8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ προτάσεις να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη αφού θα μείνεις σπίτι.

«Τζένη – Τζένη» (1966) σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Eνας εφοπλιστής αποφασίζει να παντρέψει τον ανιψιό του με μια παιδική του φίλη, της οποίας ο πατέρας είναι ο μεγαλύτερος κομματάρχης του νησιού.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ελένη Ζαφειρίου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος κ.α.

*Star, Κυριακή 12/4 στις 21:00

«Οι Απίθανοι 2» (2018) σε σκηνοθεσία Μπραντ Μπερντ

Η Έλεν δεν έχει εγκαταλείψει ακόμα την τελευταία αποστολή της και μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι, ο Μπομπ μαζί με την Βάιολετ και τον Ντας προσπαθούν να συνηθίσουν τους ρυθμούς της νέας τους καθημερινότητας μέσα στο σπίτι. Μαζί τους φυσικά και το μωρό Jack-Jack, που φαίνεται να διαθέτει απίστευτες δυνάμεις κάνοντας τη ζωή όλων μάλλον πιο δύσκολη. Μια νέα απειλή, όμως, που κάνει αισθητή την παρουσία της αρχικά μέσα από τον… τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας, καλεί όλους να συσπειρώσουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους για να την αντιμετωπίσουν. Ο εχθρός όμως αυτή τη φορά έχει πολλά πρόσωπα και η… Απίθανη  οικογένεια, έχει τις ίδια πιθανότητες να τα καταφέρει ή να αποτύχει. Τι από τα δύο θα συμβεί, εξαρτάται από το πόσο ενωμένοι θα σταθούν μεταξύ τους.

Φωνές μεταγλώττισης: Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιώτα Μηλίτση, Γιάννης Στεφόπουλος, Ντίνος Σούτης, Ηλίας Ζερβός, Γιώργος Ματαράγκας, Χίλντα Ηλιοπούλου, κ.α. (Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Κρεγκ Τ. Νέλσον, Χόλυ Χάντερ, Σάρα Βάουελ, Χάκλμπερι Μίλνερ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, κ.α.)

*Alpha, Κυριακή 12/4 στις 21:00

«Το παιχνίδι της μοίρας» (2013) σε σκηνοθεσία Paul A. Kaufman

Ο Τζέικομπ Φίσερ, ένας Ορθόδοξος Εβραίος ψάλτης κι ερασιτέχνης συνθέτης που ζει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης γίνεται μάρτυρας της στυγνής δολοφονίας της γυναίκας και των τριών παιδιών του. Κατατονικός, πλέον, ο Τζέικομπ φεύγει από το τελετουργικό της κηδείας, αφήνοντας πίσω του τα εβραϊκά του ενδύματα, το πορτοφόλι και τα κλειδιά του. Εγκαταλείποντας την παλιά του ταυτότητα, περιπλανιέται άσκοπα από μέρος σε μέρος, ελπίζοντας να βρει έναν τρόπο να κατανοήσει την τραγωδία που βίωσε. Η μοίρα τον οδηγεί στο Μπρεντ της Αλαμπάμα (με πληθυσμό 2.500 ατόμων), όπου τον αγκαλιάζει η Νίνα, μια μόνη μητέρα και τραγουδίστρια σε μια μικρή εκκλησιαστική χορωδία, ο θείος Μο και η ολόκληρη η κοινότητα της εκκλησίας, βοηθώντας τον να επανέλθει στη ζωή. Η μουσική φέρνει τη Νίνα και τον Τζέικομπ κοντά, καθώς προσπαθούν να κατανοήσουν τι κρύβει το παρελθόν τους και το πιθανό κοινό τους μέλλον.

Παίζουν: Toni Braxton, David Julian Hirsh, Nathaniel J. Potvin

*ΕΡΤ3, Κυριακή 12/4 στις 22:00

«Ο Μεξικάνος» (2001) σε σκηνοθεσία Γκόρε Βερμπίνσκι

Ο Τζέρι Γουέλμπαχ είναι ένας εκτελεστής της Μαφίας, όμως είναι τελείως ανίκανος σε αυτή τη δουλειά και πολύ άτυχος επίσης. Η φιλενάδα του, Σαμάνθα, προσπαθεί να τον πείσει να τα παρατήσει, καθώς η τελευταία αποστολή του είχε σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη των αφεντικών του. Όμως εκείνος δεν το βάζει κάτω και αναλαμβάνει μια τελευταία αποστολή…

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Τζούλια Ρόμπερτς.

*OPEN, Κυριακή 12/4 στις 23:00

«Επικηρύσσοντας την Πρώην» (2010) σε σκηνοθεσία Άντι Τέναντ

Ένας κυνηγός επικηρυγμένων αναλαμβάνει να εντοπίσει την πρώην σύζυγό του, η οποία είχε αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση, αλλά δεν εμφανίστηκε στη δίκη.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζένιφερ Άνιστον, Κριστίν Μπαράνσκι.

*Μακεδονία TV, Κυριακή 12/4 στις 23:00

«Άθικτοι» (2011) σε σκηνοθεσία Ερίκ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς

Ο Φιλίπ είναι ένας πλούσιος αριστοκράτης που έχει μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι ύστερα από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο. Επιλέγει για βοηθό στην καθημερινότητά του τον Ντρις, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες των προαστίων του Παρισιού. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρ’ όλες τις διαφορές τους, οι πρωταγωνιστές θα καταλήξουν να μοιράζονται μια αληθινή και δυνατή φιλία χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση, σε μια ιστορία που εκ πρώτης όψεως μόνο αστεία δεν είναι. Παίζουν:Φρανσουά Κλουζέ, Ομάρ Σι, Αν Λε Νι, Οντρέ Φλερό, Κλοντίλντ Μολέ.

*Alpha, Κυριακή 12/4 στις 23:30

«Τα ρόδινα ακρογιάλια» (1998) σε σκηνοθεσία Ευθύμη Χατζή

Το πάθος για μια γυναίκα και κάποιες απελπισμένες σκέψεις σπρώχνουν έναν νέο άνδρα να πάρει κρυφά μια ξένη βάρκα και να φύγει στη θάλασσα. Η αύρα τον παρασύρει και ναυαγεί. Συνέρχεται σε μια σπηλιά, κοντά στα έρημα ακρογιάλια, ανάμεσα σε τρεις ιδιόρρυθμους ανθρώπους που, ο καθένας τους για άλλο λόγο ζει στο περιθώριο της κοινωνίας. Τους ακούει να διηγούνται, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, τις παράξενες ιστορίες τους για άτυχους έρωτες, φαντάσματα και μάγια. Πίσω όμως από τους φαινομενικά άτυχους έρωτες, διακρίνει την αληθινή αγάπη.

Παίζουν: Στέφανος Ιατρίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Δημήτρης Πουλικάκος, Δημήτρης Θέρμος κ.α.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 12/4 στις 23:30

«Ο κος Τίποτα» (2016) σε σκηνοθεσία Γιόζεφ Σένταρ

Ο Νόρμαν είναι ένας μικρής κλίμακας «μεσάζων» που προσπαθεί, συνήθως ανεπιτυχώς, να κλείσει διάφορες επιχειρηματικές συμφωνίες. Σε ανύποπτο χρόνο θα κάνει χάρη σε έναν Ισραηλινό υπουργό, ο οποίος έπειτα από τρία χρόνια θα γίνει πολιτικός ηγέτης παγκόσμιας εμβέλειας. Η ζωή του Νόρμαν θα αλλάξει ξαφνικά με απρόοπτο τρόπο.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Λίορ Ασκενάζι, Σαρλότ Γκενσμπούρ, Μάικλ Σιν.

*EΡΤ1, Κυριακή 12/4, στις 00:15