4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα και τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την εβδομάδα με μια καλή ταινία στον καναπέ σου. Σου έχουμε τέσσερις επιλογές:

«Χωρίς Οίκτο» (2013) σκηνοθεσία Στίβεν Νάιτ

Άστεγος και φυγάς από στρατοδικείο, Ο Τζόι Τζόουνς, ένας προβληματικός πρώην στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων εισέρχεται στον εγκληματικό υπόκοσμο του Λονδίνου αρπάζοντας την ταυτότητα ενός άλλου ανθρώπου που θα τον μεταμορφώσει σ’ έναν εκδικητικό άγγελο στη συνέχεια. Ο Τζόουνς κυκλοφορεί στον λονδρέζικο υπόκοσμο και κάποια στιγμή προσεταιρίζεται την ταυτότητα ενός άλλου άνδρα. Μετατρέπεται σταδιακά σε έναν άγγελο – εκδικητή που τιμωρεί τους πάντες στο πέρασμά του.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Άγκατα Μπουζέκ, Μπένεντικτ Γουόνγκ, Κρίστιαν Μπράσινγκτον.

*Star, Δευτέρα 13/7, στις 22:00

«Μια Νύχτα στο Μουσείο 2» (2009) σκηνοθεσία Σον Λέβι

Η νύχτα έχει πέσει στο Ίδρυμα Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον. Οι φύλακες έχουν φύγει, τα φώτα έχουν σβήσει, τα παιδιά είναι ήδη στα κρεβάτια τους και κοιμούνται… κι όμως κάτι απίστευτο συμβαίνει, καθώς ο πρώην νυχτοφύλακας Λάρι Ντέιλι βρίσκεται μπλεγμένος στη μεγαλύτερη και πιο φανταστική περιπέτεια της ζωής του. Ο Λάρι έρχεται αντιμέτωπος με μια επική μάχη που λαμβάνει χώρα… στους διαδρόμους του μεγαλύτερου μουσείου στον κόσμο. Και πρέπει να προσπαθήσει να σώσει τους πρώην «άψυχους» φίλους του από τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Όουεν Γουίλσον, Στιβ Κούγκαν, Γιουτζίν Λέβι.

*ΣΚΑΙ, Δευτέρα 13/7, στις 22:00

«Η Μικρή μας Αδελφή» (2015) σκηνοθεσία Χιροκάζου Κόρε-Έντα

Τρεις αδελφές, η Σάτσι 29, η Γιοτσίνο 22 και η Τσίκα 19 χρόνων ζουν στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς τους στην πόλη Καμακούρα, εκεί όπου μεγάλωσαν, αφού οι γονείς τους χώρισαν και τις άφησαν. Ο πατέρας τους, τον οποίο είχαν να δουν 15 χρόνια, πεθαίνει και πηγαίνουν στην κηδεία. Εκεί γνωρίζουν την 14άχρονη ετεροθαλή αδελφή τους, τη Σούζου, που δεν έχει πια πουθενά να μείνει. Η μεγάλη αδελφή την καλεί να ζήσει μαζί τους. Η Σούζου δέχεται πρόθυμα, κι έτσι μια καινούργια ζωή γεμάτη ευχάριστες ανακαλύψεις ξεκινά για τις τέσσερις αδελφές.

Παίζουν: Haruka Ayase, Kaho, Masami Nagasawa.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 13/7, στις 22:00

«Deja Vu: 4 Ημέρες, 6 Ώρες Πίσω» (2006) σκηνοθεσία Τόνυ Σκοτ

Η έρευνα για την εξιχνίαση μιας δολοφονίας οδηγεί τον αξιωματικό του FBI Νταγκ Κάρλιν στην απόρρητη κυβερνητική συσκευή «Παράθυρο του Χρόνου», που του δίνει τη δυνατότητα να δει τα γεγονότα που συνέβησαν 4 ημέρες και 6 ώρες στο παρελθόν. Αυτή φαίνεται να είναι και η μόνη περίπτωση για να ταξιδέψει κάποιος πίσω στο χρόνο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αποτρέψει τη δολοφονία, αλλά και μια μεγάλη τρομοκρατική επιχείρηση, με διεθνή αντίκτυπο. Πόσο εφικτό μπορεί να είναι όμως στην πραγματικότητα για κάποιον να εμποδίσει το παρελθόν για να προστατέψει το μέλλον;

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βαλ Κίλμερ, Πόλλα Πάττον, Μπρους Γρίνγουντ, Άνταμ Γκόλντμπεργκ, Τζιμ Καβίζελ.

*Alpha, Δευτέρα 13/7, στις 23:40