9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις ως αργά στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Μοντέρνα Σταχτοπούτα» (1965) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Η Κατερίνα είναι μια ορφανή κοπέλα που ζει με τη γιαγιά της και τα τρία μικρά αδελφάκια της. Όμορφη και έξυπνη,  αγωνίστηκε να μορφωθεί, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της υποχρεώσεις. Δυστυχώς, όμως, δεν έχει κατορθώσει να βρει δουλειά. Έτσι, όταν πληροφορείται ότι ο Αλέξης Βαρνέζης, γενικός διευθυντής μιας μεγάλης εταιρείας πετρελαίων, απέλυσε την ιδιαιτέρα γραμματέα του, βρίσκει τρόπο να φτάσει μέχρι τον Βαρνέζη και, χάρη στις ικανότητές της, κατορθώνει να κερδίσει την κενή θέση. Σιγά-σιγά, μετά από πολλές παρεξηγήσεις, αλλά και μετά από ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Ρώμη, η Κατερίνα κατορθώνει να γοητεύσει τον πλούσιο προϊστάμενό της και να τον πείσει να την… διώξει από γραμματέα του και να την κάνει γυναίκα του.  

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Άρης Μαλιαγρός, Σταύρος Ξενίδης, Χρήστος Πάρλας, Δέσποινα Νικολαΐδου.

*Ant1, Σάββατο 30/5, στις 20:45

«Οι Άγγελοι του Τσάρλι» (2000) σκηνοθεσία Τζόζεφ ΜακΓκίντι Νίκολ (γνωστός ως McG)

Ο πάμπλουτος ‘Ερικ Νοξ απάγεται από τα γραφεία της Knox Technologies και η εταιρεία του κινδυνεύει να χάσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Εκτός, κι αν τον εντοπίσουν… εγκαίρως! Μια υπόθεση για τα κορίτσια του Τσάρλι, του μυστηριώδους αφεντικού τριών θηλυκών ντετέκτιβ, ο οποίος βρίσκει πάντοτε έξυπνους τρόπους για να αποφεύγει τις πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις με τους πελάτες του. Οι “‘Αγγελοι” του είναι πανέτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τα σωματικά τους… όπλα, μαζί με επικίνδυνη γοητεία, high-tech gadgets και μερικά χέρια ξύλο, προκειμένου να φέρουν την αποστολή τους εις πέρας.

Παίζουν: Ντρου Μπάριμορ, Κάμερον Ντιάζ, Λούσι Λιού, Μπιλ Μάρεϊ, Τιμ Κάρι, Ματ Λεμπλάν, Κέλι Λιντς.

*Mega, Σάββατο 30/5, στις 20:50

«Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» (2004) σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν

Οι καλοκαιρινές διακοπές του Χάρι Πότερ στο σπίτι των αχώνευτων συγγενών του Ντάρσλι, είναι αβάσταχτες όσο ποτέ άλλοτε. Η απρόσμενη επίσκεψη της εκνευριστικής θείας Μαρτζ έχει αναπάντεχη κατάληξη καθώς, σε μια ξαφνική έκρηξη οργής, ο Χάρι Πότερ χρησιμοποιεί τις μαγικές του δυνάμεις για να την… φουσκώσει σαν μπαλόνι και να την εκτοξεύσει στον ουρανό! Όμως ο όρκος που έχει δώσει στο Χόγκουαρτς είναι σαφής: ένας μάγος δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιεί τις υπερφυσικές του δυνάμεις στον πραγματικό κόσμο. Προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία από το Χόγκουαρτς και το Υπουργείο Μαγείας, αλλά και την οργή του θείου Βέρνον, ο Χάρι Πότερ το σκάει από το σπίτι των θείων του μέσα στη νύχτα και τελικά καταφθάνει στην παμπ «Το Ραγισμένο Τσουκάλι». Εκεί συναντά εντελώς τυχαία τον Κορνήλιους Φατζ, τον υπουργό Μαγείας που, προς μεγάλη έκπληξη του νεαρού μάγου, δεν επιθυμεί να τον τιμωρήσει αλλά να τον προστατέψει. Μετά από 12 χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές του Αζκαμπάν, με την κατηγορία της δολοφονίας των γονιών του Χάρι Πότερ, ο διαβόητος ψυχωτικός μάγος Σίριους Μπλακ κατάφερε τελικά να αποδράσει. Ο Κορνήλιους Φατζ πιστεύει πως αυτή τη φορά ο Σίριους θα αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Χάρι Πότερ. Με τη βοήθεια της Ερμιόνης, του Ρον και του αινιγματικού καθηγητή Λιούπιν, ο Χάρι Πότερ θα μπλεχτεί σε μια ακόμη μαγευτική περιπέτεια προσπαθώντας να ρίξει φως στη σκοτεινή υπόθεση του Σίριους Μπλακ ενώ παράλληλα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους Παράφρονες, τους τρομερούς φρουρούς του Χόγκουαρτς, να ξεπεράσει απίστευτα εμπόδια και να αψηφήσει αμέτρητους κινδύνους.

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Γκάρι Όλντμαν, Ρούπερτ Γκρίντ, Έμα Γουάτσον, Άλαν Ρίκμαν, Ντέιβιντ Θιούλις, Μάικλ Γκαμπόν.

*Star, Σάββατο 30/5, στις 21:00

«Σχεδόν Έρωτας» (2005) σκηνοθεσία Νάιτζελ Κολ

Στην πτήση από Λος Άντζελες προς Νέα Υόρκη, ο Όλιβερ και η Έμιλυ θα έχουν μια σύντομη γνωριμία, που αμέσως όμως καταλαβαίνουν και οι δύο ότι δεν θα μπορούσε να έχει συνέχεια, λόγω ασυμβατότητας χαρακτήρων. Η ζωή, ωστόσο, φαίνεται να έχει άλλη άποψη, αφού τα επόμενα επτά χρόνια δεν θα είναι λίγες οι αφορμές που θα τους φέρνουν κοντά: χωρισμοί, νέες σχέσεις, αλλαγές στην καριέρα, αποφάσεις, νέα σχέδια και πάλι απ  την αρχή. Παρόλο που δεν συντονίζονται, παρόλο που διαφέρουν, ο Όλιβερ και η Έμιλυ δεν παύουν να συναντιούνται. Κι ενώ τελικά αυτό που ψάχνουν στους άλλους είναι η αγάπη που αναβάλλεται συνεχώς, αρχίζουν τελικά να αναρωτιούνται μήπως την έχουν ήδη βρει, και απλώς δεν το έχουν καταλάβει…

Παίζουν: Άστον Κούτσερ, Αμάντα Πιτ, Τάιριν Μάνινγκ, Γκάμπριελ Μαν.

*Alpha, Σάββατο 30/5, στις 22:00

«Passengers» (2016) σκηνοθεσία Μόρτεν Τίλντουμ

Ένα ταξίδι με φόντο το διάστημα που οδηγεί 5000 επιβάτες σε μια διαφορετική ζωή σε άλλο πλανήτη. Μια μηχανική βλάβη όμως αφυπνίζει 90 χρόνια νωρίτερα από τον τελικό προορισμό έναν από τους εν υπνώσει επιβάτες του τεράστιου διαστημοπλοίου. Ζώντας μόνος του για ένα χρόνο, ο Τζιμ φτάνει στα όρια της απόγνωσης και αποφασίζει να ξυπνήσει μια όμορφη νεαρή γυναίκα, την Ορόρα. Προσπαθώντας να λύσουν το μυστήριο της βλάβης, ανακαλύπτουν ότι το διαστημόπλοιο κινδυνεύει. Δυο άγνωστοι μάχονται για τον ίδιο σκοπό: να σώσουν το διαστημόπλοιο με τους 5000 επιβάτες.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Κρις Πρατ, Μάικλ Σιν, Λόρενς Φίσμπερν.

*Mega, Σάββατο 30/5, στις 22:50

«Ντεσπεράντο» (1995) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Ένας πρώην περιπλανώμενος τραγουδοποιός αναζητά έναν μεγαλέμπορο ηρωίνης για να τον σκοτώσει, επειδή στο παρελθόν οι άνδρες του δολοφόνησαν την αγαπημένη του.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Σάλμα Χάγιεκ, Στιβ Μπουσέμι.

*Ant1, Σάββατο 30/5, στις 23:00

«Το Παιχνίδι του Χρήματος» (2016) σκηνοθεσία Τζόντι Φόστερ

Ο Λι Γκέιτς είναι διάσημος οικονομικός αναλυτής και τηλεοπτική περσόνα. Η δημοφιλής εκπομπή του τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους γκουρού της Γουόλ Στριτ. Μετά τη λυσσαλέα προώθηση μιας μετοχής-φούσκα μέσω της εκπομπής του, ένας οργισμένος νεαρός επενδυτής εισβάλει οπλισμένος στο στούντιο και κρατάει ομήρους αυτόν και την παραγωγό της εκπομπής του. Ο Λι και ο νεαρός προσπαθούν να βρουν τρόπο να παραμείνουν ζωντανοί, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνονται οι πτυχές μιας μεγάλης οικονομικής απάτης.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζακ Ο?Κόνελ, Ντόμινικ Γουέστ.

*Μακεδονία TV, Σάββατο 30/5, στις 23:00

«Το Σύνδρομο του Βερολίνου» (2017) Κέιτ Σόρτλαντ

Καθώς βρίσκεται για διακοπές στο Βερολίνο, η Aυστραλή φωτορεπόρτερ Κλερ συναντά τον Άντι, έναν ντόπιο νεαρό γοητευτικό καθηγητή Αγγλικών, και η έλξη μεταξύ τους είναι αμοιβαία. Αυτό που ακολουθεί είναι μια νύχτα πάθους. Αλλά αυτό που φαίνεται να είναι η αρχή ενός ρομάντζου, ξαφνικά παίρνει μια απροσδόκητη τροπή, όταν το επόμενο πρωί η Κλερ ανακαλύπτει ότι ο Άντι έχει φύγει για τη δουλειά και την έχει κλειδώσει στο διαμέρισμα. Θα μπορούσε να είναι ένα απλό λάθος, όμως ο Άντι δεν έχει σκοπό να την αφήσει να βγει ποτέ. Θα καταφέρει άραγε η κοπέλα να ξεφύγει από το διαμέρισμα-φυλακή του παρανοϊκού νεαρού άνδρα; 

Παίζουν: Τερέσα Πάλμερ, Μαξ Ρίμελ.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 30/5, στις 00:15

«Στα Ίχνη του Χαμένου Θησαυρού: Το Βιβλίο με τα Μυστικά» (2007) Τζον Τέρτελτομπ

Ο ριψοκίνδυνος αρχαιολόγος και κυνηγός θησαυρών, Μπεν Γκέιτς, έρχεται αντιμέτωπος με μια νέα αποκάλυψη, που θέλει τον προ – προ – πάππου του να είναι μέρος της συνομωσίας πίσω από το θάνατο του Αβραάμ Λίνκολν. Αποφασισμένος να αποδείξει την αθωότητα του προγόνου του, ο Μπεν Γκέιτς ξεκινά άμεσα ένα περιπετειώδες ταξίδι, για να συγκεντρώσει όλες τις αποδείξεις που χρειάζεται. Το μυστήριο και τα κρυμμένα μυστικά της ιστορίας θα τον φέρουν στο Παρίσι και από κει στο Λονδίνο πριν επιστρέψει στην Αμερική. Όμως, οι αποκαλύψεις δεν θα του χαριστούν εύκολα, αφού οι κλειδοκράτορες της αλήθειας δεν έχουν σκοπό να διευκολύνουν την αποστολή του. Μάλλον το αντίθετο… 

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Γιον Βόιτ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Εντ Χάρρις, Νταϊάν Κρούγκερ, Έλεν Μίρεν.

*Alpha, Σάββατο 30/5, στις 00:30