4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Φτάσαμε στην μέση της εβδομάδας, με το αγαπημένο Σάββατο να βρίσκεται όλο και πιο κοντά μας. Αν έχεις κουραστεί ήδη από αυτή την εβδομάδα δες μια από τις παρακάτω ταινίες στην μικρή οθόνη.

«Μεφίστο» (1981) σε σκηνοθεσία Ίστβαν Ζάμπο

Η ιστορία ενός φιλόδοξου θεατρικού ηθοποιού στη Γερμανία του Μεσοπολέμου, που για την τέχνη του είναι έτοιμος να θυσιάσει και να κάνει τα πάντα. Ο γάμος του με μια γυναίκα της αστικής κοινωνίας θα τον βοηθήσει να προσληφθεί στο Κρατικό Θέατρο του Βερολίνου, όπου θα έχει την ευκαιρία να υποδυθεί πλήθος ρόλων, με κορυφαία στιγμή την ερμηνεία του ως Μεφιστοφελής στον «Φάουστ» του Γκαίτε. Όταν το ναζιστικό κόμμα έρχεται στην εξουσία, ο ήρωας θα κάνει μια σειρά από ιδεολογικές εκπτώσεις, για να εξασφαλίσει την καλλιτεχνική του ανέλιξη. Η φιλοδοξία του θα τον οδηγήσει στην προδοσία των αγαπημένων του προσώπων και στην αποδοχή των πρακτικών του καθεστώτος, το οποίο θα τον χρησιμοποιήσει κατάλληλα για την προώθηση της εικόνας του.

Παίζουν: Κλάους Μαρία Μπραντάουερ, Μαρίζα Μπέρενσον, Κριστίνα Γιάντα, Πέτερ Αντοράι, Ίλντικο Μπανσάγκι.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 12/2 στις 22:00

«Μυστήριο χωρίς… Διακοπές» (2019) σε σκηνοθεσία Ντέιμιαν Ρομέϊ

Η Ελίζα και οι κολλητές της έχουν μόλις φτάσει στο υπέροχο σπίτι που θα τις φιλοξενήσει για λίγο στις διακοπές τους σε μια μικρή παραλιακή κωμόπολη. Γνωρίζονται αμέσως με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, τον γοητευτικό Τζέιμς, ο οποίος φαίνεται ιδιαίτερα φιλόξενος. Όμως η διαμονή των κοριτσιών στο σπίτι του σύντομα θα πάρει σκοτεινή τροπή, καθώς η Ελίζα αρχίζει να υποψιάζεται πως ο Τζέιμς μπορεί να έχει κάποια ανάμειξη στις πρόσφατες εξαφανίσεις  που έχουν συνταράξει την περιοχή.

Παίζουν: Κρίστι Μπέρσον, Τίλκι Τζόουνς, Σέιν Μομπρεμιέ, Κάρλι Έλντριτζ, κ.ά

*ΣΚΑΪ, Τετάρτη 12/2 στις 23:00

«Αυτόπτης Μάρτυρας» (2016) σε σκηνοθεσία Γκι Μαλίκ Λίντον

Ο ντετέκτιβ Γκάλμπαν βρίσκει τον συνάδελφό του ντετέκτιβ Κούλεν δολοφονημένο σε έναν σταθμό του μετρό. Στην πορεία των ερευνών του για την ανεύρεση των δολοφόνων, ο Γκάλμπαν συγκεντρώνει πολλά στοιχεία, που δείχνουν ότι ο Κάλεν ήταν αναμεμειγμένος με διακίνηση ναρκωτικών και τη διαφθορά στο εσωτερικό του Αστυνομικού Τμήματος. Η Τζανίν, η γυναίκα τού Κάλεν, προσπαθεί να τον πείσει να σταματήσει τις έρευνες καθώς όσο προχωρά, τόσο περισσότεροι άνθρωποι, που είχαν σχέση με τον Κάλεν, βρίσκονται νεκροί. Η μόνη, που μπορεί να βοηθήσει τον Γκάλβαν είναι η Ιζαμπέλ, μια νεαρή κοπέλα, η οποία ταυτόχρονα έχει να αντιμετωπίσει τους δικούς της δαίμονες από το παρελθόν, ένα παρελθόν που μπορεί να τους οδηγήσει στην αλήθεια.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Άνα Ντε Άρμας, Κρίστοφερ ΜακΝτόναλντ, Μίρα Σορβίνο

*Star, Τετάρτη 12/2 στις 00:00

«Απόδραση στον Αέρα» (1997) σε σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Μετά την οκτάχρονη φυλάκισή του, ο Κάμερον Πο, αξιωματικός του Αμερικανικού στρατού, ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί. Τόσα χρόνια μετά, δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στο γιο του και τη γυναίκα του. Αυτήν, άλλωστε, ήθελε τότε να προστατέψει, όταν σκότωσε τον μεθυσμένο άγνωστο, που της επιτέθηκε. Αυτήν τώρα ανυπομονεί να ξαναδεί, μαζί με τον γιο του, που γεννήθηκε, όσο αυτός εξέτιε την ποινή του. Όμως, στο αεροπλάνο που επιβιβάζεται, βρίσκονται κάποιοι επικίνδυνοι κατάδικοι, που προορίζονται για μεταφορά σε φυλακή υψίστης ασφάλειας. Όταν κάποια στιγμή, παίρνουν τον έλεγχο του αεροπλάνου με αρχηγό τους τον Σάιρους The Virus, προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό, ο Κάμερον δεν έχει σκοπό να μείνει απαθής. Για άλλη μια φορά, θα ξαναπάρει το νόμο στα χέρια του για να τους εμποδίσει. Είναι όμως έτοιμος να υποστεί για άλλη μια φορά τις συνέπειες;

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζον Κιούζακ, Τζον Μάλκοβιτς, Ντάνι Τρέγιο, Βιν Ρέιμς, Τρίσια Πόε, Μόνικα Πότερ

*Alpha, Τετάρτη 12/2 στις 00:00