9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Συμβόλαιο Θανάτου» (2017) σκηνοθεσία Τζόναθαν Μόστοου

Ο Στίβεν Λούκας, ένας μοναχικός επί πληρωμή δολοφόνος, προσλαμβάνεται να δολοφονήσει μια νεαρή γυναίκα, την Έλα, η οποία αγνοεί ότι οι βρώμικες δουλειές της οικογένειας της, έχουν ήδη κοστίσει τις ζωές τους. Όμως, ο Λούκας δεν μπορεί να τραβήξει τη σκανδάλη και οι δύο τους γίνονται σύμμαχοι δραπετεύοντας στην Ευρώπη, κυνηγημένοι από αυτούς, που δολοφόνησαν την οικογένεια της Έλα.

Παίζουν: Σαμ Γουόρθινγκτον, Οντέγια Ρας, Άλεν Λιτς, Μάρτιν Κόμπστον, Τίνα Μάσκελ.

*Star, Παρασκευή 15/5, στις 21:00

«Η Ζωή όπως την Ξέρουμε» (2010) σκηνοθεσία Γκρεγκ Μπερλάντι

Η Χόλι Μπέρενσον έχει μια λαμπρή καριέρα μπροστά της. Είναι μια ανερχόμενη ιδιοκτήτρια εταιρίας κέτερινγκ. Από την άλλη ο Έρικ Μέσερ έχει κι αυτός το δικό του λαμπρό μέλλον καθώς είναι ένας πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης αθλητικών προγραμμάτων. Η Χόλι και ο Έρικ συναντιούνται αλλά το πρώτο ραντεβού αποδεικνύεται καταστροφικό. Μετά από εκείνη τη μέρα το μόνο που έχει μείνει ως κοινό ανάμεσά τους είναι η αμοιβαία αντιπάθεια και η αγάπη για την βαφτιστήρα τους, Σόφι. Όταν, όμως, θα γίνουν το μοναδικό πράγμα που έχει απομείνει στον κόσμο της, η Χόλι και ο Έρικ θα αναγκαστούν να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη. Ισορροπώντας ανάμεσα σε φιλοδοξίες και ανταγωνιστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις, και οι δύο, θα πρέπει να βρουν κοινό έδαφος την ίδια στιγμή που θα αναγκαστούν να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Παίζουν: Κάθριν Χέιγκλ, Τζος Ντουχάμελ.

*Open, Παρασκευή 15/5, στις 21:00

«Ο Λαμπρούκος Μπαλαντέρ» (1981) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ένας αδιόρθωτος γλεντζές, ο Λάμπρος Κομνηνός, γνωρίζει μια χήρα, τη Ρένα, ιδιοκτήτρια ενός νυχτερινού κέντρου το οποίο στα ενδότερά του διαθέτει κρυφή χαρτοπαικτική λέσχη. Αρχίζει να συχνάζει στη λέσχη, να παίζει χαρτιά και στην αρχή, με κάποια βοήθεια από τη μεριά της Ρένας, να κερδίζει. ‘Oταν όμως η τύχη δεν είναι με το μέρος του κι εκείνος αρχίζει να χάνει μεγάλα ποσά, καταλαβαίνει ότι έχει πέσει θύμα χαρτοκλεφτών. Η αντίδρασή του είναι άμεση, παίρνει μαθήματα από επαγγελματίες χαρτοκλέφτες, και εκδικείται τους αντιπάλους του. Στο τέλος κερδίζει και την όμορφη χήρα.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας , Μάρω Κοντού , Νέλλη Γκίνη , Θάνος Μαρτίνος.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 15/5, στις 21:30

«Κρίστοφερ και Γουίνι» (2018) σκηνοθεσία Μαρκ Φόρστερ

Ο Κρίστοφερ Ρόμπιν είναι πια ένας σκυθρωπός, εργαζόμενος πατέρας κι έχει ξεχάσει τον Γουίνι το Αρκουδάκι και το Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων μέχρι τη στιγμή που οι δυο τους ξανασυναντιούνται ξαφνικά και μαζί θα αναζητήσουν τη χαμένη φαντασία του πρώτου.

Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Χέιλι Άτγουελ, Μπροντέ Καρμάικλ.

*Alpha, Παρασκευή 15/5, στις 21:50

«Τζόκερ» (2015) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Ο Νικ Γουάιλντ εργάζεται ως σωματοφύλακας στο Λας Βέγκας, κι έχει θανάσιμες δεξιότητες αλλά και πάθος με το τζόγο. Όταν ένας πολύ καλός του φίλος θα πέσει θύμα ξυλοδαρμού, ξυπνάει η δίψα του για εκδίκηση, σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι τα έχει βάλει με τη μαφία. 

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Μίλο Βεντιμίλια, Σοφία Βεργκάρα, Στάνλεϊ Τούτσι, Αν Χες.

*Star, Παρασκευή 15/5, στις 22:50

«Η Δύναμη της Αγάπης» (1997) σκηνοθεσία Τζιμ Έιμπραχαμ

«Ξεκίνησε να ψάχνει για βοήθεια…και βρήκε ένα θαύμα». Πρόκειται για την ιστορία ενός αγοριού που πάσχει από σοβαρή επιληψία, δεν ανταποκρίνεται στα φάρμακα και υποφέρει από φοβερές κρίσεις. Η μητέρα του δίνει τεράστιο αγώνα απέναντι σε ένα συντηρητικό και στενόμυαλο ιατρικό κατεστημένο.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Φρεντ Γουόρντ, Σεθ Άτκινς.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 15/5, στις 23:00

«Captain Phillips» (2013) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Πλέοντας ανοιχτά της ανατολικής Αφρικής, το φορτηγό πλοίο Maersk Alabama καταλαμβάνεται από πειρατές. Ο Αμερικανός καπετάνιος του θα έρθει σε σκληρή αντιπαράθεση με τον Σομαλό αρχηγό, 145 μίλια μακριά από τις ακτές.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Κάθριν Κίνερ, Μπαρκχάντ Αμπντί.

*Ant1, Παρασκευή 15/5, στις 23:45

«Ενοικιάζονται Φίλοι» (2014) σκηνοθεσία Γκαετάν Μπεβερνέζ

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η ενοικίαση φίλων έχει γίνει κοινή συνήθεια για τους πλούσιους, που δεν ανέχονται συναισθηματικές απογοητεύσεις. Ο Ζακ και η Οντίλ, αναζητώντας λίγη ψυχαγωγία, βρίσκουν σε τιμή προσφοράς το ζεύγος Μπεγκόν, και αρπάζουν την ευκαιρία που θα κάνει την εικόνα τους πιο λαμπερή.

Παίζουν: Romane Bohringer, Didier Bénureau, Matthieu Rozé.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 15/5, στις 00:00

«Εκτός Ορίων 2» (2009) σκηνοθεσία Μαρκ Νέβελνταϊν, Μπράιαν Τέιλορ

Ο επαγγελματίας δολοφόνος Τσεβ για μία ακόμα φορά έρχεται αντιμέτωπος με μια απίστευτη πρόκληση! Ένας μεγάλος σε ηλικία κινέζος μαφιόζος, ο Χου Ντογκ, κλέβει κυριολεκτικά την καρδιά του Τσεβ και την αντικαθιστά με μια μηχανική, η οποία λειτουργεί με μπαταρία! Για να παραμείνει ζωντανός, ο Τσεβ θα  πρέπει να επαναφορτίζει έγκαιρα την καρδιά του ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί. Ο Χου – Ντογκ ανανεωμένος και έχοντας στο στήθος του την καρδιά του Τσεβ, ερωτεύεται τη γοητευτική Βανίλα και θέλει να την κάνει δική του, υπολογίζει όμως χωρίς τον Τσεβ, ο οποίος βρίσκεται στο κατόπι του.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Έιμι Σμαρτ, Κόρεϊ Χάιμ, Εφρέν Ραμίρεζ, Μπάι Λινγκ.

*Star, Παρασκευή 15/5, στις 00:45