7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή ήρθε! Βάλε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε μια απλή Τετάρτη στο απόλυτο movie night.

«Η Χιονάτη και ο Κυνηγός» (2012) σε σκηνοθεσία Ρούπερτ Σάντερς

Πριν από δέκα χρόνια, η εκθαμβωτική Βασίλισσα Ραβένα σκότωσε το Βασιλιά την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Τώρα χρειάζεται μια αγνή καρδιά για να καταφέρει να διατηρήσει την ομορφιά της αλλά και τη δύναμή της. Και η μοναδική που υπάρχει, φυλακισμένη στο κάστρο τόσα χρόνια, είναι η καρδιά της Χιονάτης, της κόρης του βασιλιά. Η Χιονάτη, όμως, καταφέρνει να δραπετεύσει και αναζητά καταφύγιο στο Σκοτεινό Δάσος, το οποίο είναι γεμάτο δηλητηριώδη φυτά και επικίνδυνα ζώα. Τότε η Βασίλισσα στέλνει στο κατόπι της τον μοναδικό άνθρωπο, που λέγεται ότι μπήκε στο Σκοτεινό Δάσος και επιβίωσε, τον Έρικ, έναν θλιμμένο κυνηγό. Η εντολή της σατανικής Ραβένα είναι μία: να βρει τη νεαρή κοπέλα και να της τη φέρει. Εκείνος, έχοντας προ πολλού εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για ζωή, δέχεται. Όταν όμως βρίσκει τη λεία του, διστάζει. Θα σκοτώσει την όμορφη Χιονάτη; Ή θα την εκπαιδεύσει για να γίνει η καλύτερη πολεμίστρια, που έχει δει ποτέ το Βασίλειο; Και οι νάνοι πώς θα εμπλακούν στην ιστορία; Μια νέα, αποδομημένη ανάγνωση – διασκευή του πασίγνωστου παραμυθιού των αδερφών Γκριμ, της Χιονάτης, σύμφωνα με την οποία, ο κυνηγός όχι μόνο αρνείται να υπακούσει στις εντολές εξόντωσης της Χιονάτης αλλά αναλαμβάνει και το ρόλο του προστάτη και μέντορά της ενώ, ταυτόχρονα, οι δυο τους προσπαθούν να ξεφύγουν από την κακιά μάγισσα, που τους καταδιώκει ανελέητα.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Ίαν ΜακΣέιν, Σαρλίζ Θερόν, Κρίστεν Στιούαρτ, Σαμ Κλάφλιν, Μπομπ Χόσκινς

*Star, Παρασκευή 19/3 στις 21:00

«Black Panther» (2018) σε σκηνοθεσία Ράιαν Κούγκλερ

Ο νεαρός T’Challa αναγκάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα του μετά το θάνατο του πατέρα του, βασιλιά της Wakanda, ώστε να τον διαδεχτεί στο θρόνο. Ως ανώτατος άρχων στο πιο αναπτυγμένο, εύπορο αλλά και απομονωμένο κράτος της αφρικανικής ηπείρου, ο T’Challa προσπαθεί να προφυλάξει το μυστικό της ευμάρειας του λαού του από τους εχθρούς. Όταν όμως ένας από αυτούς εμφανίζεται από το παρελθόν με τα πιο απρόβλεπτα μέσα, ο T?Challa καλείται να τον αντιμετωπίσει πλέον ως Μαύρος Πάνθηρας. Η επικείμενη σύγκρουση ωστόσο θα θέσει σε δοκιμασία όχι μόνο τη σχέση του T’Challa με το λαό του, αλλά και τη σταθερότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη…

Παίζουν: Τσάντγουικ Μπόσμαν, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Λουπίτα Νιόνγκο, Ντανάι Γκουρίρα, Μάρτιν Φρίμαν, Ντάνιελ Καλούουγια, Λετίσια Ράιτ, Γουίνστον Ντιούκ, Άντζελα Μπάσετ, Φόρεστ Γουίτακερ, Άντι Σέρκις.

*Alpha, Παρασκευή 19/3 στις 21:00

«Ο Πόλεμος των Κόσμων» (2005) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο Ρέι Φέριερ ζει στο Νιου Τζέρσεϋ, αποξενωμένος από την οικογένειά του, μέχρι τη μοιραία ημέρα που θα αλλάξει τη ζωή όλων για πάντα. Η ζωή στη μικρή πόλη του συνταράσσεται βίαια από μια εξωγήινη εισβολή. Ενώ οι εισβολείς εξαπολύουν ένα κύμα ολικής καταστροφής και βίας, ο Ρέι προσπαθεί να επιβιώσει και να προστατεύσει τα παιδιά του.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ντακότα Φάνινγκ, Μιράντα Ότο, Τζάστιν Τσάτγουιν.

*Open, Παρασκευή 19/3 στις 21:00

«Θα σε κάνω βασίλισσα» (1964) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ο Αντώνης Τσιλιβίκης, ένας απερίγραπτα τσιγκούνης εργολάβος οικοδομών, παραμελεί το σπίτι του και τη γυναίκα του Ελένη και την υποχρεώνει να πει ψέμματα στον πλούσιο θείο της στην Αμερική, Πήτερ, προκειμένου να εξακολουθήσει να στέλνει μια μηνιαία οικονομική βοήθεια. Όμως εντελώς ξαφνικά ο θείος ειδοποιεί ότι έρχεται στην Ελλάδα και προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια, ο Αντώνης μεταμφιέζεται σε έναν συνταξιούχο ονόματι Μπεϊζάνη, που δήθεν νοικιάζει ένα δωμάτιο στο σπίτι…

Παίζουν: Βέγγος Θανάσης, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Λινάρδου Νίκη, Μούτσιος Γιώργος, Νικολαϊδης Δημήτρης, Σαμπάχ Σούλη, Βογιατζής Γιάννης, Τζίφος Γιώργος, Πλατής Νικήτας, Καρρά Ματίνα, Κωνσταντάρα Μίτση, Σούλη Βιολέτα, Μωραϊτης Γιάννης.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 19/3 στις 22:05

«Λαίδη Μαμπέθ» (2016) σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Όλντροϊντ

Αγγλική εξοχή, 1865. Η Κάθριν είναι παγιδευμένη σ έναν γάμο χωρίς αγάπη, με έναν πικρό άνδρα, ο οποίος έχει τα διπλά της χρόνια. Η σκληρή οικογένειά του δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά της. Όταν ξεκινά μια παθιασμένη σχέση μ έναν νεαρό εργάτη του κτήματος του συζύγου της, μια δύναμη απελευθερώνεται μέσα της, τόσο ισχυρή, που τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει μέχρι να κατακτήσει αυτό που θέλει. Tο τραγικό πορτρέτο μια όμορφης, αποφασιστικής και ανελέητης νεαρής γυναίκας, η οποία διεκδικεί την ανεξαρτησία της, σ έναν κόσμο που κυριαρχείται από άνδρες.

Παίζουν: Φλόρενς Πιού, Κόσμο Τζάρβις, Κρίστοφερ Φέρμπανκ, Ναόμι Άκι, Πολ Χίλτον, Μπιλ Φέλοους.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 19/3 στις 23:00

«Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» (2016) σε σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ

Σε έναν μετά-αποκαλυπτικό κόσμο,  συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο των περιορισμένων υδάτινων πόρων και των καυσίμων. Ο κόσμος έχει υποστεί μια τεράστια καταστροφή και οι άνθρωποι, που έχουν επιβιώσει, παλεύουν αναζητώντας τα βασικά υλικά. Κάπου σε μια έρημο, δύο επαναστάτες συναντιούνται προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την τάξη. Είναι ο Μαξ, ένας άντρας της δράσης και όχι της κουβέντας, που πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος για να επιβιώσεις είναι να περιπλανιέσαι μόνος σου. Η άλλη είναι η Φουριόζα, μια γυναίκα που πιστεύει ότι ο δρόμος για την επιβίωση βρίσκεται πέρα από την έρημο, στα μέρη όπου γεννήθηκε. Ο τύραννος Immortan Joe όμως θα συγκεντρώσει όλη τη συμμορία του και θα κυνηγήσει τους δύο αντάρτες στον Πόλεμο του Δρόμου, που θα ακολουθήσει…

Παίζουν: Νίκολας Χαλτ, Σαρλίζ Θερόν, Τομ Χάρντι, Ζόι Κράβιτς, Νέιθαν Τζόουνς.

*Star, Παρασκευή 19/3 στις 23:30

«Κόκκινη Γωνία» (1997) σε σκηνοθεσία Τζον Άβνετ

Ο Τζακ Μουρ, στέλεχος αμερικανικής πολυεθνικής, ταξιδεύει στο Πεκίνο για δουλειές. Εκεί συλλαμβάνεται για το φόνο μιας γυναίκας, με την οποία πέρασε μια ερωτική βραδιά. Η μόνη του ελπίδα είναι η δικηγόρος που αναλαμβάνει την υπεράσπισή του, αλλά ο βασικός εχθρός του είναι το «μεσαιωνικού» χαρακτήρα κινεζικό δικονομικό σύστημα.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Μπάι Λινγκ, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ.

*Ant1, Παρασκευή 19/3 στις 00:30