11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Σιδηρά Κοιλάδα» (2018) σκηνοθεσία Τάι Ρόμπερτς

Δραματική Ρομαντική – Η επική ιστορία του Τζιμ Μακ Νίλι, ενός τυχοδιώκτη που το 1939 κατάφερε να εξελιχθεί στην άγρια ερημιά του Τέξας από απλός εργάτης, σε μεγάλος πετρελαιοπαραγωγός.

Παίζουν: Όστιν Νίκολς, Λέιν Γκάρισον, Άλι Κόμπριν.

*Open, Τρίτη 03/01 στις 21:00

«Έρωτες, Γάμοι και Λοιπές Καταστροφές» (2020) σκηνοθεσία Ντένις Κούγκαν

Κομεντί Ρομαντική – Τέσσερις εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες αναζητούν την πραγματική αγάπη, αντιμέτωποι ο καθένας με τις δικές του προκλήσεις. Ενώ η δουλειά τους είναι να οργανώνουν τέλειους γάμους για τα ζευγάρια που τους προσλαμβάνουν, στην προσωπική τους ζωή οι ρομαντικές τους σχέσεις είναι κάθε άλλο παρά τέλειες.

Παίζουν: Ντάιαν Κίτον, Μάγκι Γκρέις, Τζέρεμι Άιρονς, Ντιέγκο Μπονέτα.

*Skai, Τρίτη 03/01 στις 21:00

«Ένα Αστέρι Γεννιέται» (2018) σε σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Κούπερ

Δραματική, ρομαντική – Σ’ αυτήν την τραγική ιστορία αγάπης, ο Μπράντλεϊ Κούπερ ενσαρκώνει τον γνωστό μουσικό Τζάκσον Μέιν, ο οποίος ανακαλύπτει και ερωτεύεται την επίσης καλλιτέχνη Άλι (Gaga).

Εκείνη έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρό της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, μέχρι που ο Τζακ την βγάζει και πάλι στο προσκήνιο.

Αλλά όταν η καριέρα της Άλι παίρνει τα πάνω της, η προσωπική πλευρά της σχέσης τους καταρρέει, καθώς ο Τζακ βρίσκεται σε συνεχή μάχη με τους δικούς του εσωτερικούς δαίμονες.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Lady Gaga, Σαμ Ελιοτ, Αντριου Ντάις Κλέι.

*Star, Τρίτη 03/01 στις 21:00

«Τζέρι Λι Λιούις – Ο Θρύλος του Ροκ» (1989) σκηνοθεσία Τζιμ ΜακΜπράιντ 

Βιογραφική Δραματική – Η ιστορία του ροκαμπιλά Τζέρι Λι Λούις, του κατά πολλούς σημαντικότερου και σίγουρα ενός από τους πιο «αχαλίνωτους» μουσικούς της δεκαετίας του 1950.

Η αλαζονεία του, το πηγαίο ταλέντο του και ο αντισυμβατικός τρόπος ζωής του συχνά το έφεραν σε σύγκρουση µε τον κόσµο της µουσικής βιομηχανίας και του απέφεραν την επίκριση και την περιφρόνηση του κοινού.

O Ντένις Κουέιντ και η Γουινόνα Ράιντερ πρωταγωνιστούν στην αληθινή, συναρπαστική ιστορία του θρυλικού ροκ σταρ της δεκαετίας του ’50, Τζέρι Λιούις, που λατρεύτηκε για τη μουσική του, αλλά κατηγορήθηκε για την αμφιλεγόμενη ερωτική του ζωή.

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Γουινόνα Ράιντερ, Άλεκ Μπάλντουιν, Τζόε Μπο Μπρίγκς, Τζον Ντο, Στίβεν Τομπολόβσκι.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 03/01 στις 22:00

«Πάτερ Γκομένιος» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ένας γυναικοκατακτητής με το παρατσούκλι Γκομένιος (Σωτήρης Μουστάκας) παντρεύεται αλλά επειδή, ακόμα και μετά το μήνα του μέλιτος, η γυναίκα του παραμένει παρθένα, αρχίζει να αμφιβάλλει για τον εαυτό του.

Αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από ένα γιατρό, ο οποίος τον διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημά του είναι ψυχολογικής φύσεως. Θα αποσυρθεί σε μια μονή όπου θα ξαναβρεί τον εαυτό του, αγιάζοντας και καθιστώντας γυναίκες έγκυες, για να επιστρέψει τελικά στη δική του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Αλίκη Καμινέλη, Κατερίνα Γιουλάκη, Θάλεια Παπάζογλου.

*Alpha Τρίτη 03/01 στις 23:00

«Τηλε…Φονικός Θάλαμος» (2002) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου –  Ο Στου Σέπαρντ (Κόλιν Φάρελ) είναι ένας καλλιτεχνικός μάνατζερ που χάρη στο ταλέντο στα ψέματα καταφέρνει όχι μόνο να επιβιώνει, αλλά να κάνει και μια άνετη ζωή.
Ένα πρωινό στο κέντρο της πόλης, αφού τελειώνει τις δουλειές του μπαίνει σ’ ένα τηλεφωνικό θάλαμο από τον οποίο και καλεί την ερωμένη του.
Όταν όμως τελειώνει τη συνομιλία του μαζί της, το τηλέφωνο χτυπάει.

Ξέρει ότι πρόκειται για λάθος κλήση, αλλά η περιέργεια τον προτρέπει να το σηκώσεις. Ένα τηλέφωνο που χτυπά απαιτεί απάντηση, αλλά όταν ο Στου Σέπαρντ απαντά οι απαιτήσεις του συνομιλητή του (Κήφερ Σάδερλαντ) θα τον εκπλήξουν δυσάρεστα: έχει βρεθεί εμπλεκόμενος σε ένα βασανιστικό “παιχνίδι”.

«Κλείσε», του λέει η φωνή «και θα βρεθείς νεκρός».

Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ένας ελεύθερος σκοπευτής και τον απειλεί ότι θα τον πυροβολήσει αν το κλείσει.

Ένας αγωνιώδης διάλογος ξεκινά ανάμεσα στους δυο άνδρες, ενώ η αστυνομία έχει περικυκλώσει το θάλαμο, νομίζοντας ότι ο Στου είναι ο δολοφόνος.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Φόρεστ Γουιτάκερ, Κέιτι Χολμς, Ράντα Μίτσελ.

*Skai, Τρίτη 03/01 στις 23:00

«The Guest» (2014) σκηνοθεσία Άνταμ Γουίνγκαρντ

Δραματική Δράσης Μυστηρίου – Ένας μυστηριώδης επισκέπτης, ο φιλικός στρατιώτης Ντέιβιντ, φτάνει στο κατώφλι της πόρτας της οικογένειας Πίτερσον λέγοντάς τους ότι είναι φίλος του γιου τους που χάθηκε στο καθήκον. Οι Πίτερσον υποδέχονται τον Ντέιβιντ στο σπίτι τους, αλλά και στη ζωή τους. Όταν όμως αρχίζουν ξαφνικά να πεθαίνουν άνθρωποι στην πόλη, η έφηβη κόρη τους, Άννα, αρχίζει να αναρωτιέται μήπως πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο Ντέιβιντ. Θα καταφέρει η Άννα να κρατήσει ασφαλή την οικογένειά της ή θα είναι πλέον αργά για όλους;

Παίζουν: Νταν Στίβενς, Σίλα Κέλι, Μάικα Μονρό, Λανς Ρέντικ.

*Open, Τρίτη 03/01 στις 23:30

«Φτερά και Πούπουλα» (1996) σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς

Κωμωδία – Ο Αρμάντ (Ρόμπιν Γουίλιαμς) διευθύνει ένα γκέι-κλαμπ στο Μαϊάμι, το “The Birdcage” (Φτερά και Πούπουλα). Μαζί του μένει ο σύντροφος του, ο Άλμπερτ (Μέιθαν Λέιν), ο οποίος είναι η κύρια ατραξιόν του κλαμπ, ως Drag Queen, Σταρίνα.
Όταν ο γιος του Αρμάντ, ο Βαλ ανακοινώνει ότι έχει σχέση με μία κοπέλα, την Μπάρμπαρα (Καλίστα Φλοκχαρτ), την οποία βλέπει σοβαρά και θέλει να την παντρευτεί, ζητά την βοήθειά του. Εκείνος, αν και απρόθυμα, συμφωνεί να στηρίξει και να βοηθήσει τον γιο του με κάθε τρόπο.

Τα σχέδια του Βαλ περιλαμβάνουν και γνωριμία με τους γονείς της Μπάρμπαρα, οι οποίοι είναι ο υπέρ-συντηρητικός Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Κέβιν Κήλι (Τζιν Χάκμαν) και η σύζυγός του Λουίζ (Ντάιαν Γουέστ).

Τώρα, οι “γονείς” του Βαλ πρέπει να κρύψουν επιμελώς την ταυτότητα τους και να παρουσιαστούν ως μία συνηθισμένη οικογένεια.
Η διακόσμηση του σπιτιού αλλάζει, η Εβραϊκή κληρονομιά τους κρύβεται, ο Αρμάντ γίνεται διπλωματικός ακόλουθος που υπηρετεί στην Ελλάδα και ο Άγκαντορ, ο Λατίνος υπηρέτης, γίνεται Έλληνας που ακούει στο όνομα, Σπάρτακος.

Το μόνο που λείπει από την οικογένεια για να είναι πλήρως αποδεκτή είναι η … μαμά του Βαλ. Και αφού οι προσπάθειες να γίνει ο Άλμπερτ στιβαρός άντρας απέτυχαν, τώρα αποφασίζει να δοκιμάσει έναν ρόλο που τον ξέρει καλά.

Παίζουν: Νέιθαν Λέιν, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Χανκ Αζάρια, Τζιν Χάκμαν, Νταν Φούτερμαν, Ντάιαν Γουέστ, Κριστίν Μπαράνσκι, Καλίστα Φλοκχαρτ.

*Ant1, Τρίτη 03/01 στις 23:30

«Θεωρίες Συνωμοσίας» (1997) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ 

Δράσης Μυστηρίου – Ο Τζέρι Φλέτσερ (Μελ Γκίμπσον) είναι ένας καθημερινός άνθρωπος της Νέας Υόρκης, οδηγός ταξί στο επάγγελμα, που έχει όμως ένα μάλλον περίεργο χόμπι. Δημιουργεί με το μυαλό του περίπλοκα ως απίθανα σενάρια για τα πάντα: δραστηριότητες παρακρατικών οργανώσεων, μηχανορραφίες μυστικών υπηρεσιών, ύποπτα πειράματα της NASA. Δεν σταματά όμως εκεί.

Αντίθετα, δημοσιεύει τις απόψεις του σ’ ένα περιοδικό. Σύντομα θα αντιληφθεί πως αυτή η ενέργειά του ίσως αποβεί μοιραία για την ίδια του τη ζωή, αφού ξαφνικά κάποιοι θα θελήσουν να τον βγάλουν από τη μέση.

Αυτό σημαίνει ότι μία από τις θεωρίες του αποδείχτηκε αληθινή.

Όμως, ποια απ’ όλες; Στην αγωνιώδη του έρευνα, θα του συμπαρασταθεί η Άλις Σάτον (Τζούλια Ρόμπερτς), μια κυβερνητική υπάλληλος.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Τζούλια Ρόμπερτς, Πάτρικ Στιούαρτ, Τέρι Αλεξάντερ, Μπράιαν Γουίλιαμς, Στιβ Κέιχαν, Τζ. Μιλς Γκουντλ

*Star, Τρίτη 03/01 στις 00:15

«Ζητείται Κουμπάρος» (2015) σκηνοθεσία σε Τζέρεμι Γκάρελικ

Κωμωδία – Ο Νταγκ (Τζος Γκαντ) είναι ένας συμπαθής αλλά κοινωνικά “ανύπαρκτος” γαμπρός. Παρόλο που η μέρα που θα παντρευτεί την γυναίκα των ονείρων του πλησιάζει, δεν έχει καταφέρει να βρει κουμπάρο. Για να λύσει το πρόβλημά του έχει λιγότερες από δύο εβδομάδες στη διάθεσή του. Απευθύνεται στον Τζίμι Κάλαχαν (Κέβιν Χαρτ), έναν επαγγελματία που… νοικιάζει κουμπάρους!

Στην περίπτωση του Νταγκ όμως πρέπει να επιστρατευτούν εφτά κουμπάροι και ο ίδιος να συμπεριφέρεται σαν ο απόλυτος κολλητός του…
Τα ευτράπελα δεν θα αργήσουν να συμβούν και να φέρουν τα πάνω κάτω.

Παίζουν: Τζος Γκαντ, Άφιον Κρόκετ, Άλαν Ρίτσον, Κεν Χάουαρντ, Κέβιν Χαρτ.

*Mega, Τρίτη 03/01 στις 01:00

«Με τα Μάτια του Enzo» (2019) σκηνοθεσία Σάιμον Κέρτις 

Κομεντί Ρομαντική – Μέσω του δεσμού του με τον ιδιοκτήτη του, τον Denny, επίδοξο οδηγό αγώνων της Formula 1, ο Enzo, ένα αξιαγάπητο Golden Retriever μαθαίνει ότι οι τεχνικές που απαιτούνται στην πίστα μπορούν επίσης να οδηγήσουν και σε ένα ευτυχές ταξίδι της ζωής.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ (φωνή), Μίλο Βεντιμίλια, Αμάντα Σέιφριντ, Τζάκι Μινς, Μάρκους Οντρό.

*Alpha, Τρίτη 03/01 στις 01:00