6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις από το σινεμά του σαλονιού σου.

«Ανάλυσέ Το» (1999) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Ένας άσημος ψυχαναλυτής που ετοιμάζεται να κάνει τον δεύτερο γάμο του, γίνεται άθελά του ψυχοθεραπευτής ενός διάσημου μαφιόζου, ο οποίος πρέπει να κρύψει από τη φαμίλια ότι πάσχει από κρίσεις άγχους και πανικού και δυσκολεύεται πλέον να σκοτώσει.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τσαζ Παλμιντιέρι.

*Open, Παρασκευή 7/8, στις 21:00

«Μπερδέματα στο Broadway» (2014) σκηνοθεσία Πίτερ Μπογκντάνοβιτς

Ο Άρνολντ είναι σκηνοθέτης στο Μπρόντγουεϊ, παντρεμένος και ερεωτευμένος με την Ιζαμπέλα, μια πρώην πόρνη και νυν ηθοποιό. Ο Άρνολντ κάνει ό,τι καλύτερο για να προωθήσει την καριέρα της Ιζαμπέλα αλλά δεν γνωρίζει ότι την εντυπωσιακή κοπέλα, έχει ερωτευθεί και ο συνεργάτης του, Τζόσουα. Στο ερωτικό μπέρδεμα προστίθενται η σύζυγος του Άρνολντ και συμπρωταγωνίστρια της Ιζαμπέλα στο θέατρο αλλά και η ψυχολόγος μνηστή του Τζόσουα.

Παίζουν: Όουεν Γουΐλσον, Τζένιφερ Άνιστον, Τζένιφερ Εσποζίτο, Ίμογκεν Πουτς, Σίμπελ Σέπερντ, Κουεντίν Ταραντίνο, Ρις Ίφανς.

*Star, Παρασκευή 7/8, στις 22:00

«Η Τελική Μάχη» (1994) σκηνοθεσία Στίβεν Ντε Σούζα

Η χώρα της Σανταλού σπαράσσεται από έναν εμφύλιο πόλεμο που διαρκεί εδώ και επτά μήνες. Ο ψυχοπαθής δικτάτορας Μπίσον αρνείται να σταματήσει τις εχθροπραξίες και μάλιστα κρατά αιχμαλώτους τους οποίους απειλεί να σκοτώσει ανά πάσα στιγμή. Μια διεθνής στρατιωτική ομάδα με αρχηγό τον συνταγματάρχη Γουίλιαμ Γκιλ αναλαμβάνει να δώσει στον δικτάτορα τα λύτρα που ζητά για να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους. Όμως ο συνταγματάρχης Γκιλ αποφασίζει να τα βάλει προσωπικά με τον δικτάτορα και να τον νικήσει μια για πάντα.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Ραούλ Χούλια , Κάιλι Μινόγκ, κ.ά

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 7/8, στις 22:00

«Ολική Έκλειψη» (2009) σκηνοθεσία Κόνορ ΜακΦέρσον

Στη γραφική παραθαλάσσια πόλη Κόμπ της Ιρλανδίας, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο ανάμεσα στους κατάφυτους λόφους και τα απομεινάρια των πέτρινων αβαείων, κάθε χρόνο πραγματοποιείται ένα σημαντικό φεστιβάλ λογοτεχνίας. Ο Μάικλ Φαρ (Κιράν Χάιντζ, Rome, Μόναχο) προσπαθώντας να ξεπεράσει τον πρόσφατο χαμό της γυναίκας του και να συνηθίσει στην ιδέα του να μεγαλώνει τα δύο του παιδιά μόνος, δουλεύει ως εθελοντής στο φεστιβάλ. Εκεί γνωρίζει τη συγγραφέα μεταφυσικών θρίλερ Λένα (Ίμπεν Χίτζλε, High Fidelity) η οποία τον γοητεύει. Στην πόλη όμως φτάνει και ο Νίκολας (Eϊνταν Κουίν), όμορφος και επιτυχημένος συγγραφέας, για να προωθήσει το τελευταίο του βιβλίο και κυρίως να διεκδικήσει τη Λένα που δεν έχει καταφέρει να βγάλει από το μυαλό του. Καθώς οι δύο άντρες πολιορκούν την ίδια γυναίκα, κάποια ανεξήγητα συμβάντα θα δώσουν μια απρόσμενη τροπή στη σχέση των τριών ηρώων.

Παίζουν: Κιράν Χάιντζ, Ίμπεν Χίτζλε , Eϊνταν Κουίν, Τζιμ Νόρτον, Χάνα Λιντς.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 7/8, στις 22:00

«Βερολίνο, Αντίο» (2016) σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν

Ενώ η μητέρα του βρίσκεται σε κλινική αποτοξίνωσης και ο πατέρας του είναι σε «επαγγελματικό» ταξίδι με τη γραμματέα του, ο 14άχρονος Μάικ περνά το καλοκαίρι του βαριεστημένος και μοναχός στη βίλα των γονιών του. Μια μέρα μπαίνει στη ζωή του ο Τσικ, ένα παιδί εξίσου στο περιθώριο του μικρού τους κόσμου, που γίνεται σταδιακά φίλος του. Μαζί, τα δύο παιδιά θα κλέψουν ένα αμάξι και θα αποφασίσουν να πάνε ένα ταξίδι που θα τους πάρει μακριά από το Βερολίνο. Έτσι, ξεκινά μια τρελή περιπέτεια, κατά τη διάρκεια της οποίας τα δύο παιδιά θα βιώσουν νέες εμπειρίες, θα έρθουν αντιμέτωπα με πολλές προκλήσεις και τελικά θα ζήσουν ένα καλοκαίρι που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Παίζουν: Τρίσταν Γκέμπελ, Άναντ Μπάτμπιλεγκ, Αλεξάντερ Σιρ, Μερσέντες Μίλερ, Άνια Σνάιντερ, Ούβε Μπομ, Άνιγια Βέντελ, Γιουστίνα Χουμπφ, Ούντο Σάμελ, Ξένια Ασέντζα.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 7/8, στις 23:00

«The Hunger Games: Επανάσταση – Μέρος 1» (2014) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

H Κάτνις, μετά την καταστροφή των Αγώνων, βρίσκεται στη σκοτεινή Περιοχή 13. Μαθαίνει πως η περιοχή 12 δεν υπάρχει πια και πως ο Πίτα είναι αιχμάλωτος. Με την καθοδήγηση της Προέδρου Κόιν αλλά και τις συμβουλές των πιστών της φίλων, η Κάτνις αποφασίζει να δείξει για άλλη μια φορά το θάρρος της, να σώσει τον Πίτα, αλλά και ολόκληρο το έθνος και να γίνει το σύμβολο της Επανάστασης. Οι Αγώνες μπορεί να τελείωσαν για πάντα, αλλά η μάχη για την επιβίωση μόλις ξεκινά… Το σενάριο της ταινίας ανήκει στους Πίτερ Κραιγκ και Ντάνι Στρονγκ, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Σούζαν Κόλλινς.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Τζουλιάν Μουρ, Γούντι Χάρελσον.

*Star, Παρασκευή 7/8, στις 23:50