8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Jumanji: Καλώς ήρθατε στη ζούγκλα» (2017) σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν

Τέσσερις έφηβοι ανακαλύπτουν ένα παλιό βιντεοπαιχνίδι και αποφασίζουν να…τολμήσουν να παίξουν. Ένα βίντεογκέιμ κάπως διαφορετικό από όλα τα άλλα αφού τους «ρουφάει» σε μια αληθινή πίστα και τους μετατρέπει σε αληθινούς ήρωες ενός παιχνιδιού επιβίωσης σε μια επικίνδυνη ζούγκλα. Μία ταινία, από τις διασημότερες οικογενειακές περιπέτειες των ?90s, βασισμένη στο βιβλίο του Κρις βαν Άλσμπουργκ «Jumanji» με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς, εκσυγχρονίζεται, γίνεται ανώτερη της πρωτότυπης, με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών μεγάλης εμπορικής απήχησης, που πατάει γκάζια και συντρίβει τα ταμεία αγγίζοντας το $ 1 δις σε παγκόσμιες εισπράξεις.

Παίζουν: Ντουέιν Τζονσον, Κέβιν Χαρτ, Τζακ Μπλακ, ΚάρενΓκίλαν.

*Mega, Σάββατο 16/5, στις 20:50

«Λόραξ – The Lorax» (2012) σκηνοθεσία Κρις Ρενό, Κάιλ Μπαλντά

Ο Τεντ είναι ένα 12χρονο αγόρι, που ζει στην πλαστική πόλη του Θνίντβιλ. Στην προσπάθειά του να κερδίσει την αγάπη της όμορφης Όντρεϊ, του κοριτσιού των ονείρων του, θέλει να κάνει πραγματικότητα τη μεγάλη της επιθυμία, να δει ένα δέντρο! Ο Τεντ είναι αποφασισμένος να ψάξει, να βρει και να της φέρει ένα αληθινό δέντρο! Για να το πετύχει αυτό, καλείται να ανακαλύψει την ιστορία του Λόραξ, ενός ιδιότροπου αλλά γοητευτικού πλάσματος, που παλεύει για να προστατέψει τον κόσμο του δάσους. Αυτός, που αφηγείται την ιστορία του Λόραξ στον Τεντ, δεν είναι άλλος από τον Ουάνσλερ, τον επιχειρηματία εκείνον, που λόγω της απληστίας του, προκάλεσε τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία του δάσους.

Στην πρωτότυπη έκδοση της ταινίας «δανείζουν» τις φωνές τους οι: Ζακ Έφρον, Ντάνι Ντε Βίτο, Μπέτι Γουάιτ, Τέιλορ Σουίφτ, Σέρι Λιν.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

*Star, Σάββατο 16/5, στις 21:00

«Ο Γητευτής των Αλόγων» (1998) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Έπειτα από ένα τρομακτικό ατύχημα με τη φίλη της και τα δύο άλογά τους, η ζωή της Γκρέις ανατρέπεται, τόσο για την ίδια, όσο και για το αγαπημένο της άλογο, τον Πίλγκριμ. Πιστεύοντας ότι η θεραπεία του Πίλγκριμ θα βελτιώσει και την κατάσταση της κόρης της, η Άννι, μια δυναμική και εργασιομανής δημοσιογράφος αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια ενός θεραπευτή αλόγων. Έπειτα από μια απεγνωσμένη αναζήτηση, η Άννι καταφέρνει τελικά να βρει τον Τομ Μπούκερ, έναν «γητευτή αλόγων» στην περιοχή της Μοντάνα. Σύντομα, θα μεταβούν στο ράντσο του, όπου εκεί ζει ο Τομ με την οικογένειά του, για να ξεκινήσει η διαδικασία της θεραπείας. Κανείς, όμως, δεν γνωρίζει ως εκείνη τη στιγμή, ότι θα ξεκινήσει και ένα αδιέξοδο ειδύλλιο που θα φέρει όλους αντιμέτωπους με τις πιο ανομολόγητες επιθυμίες τους.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Σαμ Νιλ, Ντάιαν Γουίστ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Κρις Κούπερ.

*Alpha, Σάββατο 16/5, στις 22:00

«Η Μυστική Γραφή» (2016) σκηνοθεσία Jim Sheridan

Το 1992, σ’ ένα άσυλο που πρόκειται να σφραγιστεί, ένας ψυχίατρος καλείται να επανεξετάσει την περίπτωση μιας τροφίμου, της Ρόουζ που υποδύεται με χαρακτηριστική μεγαλοπρέπεια η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ. «Δεν σκότωσα το μωρό μου» επαναλαμβάνει άκοπα η Ρόουζ, ενώ ξεκινά ν’ αφηγείται στον πρόθυμο γιατρό της ιστορία της, γραμμένη στα περιθώρια της Βίβλου της. Μεταφορά 50 χρόνια πίσω, όταν η Ρόουζ ήταν μια κοπέλα-πυρκαγιά, όμορφη και ατρόμητη Προτεστάντης σ’ ένα χωριό φανατικών Καθολικών, πηγή κουτσομπολιού, πάθους και εμμονών, στην καρδιά του Β’ Παγκόσμιου αλλά και της Ιρλανδο-Βρετανικής διαμάχης. Βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ-σέλερ του Σεμπάστιαν Μπάρι, η ταινία αναδύει την ατμόσφαιρα της ιρλανδικής εξοχής αλλά και της ιδεολογίας της χώρας, ενός τόπου πεισμωμένου και αυστηρού.

Παίζουν: Vanessa Redgrave, Rooney Mara, Eric Bana, Theo James.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 16/5, στις 22:00

«Δεκαπενταύγουστος» (2001) σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Αύγουστος στην Αθήνα. Εποχή απόδρασης. Το καλοκαίρι τελειώνει και οι χαρακτήρες της ταινίας αναζητούν ένα θαύμα που θα αλλάξει τη ζωή τους. Αναζητούν τη φυγή προς μια καινούργια αρχή. Η ζέστη έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πορείες αδιέξοδες. Πόθοι και όνειρα καθημερινά, κάνουν τη ζωή να μοιάζει αβάσταχτη. Στο κέντρο της πόλης μια τριώροφη πολυκατοικία αδειάζει από τους ενοίκους που ετοιμάζονται να δραπετεύσουν για λίγες μέρες. Τρία διαμερίσματα, τρεις παράλληλες ιστορίες, τρεις απόψεις της καθημερινής ζωής και τα «θαύματα» που όλοι τους προσεύχονται να γίνουν. Αυτό τον Δεκαπενταύγουστο… Μέσα από το μάτια ενός 17άχρονου διαρρήκτη, που εισβάλλει στα άδεια διαμερίσματα μαθαίνουμε τη σκοτεινή πλευρά, τις άλλες επιθυμίες, παραβιάζουμε τα μυστικά των ηρώων και περιμένουμε να δούμε αν τα όνειρα θα γίνουν πραγματικότητα. Κάθε Δεκαπενταύγουστο, άλλωστε, όλοι μας έχουμε την ανάγκη ενός θαύματος.

Παίζουν: Ελένη Καστάνη, Ακύλας Καραζήσης, Αμαλία Μουτούση, Αιμίλιος Χειλάκης, Θεοδώρα Τζήμου.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 16/5, στις 22:30

«Σε Ρηχά Νερά» (2016) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ-Σερά

Η Νάνσι είναι μια Αμερικανίδα σέρφερ που ανακαλύπτει μια απομονωμένη παραλία στο Μεξικό, ιδανική για παιχνίδι με τα κύματα. Όταν, όμως, δεχτεί την επίθεση ενός καρχαρία, θα καταφύγει τραυματισμένη σε έναν ύφαλο 200 μέτρα από την ακτή, χωρίς όμως να έχει τρόπο να τη φτάσει.

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Όσκαρ Τζενάντα, Άντζελο Τζόσουε.

*Ant1, Σάββατο 16/5, στις 22:45

«Jimmy’s Hall» (2014) σκηνοθεσία Ken Loach

1932- Ο Τζέιμς Γκράλτον επιστρέφει στη φάρμα του ύστερα από δέκα χρόνια εξορίας στην Αμερική κι επιχειρεί να επαναλειτουργήσει την εγκαταλελειμμένη αίθουσα χορού-πνευματικό κέντρο που ο ίδιος είχε φτιάξει. Οι νέοι της περιοχής θα τον υποστηρίξουν, θα βρει όμως απέναντί του την εκκλησία και τις αρχές.

Παίζουν: Barry Ward, Francis Magee, Aileen Henry, Simone Kirby, Stella McGirl.

*Κανάλι της Βουλής, Σάββατο 16/5, στις 23:00

«Life» (2017) σκηνοθεσία Ντάνιελ Εσπινόζα

Μια ομάδα επιστημόνων – πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ανακαλύπτει έναν εξωγήινο οργανισμό από τον Άρη,  με την ικανότητα να αυξάνει με ραγδαίους ρυθμούς τον όγκο και τη νοημοσύνη του, απειλώντας έτσι τη ζωή τη δική τους και των υπόλοιπων ανθρώπων. Η αποστολή τους να τον ανακαλύψουν μετατρέπεται σε φόβο καθώς αποτελεί απειλή για όλη την ανθρωπότητα. Βασισμένος στον κινηματογραφικό μύθο του Ρίντλευ Σκοτ «Alien», ο Ντάνιελ Εσπινόζα (Το Κρησφύγετο, Child 44) – με τη βοήθεια ενός εκλεκτού επιτελείου ηθοποιών – παίζει με τους αφηγηματικούς κανόνες του θρίλερ επιστημονικής φαντασίας και τις σεναριακές ανατροπές. Ο σκηνοθέτης πετυχαίνει να διατηρήσει την ένταση και την αγωνία για την τύχη των ηρώων του σε ένα κλειστοφοβικό περιβάλλον δημιουργώντας μια καθηλωτική ατμόσφαιρα με ανατρεπτικό τέλος.

Παίζουν: Τζέικ Tζίλενχαλ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Ράιαν Ρέινολντς, Χιρογιούκι Σανάντα.

*Mega, Σάββατο 16/5, στις 23:20