8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλη μια μέρα καραντίνας. Καταπολέμησε τη βαρεμάρα με μία από τις ταινίες που επιλέξαμε.

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» (2017) σε σκηνοθεσία Μπιλ Κόντον

Η νεαρή Μπελ λατρεύει τις ιστορίες και τα βιβλία. Λατρεύει όμως και την περιπέτεια, όσο και αν απορρίπτει τα αισθήματα του ριψοκίνδυνου κυνηγού Γκαστόν, που τη θέλει στο πλευρό του. Όταν όμως ο πατέρας της βρεθεί φυλακισμένος στο κάστρο του περιβόητου Τέρατος, η περιπετειώδης φύση της θα την οδηγήσει στους σκοτεινούς του λαβύρινθους για να τον απελευθερώσει. Σύντομα όμως θα βρεθεί στη θέση του φυλακισμένου η ίδια. Κι ενώ η ζωή της ανατρέπεται, η Μπελ θα βρεθεί απέναντι στο Τέρας, τον ιδιοκτήτη του κάστρου, που κρύβεται μέσα στους αδιαπέραστους τοίχους. Σταδιακά, και με τη βοήθεια του ασυνήθιστου προσωπικού που εργάζεται εκεί, η Μπελ αρχίζει όχι μόνο να συνηθίζει την αποκρουστική όψη του, αλλά να βλέπει τι κρύβεται πίσω από αυτή. Η αποκάλυψη της αλήθειας για την πραγματική του ταυτότητα πλησιάζει, το ίδιο όμως πλησιάζει και ο Γκαστόν, που έχει βαλθεί να καταλάβει το κάστρο για να κερδίσει την αγαπημένη του που κινδυνεύει.

Ηθοποιοί: Έμμα Γουότσον, Νταν Στίβενς, Λουκ Έβανς, Κέβιν Κλάιν, Τζος Γκαντ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Στάνλεϊ Τούτσι, Όντρα ΜακΝτόναλντ, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Ίαν ΜακΚέλεν, Έμμα Τόμσον

*Alpha, Κυριακή 5/4 στις 21:00

«Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά» (1969) σε σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Την ημέρα του γάμου μιας νεαρής δασκάλας με τον αγαπημένο της κηρύσσεται ο πόλεμος. Αυτός φεύγει για το μέτωπο, όπου και θα σκοτωθεί. Τα χρόνια περνούν, εκείνη ξαναπαντρεύεται, αλλά την ημέρα της απελευθέρωσης επιστρέφει ξαφνικά ο ‘νεκρός’ πρώτος σύζυγός της.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Παντελής Ζερβός, Άγγελος Αντωνόπουλος, Σπύρος Καλογήρου.

*Mega, Κυριακή 5/4 στις 21:00

«Transformers 4: Εποχή Αφανισμού» (2014) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Με την ανθρωπότητα να απειλείται με αφανισμό από έναν τρομακτικό νέο εχθρό, η σωτηρία του κόσμου εξαρτάται από τον Όπτιμους Πράιμ και τα Ότομποτς. Όμως τώρα που η κυβέρνηση έχει στραφεί εναντίον τους θα χρειαστούν καινούργιους συμμάχους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο εφευρέτης Κέιντ Γιάγκερ και τα φοβερά Ντάινομποτς.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Νίκολα Πέλτζ, Κέλσι Γκράμερ, Τζακ Ρεΐνορ, Τ.Τζέι Μίλερ, Λι Μπίνκπινγκ, Σοφία Μάιλς.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 5/4 στις 21:15

«Μια Άγνωστη στο Ταξί» (2014) σε σκηνοθεσία Patrick Gazé

Είναι Νοέμβριος στο Μόντρεαλ. Ο Αντρέ Κοζίνσκι, ταξιτζής γύρω στα 50, δεν περιμένει πια πολλά από τη ζωή. Αδιάφορος στα πολλαπλά πρόσωπα που περνούν από το όχημά του, διασχίζει την πόλη νωχελικά. Τη μοναχική του ρουτίνα αναστατώνει η Μαριάν, μια μυστήρια πελάτισσα με την οποία επιχειρεί μια σχέση, την οποία όμως υποψιάζεται να είναι μπλεγμένη σε κάποιο έγκλημα. Διχασμένος ανάμεσα στην επιθυμία του να μάθει την αλήθεια και τον φόβο του να θέσει σε κίνδυνο αυτή τη σχέση που γεννιέται, ο Αντρέ ανακαλύπτει ένα νέο νόημα στη ζωή. Μια γλυκόπικρη ατμοσφαιρική ταινία με φόντο την αστυνομική έρευνα, όπου μπλέκονται ευχάριστα διάφορα είδη.

Παίζουν: Roy Dupuis(Andre Kosinski), Christine Beaulieu(Marianne), Sylvie Boucher(Monique Kosinski).

*ΕΡΤ3, Κυριακή 5/4 στις 22:00

«Ο Κατάδικος» (2008) σε σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Βόου

Ο Γουέιντ Πόρτερ είναι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος με ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή και καριέρα που υπόσχεται πολλά. Η ήρεμη ζωή του θα ανατραπεί όταν θα σκοτώσει κατά λάθος τον κακοποιό  που μπήκε στο σπίτι του για να το διαρρήξει. Ο Γουέιντ καταδικάζεται σε τρια χρόνια κάθειρξη και οδηγείται σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κανένας κανόνας δεν ισχύει. Εκεί, αναγκάζεται να μοιραστεί το κελί του με έναν διαβόητο εγκληματία. Το χειρότερο όμως είναι ότι ο Γουέιντ αποτελεί τον εύκολο στόχο για όλους: από τον διεφθαρμένο φύλακα, μέχρι τους σκληρούς κατάδικους της φυλακής. Με αποκλειστικό στόχο την επιβίωσή του, ο Γουέιντ σύντομα θα μεταμορφωθεί στον πιο αδίστακτο αντίπαλο, το απόλυτο φόβητρο για τους εχθρούς του…

Παίζουν: Βαλ Κιλμέρ, Στίβεν Ντορφ, Σαμ Σέπαρντ.

*Mega, Κυριακή 5/4 στις 23:00

«Assassin’s creed» (2016) σε σκηνοθεσία Τζάστιν Κερζέλ

Ένας καταδικασμένος σε θάνατο γίνεται αντικείμενο ενός παράξενου πειράματος που ξεκλειδώνει τις γενετικές του μνήμες και «βιώνει» τις περιπέτειες του προγόνου του Αγκιλάρ, ενός εκπαιδευμένου δολοφόνου, στην Ισπανία της Ιεράς Εξέτασης.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Αριάν Λαμπέντ.

*Open, Κυριακή 5/4 στις 23:00

«Περιοχή Υψηλού Κινδύνου» (2018) σε σκηνοθεσία Λιν Όεντινγκ

Ο Τζο Μπρέιβεν είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας υλοτομίας ο οποίος ζει ήρεμα με την οικογένειά του στον Καναδά. Όταν μετά από ένα ατυχές περιστατικό, ο πατέρας του βρεθεί στο νοσοκομείο, η οικογένεια θα αποφασίσει να κάνει μια ανάπαυλα από τις υποχρεώσεις της, για να βρεθούν όλοι μαζί στο απομονωμένο καταφύγιό τους στο βουνό. Εκεί, όμως, θα βρεθούν αντιμέτωποι με επικίνδυνους εμπόρους ναρκωτικών οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την επιχείρηση του Τζο ως βιτρίνα για τη διακίνηση των παράνομων ουσιών τους. Τα έβαλαν όμως με τον λάθος άνθρωπο. Ο Τζέισον Μομόα σε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο δύναμης και αποφασιστικότητας με φόντο ένα σκηνικό απόλυτης περιπέτειας που κόβει την ανάσα.

Παίζουν: Τζέισον Μομόα, Γκλάρετ Ντίλαχαντ, Στίβεν Λανγκ, Ζιλ Βάγκνερ, Μπρένταν Φλέτσερ.

*Alpha, Κυριακή 5/4 στις 23:45

«Στα Χρόνια της Βίας» (2018) σε σκηνοθεσία Τζέϊ Σι Τσαντορ

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος, επιστρέφει με μια συναρπαστική ιστορία που εκτυλίσσεται στο λαβύρινθο της ανεξέλεγκτης πολιτικής και της επιχειρηματικής διαφθοράς, σε μια πόλη που παρακμάζει. Στα χρόνια της βίας, οι καλύτερες προθέσεις ενδίδουν στα πρωτόγονα ένστικτα και οι άνθρωποι αναγκάζονται να συμβιβάσουν τα πιστεύω τους κι ας είναι τα σωστά.

Παίζουν: Όσκαρ Άιζακ, Τζέσικα Τσαστέιν, Ντέιβιντ Ογιελόβο, Αλεσάντρο Νιβόλα, Έλυες Γκάμπελ, Καταλίνα Σαντίνο Μορένο και Άλμπερτ Μπρουκς.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 5/4 στις 00:15