7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Της Κακομοίρας» (1963) σε σκηνοθεσία Ντίνος Κατσουρίδης

Ο Ζήκος, ένας επαρχιώτης, που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του κυρ – Παντελή, είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, μια κοπέλα της γειτονιάς, η οποία, θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματα του. Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει να παντρευτεί τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά εκείνος δεν αλλάζει γνώμη. Με τη βοήθεια μιας προξενήτρας και χωρίς να το ξέρει η Λίτσα, ο Παντελής  συμφωνεί με τον πατέρα της κοπέλας, έναν φτωχό εισπράκτορα, να γίνουν οι αρραβώνες την ημέρα των γενεθλίων της.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Μαρίκα Νεζέρ, Νίκος Φέρμας, Ντίνα Τριάντη, Νέλλη Παππά, Θανάσης Μυλωνάς

*Star, Κυριακή 15/3 στις 21:00

**Η ταινία προβάλλεται επιχρωματισμένη.

«Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού» (2003) σε σκηνοθεσία Γκόρ Βερμπίνσκι

 

Ο πειρατής Τζακ Σπάροου με τη βοήθεια του Γουίλ Τέρνερ αναζητά στα πια απόμακρα σημεία των θαλασσών το «Μαύρο Μαργαριτάρι», το καταραμένο πλοίο του πειρατή Μπαρμπόσα. Καταδικασμένος να ζει με το αρχαίο πλήρωμά του μεταξύ ζωής και θανάτου, χωρίς να μπορεί ούτε να ζήσει, ούτε να πεθάνει, ο Μπαρμπόσα έχει απαγάγει την Ελίζαμπεθ, αφού στα χέρια της κρατά το πολύτιμο μαγικό φίλτρο που μπορεί να σπάσει αυτήν την κατάρα. Συνεπώς, ο Τζακ Σπάροου με τον Γουίλ δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους. Πρέπει να προσεγγίσουν άμεσα το στοιχειωμένο πλήρωμα, προτού η Ελίζαμπεθ γίνει θυσία για να λυτρωθεί ο τρομερός Μπαρμπόσα. Τα εμπόδια που θα συναντήσουν όμως, ξεπερνούν κάθε φαντασία, ακόμα και αυτήν του δαιμόνιου Τζακ.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Τζέφρι Ρας, Κίρα Νάιτλι, Ορλάντο Μπλουμ, Τζόναθαν Πράις.

*ALPHA, Κυριακή 15/3 στις 21:00

«Καλώς ήλθε το Δολλάριο» (1963) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Με αφορμή την άφιξη του 6ου Αμερικανικού Στόλου στο λιμάνι του Πειραιά, ο ντροπαλός και αξιοπρεπής λογιστής και καθηγητής αγγλικών, Φίλιππος Αγγελούτσος αναγκάζεται, προκειμένου να συμπληρώσει το πενιχρό εισόδημά του, να παραδίδει μαθήματα αγγλικών σε δύο κορίτσια, την Τζίνα και τη Λίζα, που δουλεύουν σε ένα μπαρ της Τρούμπας, για να μπορούν να συνεννοούνται κάπως με τους ναύτες του 6ου αμερικανικού στόλου. Όταν έρχεται επιτέλους ο στόλος, ο Σταύρος, ιδιοκτήτης του μπαρ, αντιμετωπίζει πρόβλημα στην προσέλκυση των ναυτών στο μαγαζί και απευθύνεται και πάλι στο Φίλιππο για βοήθεια.

Παίζουν:  Γιώργος Κωνσταντίνου, Άννα Καλουτά, Νίκη Λινάρδου, Νίκος Φέρμας, Αλέκος Τζανετάκος, Σάσα Καστούρα, Ορφέας Ζάχος, Τζόλυ Γαρμπή, Μάκης Δεμίρης.

*Open, Κυριακή 15/3 στις 22:00

«Νύχτες στο Μανχάταν» (2016) σε σκηνοθεσία Brian DeCubellis

Βασισμένο στη Νουβέλα του Collin Harrison Manhattan Nocturne, το Manhattan Night είναι η ιστορία του Porter Wren, ενός δημοσιογράφου σκανδαλοθηρικού tabloid. Παράδειγμα οικογενειάρχη και αφοσιωμένου συζύγου ο Porter, πουλά καθημερινά φόνους, τραγωδίες και ότι άλλο πιασσάρικο! Όταν μια ξένη τον δελεάζει νa ασχοληθεί με την ανεξιχνίαστη δολοφονία του συζύγου της, του είναι αδύνατο να μη … τσιμπήσει! Σ αυτή τη μοντέρνα Version ενός κλασσικού Film Noir, παρακολουθούμε τον Porter να βυθίζεται σε μια άσχημη υπόθεση σεξουαλικής εμμονής και εκβιασμού, που απειλεί τη δουλειά του, τον γάμο του και την ίδια του τη ζωή.

Παίζουν: Adrien Brody, Yvonne Strahovski, Campbell Scott, Jennifer Beals, Linda Lavin.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 15/3 στις 22:00

«Η Τρίτη Νύχτα» (2002) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παναγιωτάτου

Μια καλοκαιρινή νύχτα, ένα αεροπλάνο από την Αλεξανδρούπολη με προορισμό την Αθήνα, εξαφανίζεται από τα ραντάρ. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως η μοιραία πτήση έπεσε στη θάλασσα. Τέσσερις γυναίκες περιμένουν τρεις άντρες, επιβάτες της μοιραίας πτήσης: Η Άλκη, τον συνονόματο πατέρα της, τον οποίο βλέπει μόνο μία φορά το χρόνο, στα γενέθλιά της. Μαζί της η μητέρα της Κλειώ παντρεμένη πια με τον καλύτερο φίλο του πρώην άντρα της, κρύβει ένα μυστικό με πολύ μεγαλύτερες προεκτάσεις από όσες η ίδια γνωρίζει ή φαντάζεται. Η Αθηνά, τον Αλέξανδρο, πατέρα της νεογέννητης κόρης της, που σύντομα θα εκτεθεί σε μεγάλο κίνδυνο. Τέλος, η Δανάη, τον Κωνσταντίνο, με τον οποίο ετοιμάζεται να φύγει για ένα μακρινό ταξίδι, την οποία και παρακολουθεί διαρκώς ένας μυστηριώδης άντρας. Μέσα στις επόμενες τρεις νύχτες, θα ζήσουν την αγωνία για την τύχη των τριών αυτών ανδρών και θα βρεθούν αντιμέτωπες με απρόβλεπτες αποκαλύψεις…

*ΕΡΤ2, Κυριακή 15/3 στις 23:00

«Παγιδευμένη ψυχή: Κεφάλαιο 2» (2013) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν

Η οικογένεια Λάμπερτ, παρά το ταλαιπωρημένο παρελθόν της από τον κόσμο των πνευμάτων, επιχειρεί να κάνει μια νέα αρχή. Όμως, τα περιστατικά που ακολουθούν κάνουν σαφές ότι οι δεσμοί με τον σκοτεινό κόσμο των πνευμάτων δεν έχουν αποκοπεί εντελώς. Το πτώμα ενός δολοφονημένου μέντιουμ, της Ελίζ Ρέινερ, ανακαλύπτεται από τη Ρενάι Λάμπερτ. Ο σύζυγός της, Τζος , θεωρείται ο κύριος ύποπτος από την αστυνομία.  Από τις έρευνες όμως δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία. Ωστόσο, καθώς οι πρώην βοηθοί της Ελίζ, Σπεκς και Τάκερ, κάνουν έρευνες για το φόνο, βρίσκονται μπροστά σε τρομερές αποκαλύψεις οι οποίες θα τους οδηγήσουν στα ίδια σκοτεινά μονοπάτια. Ένα μυστικό παγιδευμένο στις ψυχές μιας οικογένειας.

Παίζουν: Πάτρικ Γουίλσον, Ρόουζ Μπιρν, Λιν Σάγε, Τάι Σίμπκινς, Μπάρμπαρα Χέρσι

*MEGA, Κυριακή 15/3 στις 00:00

«Deja Vu: 4 Ημέρες, 6 Ώρες Πίσω» (2016) σε σκηνοθεσία Τόνυ Σκοτ

Η έρευνα για την εξιχνίαση μιας δολοφονίας οδηγεί τον αξιωματικό του FBI Νταγκ Κάρλιν στην απόρρητη κυβερνητική συσκευή «Παράθυρο του Χρόνου», που του δίνει τη δυνατότητα να δει τα γεγονότα που συνέβησαν 4 ημέρες και 6 ώρες στο παρελθόν. Αυτή φαίνεται να είναι και η μόνη περίπτωση για να ταξιδέψει κάποιος πίσω στο χρόνο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αποτρέψει τη δολοφονία, αλλά και μια μεγάλη τρομοκρατική επιχείρηση, με διεθνή αντίκτυπο. Πόσο εφικτό μπορεί να είναι όμως στην πραγματικότητα για κάποιον να εμποδίσει το παρελθόν για να προστατέψει το μέλλον;

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βαλ Κίλμερ, Πόλλα Πάττον, Μπρους Γρίνγουντ, Άνταμ Γκόλντμπεργκ, Τζιμ Καβίζελ.

*Alpha, Κυριακή 15/3 στις 00:00