Mega, Τρίτη 20/09 στις 01:10