9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις ως αργά στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Το Πέμπτο Κύμα» (2016) σκηνοθεσία Τζέι Μπλέικσον

Τέσσερα κύματα καταστροφικών επιθέσεων έχουν ερημώσει το μεγαλύτερο μέρος της γης. Όταν το ανθρώπινο είδος βρίσκεται σχεδόν υπό εξαφάνιση, ένας από τους τελευταίους επιζώντες , μια νεαρή γυναίκα, η Κάσι, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την πιο σημαντική αποστολή. Να εντοπίσει το μικρότερο αδελφό της που απήγαγαν εξωγήινοι, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τη γη αποικία τους. Καθώς προετοιμάζεται για το αναπόφευκτο πέμπτο κύμα, θα συναντήσει και ένα πρόσωπο κλειδί που… ίσως αποτελέσει την τελευταία της ελπίδα.  Θα τα καταφέρει;

Παίζουν: Κλόε Γκρέις Μόριτζ, Μάικα Μονρό, Λίβ Σράιμπερ, Νικ Ρόμπινσον, Άλεξ Ρόι, Μαρία Μπέλο.

*Mega, Σάββατο 23/5, στις 20:50

«Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά» (2002) σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους

Η έναρξη της δεύτερης σχολικής χρονιάς του Χόγκουορτς, της περίφημης σχολής για εκπαιδευόμενους μάγους, είναι πια γεγονός όμως ο Χάρι Πότερ δέχεται την επίσκεψη του Ντόμπι, ενός ξωτικού, που τον προειδοποιεί να μην επιστρέψει εκεί. Αγνοώντας τη συμβουλή του φίλου του, ο Χάρι Πότερ καταφθάνει στο Χόγκουορτς και ξανασμίγει με τους δύο καλύτερους φίλους του, τον Ρον Γουίσλι και την Ερμιόνη Γκρέιντζερ ενώ δύο καινούρια μέλη έχουν προστεθεί στο προσωπικό της σχολής. Πρόκειται για τον Γκιλντερόι Λόκχαρτ, δάσκαλο του μαθήματος «Αμυντικές τεχνικές κατά των σκοτεινών δυνάμεων» και την Σπράουτ, καθηγήτρια βοτανολογίας. Όμως περίεργα φαινόμενα συμβαίνουν στη σχολή. Οι μαθητές μετατρέπονται ξαφνικά σε… πέτρινα αγάλματα, απειλητικά μηνύματα εμφανίζονται στους τοίχους γραμμένα με αίμα,  ενώ ένα τέρας τριγυρνά ελεύθερο μέσα στη σχολή! Φαίνεται πως κάποιος κατάφερε να ανοίξει την περίφημη Κάμαρα με τα Μυστικά, απελευθερώνοντας απίστευτες διαβολικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον θρύλο, μόνο κάποιος από τους απογόνους του Σάλαζαρ Σλίθεριν, ενός από τους ιδρυτές της σχολής, θα μπορούσε να ανοίξει την Κάμαρα. Και ο Χάρι Πότερ, με τη βοήθεια των φίλων του, είναι αποφασισμένος να τον βρει προτού είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκρίντ, Έμα Γουάτσον, Κένεθ Μπράνα, Ρίτσαρντ Χάρις.

*Star, Σάββατο 23/5, στις 21:00

«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» (2010) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Η 19χρονη πια Αλίκη επιστρέφει στον παράξενο κόσμο που είχε επισκεφτεί όταν ήταν πολύ μικρή, και θα έχει την ευκαιρία να ξανασυναντήσει τους παιδικούς της φίλους: τον Λευκό Κούνελο, την Γάτα του Τσέσαϊρ, τους δίδυμους Τουιντλντί και Τουιντλντάμ, αλλά και τον Τυφλοπόντικα, τον Μεταξοσκώληκα και φυσικά τον Τρελο-Καπελά. Σε αυτό το νέο μαγικό ταξίδι, η Αλίκη θα ανοιχτεί σε πρωτόγνωρες εμπειρίες και περιπέτειες, ενώ θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπη και με τη Κόκκινη Βασίλισσα, που η εξουσία της βασίζεται στο φόβο που εμπνέει στους υπηκόους της.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Μία Βασικόβσκα, Αν Χάθαγουεϊ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

*Alpha, Σάββατο 23/5, στις 22:00

«Σχέση 5 με 7» (2014) σκηνοθεσία Βίκτορ Λέβιν

Ένας νεαρός επίδοξος συγγραφέας γνωρίζει μια γοητευτική, κατά εννιά χρόνια μεγαλύτερή του Γαλλίδα, με την οποία ξεκινά μια παθιασμένη ερωτική σχέση. Επειδή όμως εκείνη είναι παντρεμένη, μπορεί να τον συναντά μόνο μεταξύ 5 με 7 το απόγευμα.

Παίζουν: Άντον Γιέλτσιν,Μπερενίς Μαρλό, Ολίβια Θίρλμπι.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 23/5, στις 22:00

«Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία» (2009) σκηνοθεσία  ΜακΤζι

Το 2018 η περίφημη Ημέρα της Κρίσης έχει πλέον αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της. Το δίκτυο Skynet έχει στρέψει τον πολυάριθμο στρατό Εξολοθρευτών ενάντια στο ανθρώπινο γένος, οδηγώντας τον πλανήτη σε πυρηνικό ολοκαύτωμα, με δισεκατομμύρια θύματα. ”Ομως, ο πόλεμος ανάμεσα στις μηχανές και την Αντίσταση μαίνεται κλιμακούμενος με την κάθε πλευρά να σχεδιάζει την τελική επίθεση. Ενώ το Skynet ισχυροποιείται συνεχώς, η Αντίσταση υποκλέπτει ένα σήμα που η ηγεσία της θεωρεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον τερματισμό του πολέμου. Ο ανερχόμενος στην ιεραρχία Τζον Κόνορ όμως, που κουβαλά στους ώμους του τις προσδοκίες όσων των θεωρούν μέλλοντα ηγέτη της Αντίστασης, θα βρεθεί ενώπιον ενός κρίσιμου διλήμματος που απειλεί να ανατρέψει όλα όσα πίστευε για τον πόλεμο. Το εάν μπορεί να εμπιστευθεί τον Μάρκους Ράιτ, έναν άνδρα που εμφανίστηκε μυστηριωδώς, με τελευταία του ανάμνηση την θανατική του καταδίκη, είναι πιθανό να κρίνει το αύριο της ανθρωπότητας…

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Σαμ Γουέρδινγκτον, Μουν Μπλάντγκουντ, ‘Αντον Γιέλτσιν.

*Ant1, Σάββατο 23/5, στις 22:45

«Django ο Τιμωρός» (2012) σκηνοθεσία Κουεντίν Ταραντίνο

Σπαγγέτι γουέστερν σε μεταμοντέρνα έκδοση , με πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, η μία για Καλύτερη Ταινία. Κέρδισε στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου και Β’ Ανδρικού Ρόλου για την φανταστικότατη ερμηνεία του Κρίστοφ Βαλτς στο ρόλο του κυνηγού επικηρυγμένων.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Κρίστοφ Βαλτς, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέρι Ουάσινγκτον, Σάμιουελ Τζάκσον.

*Mega, Σάββατο 23/5, στις 23:00

«Ο Προστάτης» (2012) σκηνοθεσία Boaz Yakin

Ο Λουκ Ράιτ, ένας δευτεροκλασάτος παλαιστής του κυκλώματος πολεμικών τεχνών, ζει μια βαρετή ζωή αγώνων ρουτίνας μέχρι την ημέρα που θα «πουλήσει» έναν στημένο αγώνα. Προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, η Ρώσικη Μαφία θα δολοφονήσει την οικογένειά του και θα τον «σβήσει» από τη μέχρι τώρα ζωή του, αφήνοντάς τον να περιπλανιέται στους δρόμους της Νέας Υόρκης, απόκληρος, στοιχειωμένος από τις ενοχές, ταλανισμένος από την επίγνωση ότι πάντα θα τον παρακολουθούν και με τη βεβαιότητα ότι όποιος τον ξαναπλησιάσει συναισθηματικά θα βρεθεί νεκρός. Όταν όμως θα συναντήσει μια δωδεκάχρονη Κινέζα, την Μέι, που καταδιώκεται από τους ίδιους ανθρώπους που σκότωσαν τη γυναίκα του, ο Λουκ θα αναλάβει δράση και θα εμπλακεί ενεργά σε έναν πόλεμο όπου παίζονται πολλά. Σιγά-σιγά, θα συνειδητοποιήσει ότι η Μέι δεν είναι ένα απλό κορίτσι, αλλά μια ορφανή μαθηματική διάνοια που έχει αναγκαστεί να δουλέψει για την Τριάδα ως «λογίστρια». Τελικά, θα ανακαλύψει ότι στο μυαλό της έχει καταγράψει έναν ανεκτίμητο αριθμητικό κώδικα, που η Τριάδα, η Ρώσικη Μαφία και κάποιοι διεφθαρμένοι αξιωματικοί της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης θα σκότωναν για να τον αποκτήσουν. Όταν θα καταλάβει ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευθεί η Μέι, ο Λουκ θα βουτήξει στον βίαιο υπόκοσμο της μεγαλούπολης προκειμένου να σώσει τη ζωή της μικρής και ίσως να πάρει πίσω τη δική του.

Παίζουν: Jason Statham(Luke Wright), Catherine Chan(Mei), Robert John Burke(Captain Wolf), James Hong(Han Jiao).

*Alpha, Σάββατο 23/5, στις 00:15

«Μια Στάση πριν το Τέλος» (2013) σκηνοθεσία Ράιαν Κούγκλερ

Με πολύ θετικά σχόλια στο φετινό κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών και έχοντας στις αποσκευές της δύο βραβεία από το φεστιβάλ του Σάντανς (Βραβείο Κοινού και Βραβείο Κριτικής Επιτροπής), η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Η ιστορία ακολουθεί τον 22χρονο Όσκαρ Γκραντ, που μένει στο Όκλαντ και ξυπνά το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου 2008 και αισθάνεται κάτι στον αέρα. Χωρίς να είναι σίγουρος τι είναι, το εκλαμβάνει ως ένα σημάδι για μια καινούρια αρχή: να γίνει καλύτερος γιος, καλύτερος σύντροφος και καλύτερος πατέρας της 4χρονης Τατιάνα. Η μέρα του ξεκινά μια χαρά, αλλά στην πορεία αντιλαμβάνεται πως αυτή η αλλαγή δεν θα είναι εύκολη. Συναντά φίλους, ξένους και μέλη της οικογένειας, αλλά η συνάντησή του με τους αστυνομικούς στο σταθμό Fruitvale ίσως να είναι μοιραία.

Παίζουν: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Οκτάβια Σπένσερ, Μέλονι Ντίαζ.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 23/5, στις 00:15

«Ερωτική Πλεκτάνη» (2019) σκηνοθεσία Μάικλ Φάιφερ

Ο γάμος της Τζέιμι καταρρέει, όταν μαθαίνει ότι ο σύζυγός της την απατά. Η Τζέιμι παίρνει το μικρό της γιο και πηγαίνει στους γονείς της για να σκεφτεί τα επόμενα βήματά της. Στην πόλη των γονιών της γνωρίζει τον Γουίτ, έναν γοητευτικό άντρα ο οποίος γίνεται αμέσως πολύ προστατευτικός απέναντί της. Ο Γουίτ προσπαθεί να πείσει την Τζέιμι ότι ο σύζυγός της σκοπεύει να απαγάγει το γιο τους. Όμως η Τζέιμι ανακαλύπτει ότι ο Γουίτ δεν είναι αυτός που νομίζει. Στην πραγματικότητα είναι ξάδελφός της και πάσχει από σχιζοφρένεια!

Παίζουν: Έμα Μπελ, Κέιτ Μάινερ, Νικ Μπάλαρντ, Γκέιλ Ο Γκρίντι.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 23/5, στις 01:00