5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη και τι καλύτερο από το να χαλαρώσεις στο σπίτι σου παρέα με μια καλή ταινία; Δείτε αναλυτικά τις ταινίες για σήμερα:

«Transporter 3» (2008) σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Ο Φρανκ Μάρτιν επιστρέφει με τη σίγουρα πιο δύσκολη «μεταφορά» που έχει αναλάβει μέχρι τώρα. Φορώντας στο χέρι του έναν εκρηκτικό μηχανισμό που δεν του επιτρέπει ν’ απομακρυνθεί από το αυτοκίνητο του κι έχοντας δίπλα του ένα εκρηκτικά «σέξι» πακέτο, η αποστολή του σίγουρα δεν θα είναι καθόλου βατή.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Ρόμπερτ Νέπερ, Νατάλια Ρουντάκοβα.

*Open, Τρίτη 17/3 στις 21:00

«Ο γιος της Σοφίας» (2017) σε σκηνοθεσία Ελίνα Ψύκου

Το καλοκαίρι του 2004, ο 11χρονος Μίσα φτάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα για να ζήσει με τη μητέρα του, Σοφία, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Όσο η Ελλάδα ζει το Ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα θα απογειωθεί βίαια προς τον ενήλικο κόσμο, με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών. Στην ταινία, δυο άντρες διεκδικούν μια γυναίκα ή αλλιώς δυο κόσμοι διεκδικούν μια κοινωνία. Κι όλα αυτά σε ένα βίαιο, παράλογο, αστικό παραμύθι για την ανικανότητα έκφρασης και αποδοχής αγάπης. Μια ιστορία για τον τρόπο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, για τον τρόπο που η μαμά-πατρίδα εκπαιδεύει τους αυριανούς πολίτες της, μια ιστορία για τη βία που υπόκειται ένα ψάρι που το βγάζουν από τη γυάλα του, για την κρυφή βία της οικογενειακής αγάπης, για την διαμόρφωση ταυτότητας, εθνικής, σεξουαλικής, θρησκευτικής, γλωσσικής, πολιτικής. Το ιστορικοκοινωνικό περιβάλλον στο οποίο εξελίσσεται η ιστορία είναι το καλοκαίρι του 2004, το καλοκαίρι που στην Αθήνα εκτυλίχθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Μια στιγμή που σηματοδοτεί το ζενίθ της κοινωνικοοικονομικής ανύψωσης της Ελλάδας και άρα – ιστορικά πια κρίνοντας την – η στιγμή που συμβολικά ορίζει το τέλος της εθνικής μας αθωότητας με τρόπο αντίστοιχο με αυτόν του τέλους της αθωότητας του 11χρονου γιού της Σοφίας. Στο τέλος της ταινίας τίποτα δεν θα είναι πια ίδιο. Ούτε για την Ελλάδα, ούτε για τον Μίσα.

Παίζουν: Victor Khomut, Valery Tscheplanowa, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αρτέμης Havalits, Αρετή Σεϊνταρίδου, Υβόννη Μαλτέζου, Μαρία Φιλίνη, Μαρίνος Βεσλεμές και ο Χρήστος Στέργιογλου.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 17/3 στις 22:00

«Ghost Rider» (2002) σε σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

O μοτοσικλετιστής κασκαντέρ Τζόνι Μπλέιζ αναγκάζεται να πουλήσει την ψυχή του σε μία σατανική δύναμη, για να σώσει τη ζωή του πατέρα του. Το τίμημα που πληρώνει όμως είναι παραπάνω από βαρύ: κάθε νύχτα μεταμορφώνεται στον Ghost Rider, κυνηγό κεφαλών του Διαβόλου, που συλλαμβάνει διαβολικές ψυχές και τις οδηγεί στην κόλαση. Όταν εμφανίζεται στη ζωή του η παλιά του αγάπη, ο Τζόνι έχει μια δεύτερη ευκαιρία στην ευτυχία.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Εύα Μέντες, Μάθιου Γουίλκινσον, Ματ Λονγκ, Πήτερ Φόντα.

*ΣΚΑΙ, Τρίτη 17/3 στις 22:30

«Μην Ανοίξεις…» (2015) σε σκηνοθεσία Έλι Ροθ

Ο Ίβαν Βέμπερ ζει το όνειρό του. Πανέμορφη κι επιτυχημένη σύζυγος, δύο υπέροχα παιδιά, ένα απίθανο σπίτι, το οποίο έχει σχεδιάσει μόνος του. Όλα βαίνουν καλώς, τόσο που δεν τον ενδιαφέρει να περάσει μόνος τη Γιορτή του Πατέρα, με την υπόλοιπη οικογένεια να έχει πάει για σαββατοκύριακο στην παραλία. Και τότε, στην πόρτα ακούγεται ένα χτύπος. Πίσω από αυτήν στέκονται δύο νεαρές όμορφες κοπέλες και το ξεκίνημα του εφιάλτη για τον Ίβαν.

Παίζουν: Λορένζα Ίζο, Ιγκνάσια Αλαμάντ, Κολίν Καμπ, Κιάνου Ριβς, Άνα ντε Άρμας.

*Open, Τρίτη 17/3 στις 23:15

και αν έχεις αϋπνίες, σου προτείνουμε:

«Λευκός Οίκος: Η πτώση» (2013) σε σκηνοθεσία Ρόναλντ Έμεριχ

Από το σκηνοθέτη των επιτυχιών: «2012», «Ημέρα Ανεξαρτησίας» και «Η επόμενη μέρα», έρχεται μια καταιγιστική ταινία δράσης. Ο Τζον Κέιλ (Τσάνινγκ Τέιτουμ), ένας νεαρός αστυνομικός του Καπιτωλίου, κάνει αίτηση για να προσληφθεί ως μυστικός πράκτορας στην υπηρεσία του Προέδρου των ΗΠΑ. Δυστυχώς, η γνωστή του από το κολέγιο και πλέον πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας Κάρολ Φίνερτι (Μάγκι Τζίλενχαλ) απορρίπτει την αίτηση του λόγω ανυπακοής απέναντι στην εξουσία στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, για να μην απογοητεύσει τη μικρή του κόρη με τη δυσάρεστη είδηση, την ξεναγεί στον Λευκό Οίκο. Την ώρα της ξενάγησης όμως συμβαίνει το αναπάντεχο: Το προεδρικό μέγαρο δέχεται επίθεση και καταλαμβάνεται από τρομοκράτες και έτσι είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την κόρη του, τον πρόεδρο και τη χώρα.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζέιμι Φοξ, Μάγκι Τζίλενχαλ, Τζέιμς Γουντς, Τζέισον Κλαρκ.

*Mega, Τρίτη 17/3 στις 01:00