11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Παρασκευής ξεκινάει.

«Η Εκδίκηση της Ξανθιάς» (2001) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λούκετιτς

Κομεντί, Ρομαντική – Η ξεκαρδιστική κωμωδία, με πρωταγωνίστρια την Ρις Γουίδερσπουν στον ρόλο της Ελ, μιας φαινομενικά ελαφρόμυαλης ξανθιάς, η οποία το βάζει πείσμα να περάσει στην Νομική του Χάρβαρντ όταν ο αγαπημένος της, ο οποίος έχει πολιτικές φιλοδοξίες, την παρατά γιατί θεωρεί ότι δεν του ταιριάζει μια σύζυγος χαμηλού πνευματικού επιπέδου. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και την αρχική εχθρότητα των συμφοιτητών της, η Ελ καταφέρνει να εντυπωσιάσει με την εξυπνάδα της και με τους ευγενικούς της τρόπους!

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Λουκ Γουίλσον, Σέλμα Μπλερ, Μάθιου Ντέιβις, Βίκτορ Γκάρμπερ.

*Open, Παρασκευή 13/01, στις 21:00

«Ναυμαχία» (2012) σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Περιπέτεια – Δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιούν μία συνηθισμένη άσκηση στα ανοικτά του Ειρηνικού Ωκεανού. Εκείνο όμως που αγνοούν είναι πως μία προηγμένη τεχνολογικά εξωγήινη φυλή καιροφυλακτεί κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Τα σχέδια των εισβολέων δεν αργούν να αποκαλυφθούν και η μάχη προμηνύεται σφοδρή, τόσο στον αέρα, όσο και στη στεριά. Αυτό όμως, που θα καθορίσει την έκβαση του πολέμου θα είναι μία ναυμαχία, η πιο κρίσιμη και δυνατή, που γνώρισε ποτέ η ανθρώπινη ιστορία.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μπρούκλιν Ντέκερ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τέιλορ Κιτς, Ριάνα, Ταντανόμπου Ασάνο.

*Star, Παρασκευή 13/01, στις 21:00

«Η Μεγάλη Αναμονή» (2016) σκηνοθεσία Πιέρο Μεσίνα

Δραματική – Η Άννα δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη της κοπέλας του γιου της, φροντίζοντας να κρύψει επιμελώς μια κρίσιμη λεπτομέρεια η οποία απειλεί να αλλάξει δραματικά τα δεδομένα. Πάνω σε αυτό το παράδοξο εύρημα, το δεξί χέρι του Πάολο Σορεντίνο, Πιέρο Μεσίνα, στηρίζει το δικό του ελπιδοφόρο σκηνοθετικό ντεμπούτο, υφαίνοντας έναν σύνθετο ψυχοσυναισθηματικό ιστό που δίνει στη Ζιλιέτ Μπινός την ευκαιρία για μια συγκλονιστική ερμηνεία.

Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Τζιόρτζιο Κολανγκέλι, Λου Ντε Λαζ, Ντομένικο Ντιέλε.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 13/01, στις 22:00

«Πριν Έρθεις Εσύ» (2016) σκηνοθεσία Θία Σαρροκ

Δραματική Ρομαντική – Η Λουίζα «Λου» Κλαρκ (Εμίλια Κλαρκ) ζει σε µια ήσυχη πόλη της Αγγλικής επαρχίας. Χωρίς καμία ξεκάθαρη κατεύθυνση στη ζωή της, η ιδιόρρυθμη 26χρονη τρέχει από τη µία δουλειά στην άλλη για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της.

Η πηγαία ζωντάνια και χαρά της θα δοκιμαστούν, όταν θα αποδεχθεί μια θέση για δουλειά, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα του Γουίλ Τρέινορ, ενός πλούσιου νεαρού τραπεζίτη, ο οποίος πριν δύο χρόνια καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Έχοντας χάσει την περιπετειώδη διάθεσή του, ο Γουίλ έχει καταθέσει τα όπλα. Μέχρι τη στιγμή που η Λου εισβάλλει στη ζωή του για να του υπενθυμίσει ότι η ζωή είναι κάτι που αξίζει να παλεύεις.

Παίζουν: Εμίλια Κλαρκ, Σαμ Κλάφλιν, Μάθιου Λιούις, Τζένα Κόουλμαν, Μπρένταν Κόιλ.

*Ant1, Παρασκευή 13/01, στις 22:45

«Μητέρα!» (2017) σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι

Μυστηρίου Τρόμου – Ένα ζευγάρι, η Μητέρα (Τζένιφερ Λόρενς) κι Εκείνος (Χαβιέ Μπαρδέμ) ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του.

Εκείνη χτίζει με τα ίδια της τα χέρια το καμένο σπίτι του συγγραφέα συζύγου της και αισθάνεται ασφυκτικά, ενώ εκείνος έχει χάσει την έμπνευσή του.
Περνούν ήσυχα τις μέρες και τις νύχτες τους, με μια υποψία ανομολόγητου να δημιουργεί ρωγμή στην οικειότητά τους.

Μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας (Εντ Χάρις) και μια γυναίκα (Μισέλ Φάιφερ) κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ζητούν φιλοξενία. Εκείνος θα δεχτεί με χαρά παρά τις αντιρρήσεις της γυναίκας του.

Όταν εμφανίζονται και οι δύο ενήλικοι γιοι, το σπίτι αρχίζει να καταρρέει, ενώ μία τραγωδία και οι συνέπειές της φέρνουν το ζευγάρι στο χείλος της καταστροφής.

Γιατί η Μητέρα αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πιστεύει για την αγάπη, την αφοσίωση και τη θυσία… και το τέλος πλησιάζει.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μισέλ Φάιφερ, Εντ Χάρις, Μπράιαν Γκλίσον, Αμάντα Τσίου, Πατρίσια Σομερσετ.

*Skai, Παρασκευή 13/01, στις 23:00

«Σεζάρ και Ροζαλί» (1972) σκηνοθεσία Κλοντ Σοτέ

Δραματική Ρομαντική – Η ταινία του Κλοντ Σοτέ μιλά για τον έρωτα, τη φιλία, την ελευθερία και τις επιλογές που καθορίζουν τη ζωή μας. Πως ένα ερωτικό τρίγωνο γίνεται η αιτία για να γεννηθεί μία αληθινή φιλία.

Η Ροζαλί (Ρόμι Σνάιντερ) είναι νέα, όμορφη και ζει ευτυχισμένη δίπλα στον πλούσιο και γοητευτικό σύζυγό της Σεζάρ (Υβ Μοντάν). Ο Σεζάρ κερδίζει πολλά λεφτά διαλύοντας αυτοκίνητα, βαγόνια, πλοία. Του αρέσει το πόκερ και η Ροζαλί.

Το μόνο ελάττωμα του Σεζάρ είναι ότι είναι υπερβολικά σίγουρος για τον εαυτό του. Ακόμη και όταν τη γαλήνια ζωή τους έρχεται να ταράξει ο Νταβίντ (Σάμι Φρέι).
Ο Νταβίντ είναι νέος, ωραίος και ο νεανικός έρωτας της Ροζαλί. Η κεφάτη ζωντάνια του Νταβίντ ανανεώνει τη Ροζαλί και ικανοποιεί την ανάγκη της για ζωή. Εγκαταλείπει τον άντρα της και ακολουθεί τον παλιό της έρωτα.

Έτσι τελειώνει η ιστορία; Όχι, η ιστορία μόλις άρχισε.
Ο Σεζάρ αν και ταπεινωμένος, την ακολουθεί και της ζητά να επιστρέψει. Της προτείνει μάλιστα να ζήσουν όλοι μαζί, αν και αυτό ακούγεται εντελώς παράλογο.

Όταν οι τρεις ήρωες αρχίζουν να μοιράζονται την καθημερινότητά τους, μία ειλικρινής φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο άντρες γεγονός που κάνει τη Ροζαλί να νιώθει απομονωμένη και αποξενωμένη.

Παίζουν: Ιβ Μοντάν, Ρόμι Σνάιντερ, Σάμι Φρέι, Μπερνάρ Λε Κοκ, Έβα Μαρία Μινίκ, Ιζαμπέλ Χουπέρ, Γκιζέλα Χααν.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 13/01, στις 23:15

«Θανάσιμη Καταδίωξη» (2002) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δραματική Δράσης – Η ζωή του πυροσβέστη Γκόρντον Μπρούερ παίρνει δραματική τροπή όταν η σύζυγος και το παιδί του σκοτώνονται σε βομβιστική επίθεση. Υπεύθυνος δεν είναι άλλος από τον Κλαούντιο Περίνι, τον επονομαζόμενο «Λύκο», γνωστό τρομοκράτη με «έδρα» του την Κολομβία. Καθώς όμως ο καιρός περνά και οι αστυνομικές αρχές αδυνατούν να τον συλλάβουν, ο Μπρούερ αποφασίζει να αγνοήσει τις συμβουλές του Πίτερ Μπραντ, πράκτορα της CIA, και να ταξιδέψει μέχρι τις ζούγκλες της Κολομβίας για να βρει τον Περίνι και να πάρει την εκδίκησή του…

Παίζουν:  Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Ηλίας Κοτέας, Φρανσέσκα Νέρι, Κλιφ Κέρτις, Τζον Λεγκουιζάμο, Τζον Τορτούρο, Νατάλια Τράβεν.

*Star, Παρασκευή 13/01, στις 23:45

«Εθνική Ασφάλεια» (2003) σκηνοθεσία Ντένις Ντούγκαν

Κωμωδία – Ο Ερλ Μοντγκόμερι, αν και ταλαντούχος υποψήφιος αστυνομικός, αποβάλλεται από την Ακαδημία λόγω της εκκεντρικής συμπεριφοράς του και καταλήγει να δουλεύει ως φύλακας. Έπειτα από μια παρεξήγηση, κατηγορεί τον αστυνομικό Χανκ Ράφερτι για βίαιη συμπεριφορά και γίνεται αιτία να υποβιβαστεί κι εκείνος.

Οι δυο τους θα ξανασυναντηθούν τυχαία και θα μπλέξουν στα πόδια ενός λαθρέμπορου που θέλει να τους σκοτώσει. Αν βέβαια προλάβει και δεν έχουν ήδη σκοτωθεί μεταξύ τους!

Παίζουν: Μάρτιν Λόρενς, Στιβ Ζαν, Κολμ Φεόρε, Έρικ Ρόμπερτς.

*Mega, Παρασκευή 13/01, στις 01:00

«8 Mile» (2002) σκηνοθεσία Κέρτις Χάνσον

Βιογραφική, Δραματική – Με τη μητέρα του να μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στο αλκοόλ και τις εφήμερες σχέσεις και τη φτώχεια καθημερινό συνοδοιπόρο τους, ένας λευκός ράπερ αναζητά διέξοδο στη μουσική, ελπίζοντας σε μια ευκαιρία για διάκριση.

8 Mile ονομάζεται ο δρόμος στο Ντητρόιτ που χωρίζει τις συνοικίες των λευκών από εκείνες των μαύρων. Ο Τζίμι είναι ένας λευκός ράπερ. Μπορεί να εργάζεται στο εργοστάσιο, μπορεί να μένει στο τροχόσπιτο της μητέρας του μαζί τον κατά πολύ μικρότερο σε ηλικία φίλο της, παρόλα αυτά ονειρεύεται ότι μια μέρα θα κατορθώσει να κάνει καριέρα ως τραγουδιστής.

Παίζουν: Έμινεμ, Μπρίτανυ Μέρφι, Κίμ Μπεισινγκερ, Μίκι Φάιφερ.

*Ant1, Παρασκευή 13/01, στις 01:00

«Το Παιχνίδι της Μίμησης» (2014) σκηνοθεσία Μόρτεν Τίλντουμ

Βιογραφική Δραματική – Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές Αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού και αναλυτή, Άλαν Τιούρινγκ και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μια κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας- ωστόσο κανείς δε γνώριζε ότι επρόκειτο για έναν πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων και είχε αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής Enigma. Το πορτραίτο ενός σπουδαίου και παράλληλα περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους.

Παίζουν: Μαρκ Στρονγκ, Τσαρλς Ντανς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Μάθιου Γκουντ, Άλεν Λιτς, Μάθιου Μπιρντ.

*Alpha, Παρασκευή 13/01, στις 01:30

«Το ξέσπασμα» (1995) σκηνοθεσία Γούλφγκανγκ Πίτερσεν

Περιπέτεια – Ο στρατηγός Μπίλι Φορντ αναθέτει στον συνταγματάρχη Σαμ Ντάνιελς, που εργάζεται στο Αμερικανικό Στρατιωτικό Ινστιτούτο Ερευνών για Μολυσματικές Ασθένειες, να ερευνήσει την ξαφνική εμφάνιση ενός θανατηφόρου μολυσματικού ιού, που έχει εξαπλωθεί στην Αφρική.

Στα βάθη της τροπικής ζούγκλας, ο Σαμ ανακαλύπτει ένα χωριό, όπου οι κάτοικοί του εμφανίζουν τα συμπτώματα, που προκαλεί ο συγκεκριμένος θανατηφόρος ιός. Μετά από έρευνες, συμπεραίνει πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες ο φονικός αυτός ιός να εξαπλωθεί και στις ΗΠΑ.

Αμέσως φροντίζει να ενημερώσει τους ανωτέρους του για να θέσουν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς και την πρώην σύζυγό του, Ρομπέρτα Κέοχ, ερευνήτρια στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, για τα αποτελέσματα της έρευνάς του.

Χωρίς εξήγηση, όμως, ο Στρατηγός Φορντ απαλλάσσει τον Σαμ από την υπόθεση και οι προϊστάμενοι της Ρόμπι αρνούνται να λάβουν υπόψη τους τις προειδοποιήσεις της…
Παίζουν: Ντάστιν Χόφμαν, Ρενέ Ρούσο, Μόργκαν Φρίμαν, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Κέβιν Σπέισι

*Star, Παρασκευή 13/01, στις 02:15