10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Κωδικός Κολιμπρί» (2018) σκηνοθεσία Κιμ Νγκούγιεν

Δραματική – Δύο ξαδέρφια από τη Νέα Υόρκη, ο Βίνσεντ (Τζέσι Άιζενμπεργκ) και ο Άντον (Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ) δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές και στις Συναλλαγές Υψηλής Συχνότητας, όπου το κέρδος βγαίνει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Το όνειρό τους; Να φτιάξουν μια οπτική ίνα από το Κάνσας μέχρι το Νιου Τζέρσι που θα τους προσφέρει εκατομμύρια. Σε αυτό θα τους εμποδίσει η Εύα Τόρες, μια παρανοϊκή επενδύτρια και πρώην εργοδότριά τους, η οποία βρίσκεται συνεχώς πίσω τους και δεν θα σταματήσει μέχρι να τους δει να καταστρέφονται.

Ο Βίνσεντ και ο Άντον όμως είναι αποφασισμένοι να διασχίσουν την Αμερική για να βρουν τη λύτρωση, όχι μέσω χρημάτων, αλλά μέσω της οικογένειας και της επανασύνδεσής τους με τη γη.

Παίζουν: Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Σάλμα Χάγιεκ.

*Open, Τρίτη 10/01 στις 21:00

«Όλα τα Λεφτά του Κόσμου» (2017) σκηνοθεσία Ρίντλει Σκοτ

Αστυνομική Βιογραφική – Μία αριστερών πεποιθήσεων παραστρατιωτική ομάδα στην Ιταλία, καταστρώνει ένα τεράστιο σχέδιο απαγωγής, στα ‘70s. Η ιστορία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από το βιβλίο του Τζον Πίρσον (Painfully Rich: The Outrageous Fortunes and Misfortunes of the Heirs of J. Paul Getty) που εξιστορεί την απαγωγή.

Ο 16χρονος που κρατά η ομάδα των απαγωγέων στα χέρια τους είναι ο Τζ.Πολ Γκέτι ο 3ος (Τσάρλι Πλάμερ), εγγονός του Αμερικανού επιχειρηματία Τζ. Πολ Γκέτι (Κρίστοφερ Πλάμερ). Οι άντρες, είναι μέλη της Ντραγκέτα, της μαφίας της Καλαβρίας. Αν ο μεγιστάνας των πετρελαίων παππούς δεν πληρώσει τα λίτρα των 17 εκατομμυρίων δολαρίων, οι μαφιόζοι θα τον επιστρέφουν στην μητέρα του κομμάτι – κομμάτι.

Μόνο που ο παππούς του, ο διαβόητα τσιγκούνης μεγιστάνας πετρελαίου, που έχει όλα τα λεφτά του κόσμου στους λογαριασμούς του, αρνείται να πληρώσει.

Η μητέρα του Πολ, Γκέιλ Χάρις (Μισελ Γουίλιαμς) χωρισμένη από τον ναρκομανή γιό του Τζον Γκέτι αναλαμβάνει με την, σαφέστατα μικρότερη, οικονομική της δυναμική να λύσει το πρόβλημα. Μοναδικός της σύμμαχος ο Φλέτσερ Τσέις (Μαρκ Ουόλμπεργκ) που εργάζεται ως σωματοφύλακας του πεθερού της και ξέρει να τελειώνει τις δουλειές τους με βρώμικο τρόπο, αν χρειαστεί.

Πρόκειται για την ιστορία της συστηματικής άρνησης ενός από τους πλουσιότερους άνδρες της υφηλίου, Ζαν Πολ Γκετι, να πληρώσει λύτρα στους απαγωγείς του αγαπημένου εγγονού του.

Παίζουν: Μισέλ Γουίλιαμς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ρομέν Ντουρίς.

*Star, Τρίτη 10/01 στις 21:00

«Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου» (2016) σκηνοθεσία Ξαβιέ Ντολάν

Δραματική – Ο Λουί (Γκασπάρ Ουλιέλ) επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι μετά από 12 χρόνια απουσίας

. Οι συνθήκες φυγής του δεν αποκαλύπτονται ποτέ πλήρως παρά μόνο υπαινίσσονται και αιωρούνται σαν σύννεφα στην ατμόσφαιρα. Μαζί του κουβαλάει ένα βαρύ συναισθηματικό φορτίο το οποίο επιθυμεί να ξεφορτώσει.

Στα πρόσωπα που θα τον υποδεχτούν θα συναντήσει μία μέχρι εκείνη την στιγμή ανομολόγητη οργή που εκφράζεται σε υπερβολικό βαθμό και που έρχεται να ταιριάξει με όλα τα υπόλοιπα ανομολόγητα μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Ο Λουί έχει λίγο ακόμη χρόνο ζωής και η υποχρέωση να το ανακοινώσει τον οδηγεί εκεί σαν μία τραγική αφορμή για επανένωση με την οικογένειά του. Κατά την διάρκεια της ημέρας, θα προσπαθήσει ο καθένας να εκφράσει όσα τον καίνε περισσότερο με πρώτο τον Λουί.

Οι σκληροί χαρακτήρες τους, οι εγωισμοί τους και οι τοίχοι που έχουν με τον καιρό χτίσει μεταξύ τους θα σταθούν εμπόδια που θα κληθούν να ξεπεράσουν για να βγουν από τα στόματά τους οι λέξεις που πρέπει.

Παίζουν: Γκασπάρ Ουλιέλ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Κασέλ, Λία Σείντου, Νάταλι Μπέι.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 10/01 στις 22:00

«Το ψώνιο» (1983) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Σωτήρης Χαρίτος είναι ένας πολύ καλός μηχανικός αυτοκινήτων, που όμως επιθυμεί να γίνει ηθοποιός. Οι φίλοι του μάλιστα, που γνωρίζουν το όνειρό του, τον αποκαλούν ψώνιο. Τρέχει από δω και από κει κάνοντας τον κομπάρσο, ώσπου κάποια στιγμή, ύστερα από μια παταγώδη αποτυχία, πιάνει την καλή παίζοντας στην τηλεόραση τον βλάκα με τεράστια επιτυχία.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Σόφη Ζαννίνου, Έφη Πίκουλα, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Βάσω Αλεξανδρίδου, Μάρκος Λεζές, Πάνος Κορκότας.

*Alpha, Τρίτη 10/01 στις 23:00

«Σκοτεινό Αμάρτημα» (2019) σκηνοθεσία Τζορτζ Γκάλο, Φραντσέσκο Τσινκεμάνι

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Ο Τζον Τραβόλτα είναι ο Κάρσον Φίλιπς, ένας πρώην ποδοσφαιριστής που έγινε ιδιωτικός ντετέκτιβ, αναλαμβάνει μια υπόθεση ρουτίνας για κάποιον που εξαφανίστηκε, η οποία υπόθεση αποκαλύπτεται σταδιακά ότι είναι ένα σύμπλεγμα εγκλημάτων, υπόπτων και πτωμάτων.

Η πρώην σύζυγός του θα τον συναντήσει για να του ζητήσει βοήθεια και τον ενημερώνει πως η κόρη τους, είναι η βασική ύποπτος για τη δολοφονία του συζύγου της. Τότε ο Κάρσον πασχίζει ενάντια στον χρόνο να τη σώσει, να διαλευκάνει τους φόνους και να αποκαλύψει τα σκοτεινά μυστικά της πόλης.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Μόργκαν Φρήμαν, Μπρένταν Φρέιζερ, Φαμκε Γιανσεν, Ελα Μπλου Τραβολτα, Ρόμπερτ Πατρικ, Κατ Γκραχαμ.

*Open, Τρίτη 10/01 στις 23:30

«16 Τετράγωνα» (2008) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Περιπέτεια – 16 οικοδομικά τετράγωνα χωρίζουν τον εγκληματία Έντι Μπάνκερ, που κρατείται στο αστυνομικό τμήμα, από το δικαστικό μέγαρο της Νέας Υόρκης. Εκεί θα πρέπει να δώσει κατάθεση ως μάρτυρας στον εισαγγελέα.

Μία διαδρομή ρουτίνας, που κανείς όμως δεν θέλει να αναλάβει και τελικά ανατίθεται στον αλκοολικό βετεράνο ντετέκτιβ, Τζακ Μόζλι. Μία υπόθεση, που πρόκειται περισσότερο για αγγαρεία, ξαφνικά εξελίσσεται σε εφιάλτη για τον έμπειρο αστυνομικό.

Σε μια στιγμή αμέλειας του Τζακ, κάποιος προσπαθεί να σκοτώσει τον Έντι. Από εκείνο το σημείο και μετά, αρχίζει ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό, καθώς, όπως φαίνεται, πολλοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να φτάσει ζωντανός ο μάρτυρας ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο πολυλογάς εγκληματίας έχει μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών της Νέας Υόρκης, αφού αποτελεί τον βασικό μάρτυρα στην υπόθεση διαφθοράς του Αστυνομικού Σώματος.

Ολομόναχος ο κουρασμένος Μόζλι έρχεται αντιμέτωπος με ένα καίριο δίλημμα: να εκτελέσει το καθήκον του φροντίζοντας για την ασφαλή μεταφορά του φυλακισμένου αλλά μάρτυρα για την προκειμένη περίπτωση ή να παρανομήσει για να υποστηρίξει τους επί χρόνια συναδέλφους του οι οποίοι τώρα κατηγορούνται…

*Star, Τρίτη 10/01 στις 23:45

«Αποστολή στην Μπριζ» (2008) σκηνοθεσία Μάρτιν ΜακΝτόνα

Αστυνομική, κωμωδία – Ο Κεν (Μπρένταν Γκλίσον) και ο Ρέι (Κόλιν Φάρελ), δύο επαγγελματίες δολοφόνοι από το Δουβλίνο, ύστερα από μια αποτυχημένη αποστολή καταφεύγουν στη βελγική πόλη Μπριζ εν αναμονή νεότερων οδηγιών.
Ο Ρέι έχει σκοτώσει ένα παιδί, κατά λάθος, αντί τον παππά (Κιάραν Χιντς) που ήταν ο στόχος της δολοφονίας.
Το αφεντικό τους, ο Χάρι (Ρέιφ Φάινς), ένας ψυχοπαθής με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα της τιμής, τους έχει στείλει σε ταξιδάκι αναψυχής στην Μπριζ, τη Βενετία του βορά, μια πόλη-μουσείο, ακίνητη μέσα στα μνημεία και τις εκκλησίες της, παραμονές Χριστουγέννων, ένα αλλόκοτο καθαρτήριο.

Ενώ περιμένουν εντολές, συζητούν και περιφέρονται άσκοπα, ώσπου, κάποτε, αποφασίζουν να γνωρίσουν την πόλη, τουριστικά, όπως προτιμά ο Ρέι και καλλιτεχνικά. Στην πορεία, ο Ρέι γνωρίζει το νάνο Τζίμι (Τζόρνταν Πρεντις) και τη νεαρή Χλόη (Κλεμάνς Ποεζί), Ολλανδή ηθοποιό σε ταινία που γυρίζεται εκεί και την οποία αρχίζει να ερωτεύεται.

Ο Κεν συνειδητοποιεί πως ο λόγος που βρίσκονται εκεί είναι πως πρέπει να εκτελέσει τον νεαρό συνάδελφό του.
Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι τόσο μπλεγμένο που μόνο το χιούμορ θα μπορούσε να το σώσει.

Παίζουν: Κόλιν Φαρέλ, Μπρένταν Γκλίσον, Ρέιφ Φάινς, Κλεμάνς Ποεζί, Τζόρνταν Πρεντις.

*Ant1, Τρίτη 10/01 στις 23:45

«Braveheart» (1995) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Βιογραφία Περιπέτεια – Σκωτία, τέλη του 13ου αιώνα, σε μια εποχή αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα στους ντόπιους και τους Άγγλους.

Μικρό παιδί ακόμα, ο Γουίλιαμ Γουάλας (Μελ Γκίμπσον) έχει δει τον πατέρα και τον αδελφό του να σκοτώνονται στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από τον αγγλικό ζυγό.

Τα χρόνια περνούν και ο Γουίλιαμ βρίσκει την αγάπη στο πρόσωπο της γλυκιάς Μάρον (Κάθριν Μακ Κόρμακ), όμως τον περιμένει ένα ακόμη σκληρό χτύπημα: Άγγλοι στρατιώτες δολοφονούν την αγαπημένη του.

Τότε ο φιλήσυχος νεαρός αγρότης μετατρέπεται σ’ έναν σκληροτράχηλο, διψασμένο για εκδίκηση άντρα, αποφασισμένο να πολεμήσει μέχρις εσχάτων για το ύψιστο ανθρώπινο ιδανικό: την ελευθερία.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Σοφί Μαρσό, Πάτρικ Μακγκούχαν, Κάθριν ΜακΚόρμακ, Άνγκους ΜακΦάντυεν, Μπρένταν Γκλίσον, Μπράιαν Κοξ.

*Alpha, Τρίτη 10/01 στις 01:00

«Ο Δικηγόρος» (2017) σκηνοθεσία Νταν Γκίλροϊ

Αστυνομική Δραματική – Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον και ο Κόλιν Φάρελ πρωταγωνιστούν σε ένα δραματικό νομικό θρίλερ στη μεγαλούπολη του Λος Άντζελες.

Ο Ρόμαν Ίσραελ (Ντένζελ Ουάσινγκτον) είναι ένα ιδεαλιστής δικηγόρος, ο οποίος αντιμετωπίζει καθημερινά το χαοτικό υπερφοτρτωμένο δικαστικό σύστημα του Λος Άντζελες. Το ακτιβιστικό του πνεύμα θα τον παρασύρει σε μια καθοριστική για τη ζωή του υπόθεση και σύντομα θα βρεθεί σε επαγγελματικό και προσωπικό τέλμα.

Ο Τζώρτζ Πιρς (Κόλιν Φάρελ) είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος που θα προσλάβει τον Ίσραελ στη νομική του εταιρεία.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κόλιν Φάρελ, Κάρμεν Εγιόγκο, Αμάντα Ουόρεν, Χιούγκο Άρμστρονγκ

*Mega, Τρίτη 10/01 στις 01:50

«Blade 3: Trinity» (2004) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ

Δράσης Τρόμου – Ο Blade βρίσκεται μόνος του και περικυκλωμένος από εχθρούς, δίνοντας ύστατη μάχη με τα βαμπίρ αλλά τώρα πια και με τους ανθρώπους. Ενώνει τις δυνάμεις του με μια ομάδα κυνηγών βαμπίρ, που αυτοαποκαλούνται Nightstalkers.

Το έθνος των βαμπίρ «ξυπνά» τον βασιλιά των βρικολάκων, τον Δράκουλα, που εκτός από τις τρομακτικές δυνάμεις, που διαθέτει, μπορεί να αλλάζει πρόσωπα και να επιβιώνει στο φως της ημέρας!

Ο Blade παγιδεύεται από τη φυλή των βρικολάκων και θεωρείται ένοχος για τη δολοφονία αθώων ανθρώπων, αναγκάζοντας το FBI να εξαπολύσει ένα άγριο κυνηγητό για να τον συλλάβει. Τελικά, μετά από σκληρές μάχες ενάντια στη συμμορία των αθανάτων του Δράκουλα, ο Μπλέιντ θα μονομαχήσει μαζί του!

Μια μάχη ανάμεσα στον απόλυτο βρικόλακα, που δεν γνώρισε ποτέ την ήττα και τον μεγαλύτερο δολοφόνο βαμπίρ.

Παίζουν: Γουέσλεϊ Σνάιπς, Κρις Κριστόφερσον, Ντόμινικ Παρσέλ, Τζέσικα Μπίελ, Ράιαν Ρέινολντς, Πάρκερ Πίζεϊ.

*Star, Τρίτη 10/01 στις 02:00