10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η αγαπημένη μας μέρα της εβδομάδας έφτασε, γιαυτό αξιοποίησε την με τον καλύτερο τρόπο! Βάλε μια από τις παρακάτω ταινίες, κάλεσε την παρέα σου και μετατρέψτε ένα απλό βράδυ στον απόλυτο movie night.

«Ο Μπόμπιρας Ξεπόρτισε» (1994) σε σκηνοθεσία Πάτρικ Ριντ Τζόνσον

Τρεις επίδοξοι κακοποιοί απαγάγουν τον μικρό Μπινκ για να ζητήσουν λύτρα από τους γονείς του. Ομως, κάποια στιγμή, το μωρό θα ξεφύγει από την προσοχή τους και θα ικανοποιήσει την περιέργειά του κάνοντας… μια θεότρελη βόλτα στους δρόμους του Σικάγο! Kωμωδία για όλη την οικογένεια με ήρωα ένα… άτακτο μωρό, που αποδεικνύεται γνήσιος λάτρης της περιπέτειας. Σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Πάτρικ Ριντ Τζόνσον, που δήλωσε πως είχε συναντήσει αρκετές δυσκολίες στην επιλογή του του κατάλληλου μωρού που θα πρωταγωνιστούσε στην ταινία, αλλά όταν συνάντησε τα αξιολάτρευτα δίδυμα Άνταμ και Τζέικομπ Γουόρτον, αντιλήφθηκε πως ήταν τα πλέον κατάλληλα ώστε να υποδυθούν τον ανήσυχο και σκανδαλιάρη Μπινκ.

Παίζουν: Τζο Μαντένια, Λάρα Φλιν Μπόιλ, Τζο Παντολιάνο, Μπράιαν Χέιλι, Άνταμ Γουόρτον, Τζέικομπ Γουόρτον.

*Star, Σάββατο 5/9 στις 21:00

«Μαριχουάνα Στοπ» (1971) σε σκηνοθεσία  Γιάννης Δαλιανίδης

Το σπίτι που κληρονομούν δύο ξαδέρφια γίνεται η πέτρα του σκανδάλου, αφού ο καθένας σκέπτεται να το αξιοποιήσει διαφορετικά. Ο Αχιλλέας θέλει να το κάνει νυχτερινό κέντρο, όπου θα παρουσιάζει το χορευτικό του πρόγραμμα, ενώ ο Ιπποκράτης ζει σε αυτό και νοικιάζει το υπόγειο στην κοπέλα που αγαπά, τη Δέσποινα. Τα πράγματα περιπλέκονται με την άφιξη από το εξωτερικό της τρίτης κληρονόμου, της Καίτης, η οποία θα τους ξεσηκώσει τα μυαλά.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη , Γιώργος Πάντζας , Χρόνης Εξαρχάκος , Ελένη Ανουσάκη , Μαρία Ιωαννίδου , Βαγγέλης Σειληνός , Μάρθα Καραγιάννη , Τόλης Βοσκόπουλος.

*Alpha, Σάββατο 5/9 στις 21:00

«Οδηγός για Singles» (2016) σε σκηνοθεσία Κρίστιαν Ντίτερ 

Υπάρχει ο σωστός τρόπος να είσαι single, ο λάθος τρόπος, και έπειτα υπάρχει… η Άλις. Όπως και η Ρόμπιν. Η Λούσι. Η Μεγκ. Ο Τομ. Ο Ντέιβιντ. Η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη μοναχικές καρδιές που ψάχνουν το σωστό ταίρι, είτε πρόκειται για έρωτα, ραντεβού ή κάτι ενδιάμεσα. Και κάπου ανάμεσα στα ερωτικά μηνύματα και τα one-night stands, κοινό σημείο όλων των ανύπανδρων ανδρών και γυναικών, είναι η ανάγκη τους να μάθουν να είναι μόνοι σε έναν κόσμο που η έννοια της αγάπης αλλάζει διαρκώς.

Παίζουν: Ντακότα Τζόνσον, Άλισον Μπρι, Ρέμπελ Γουίλσον, Λέσλι Μαν.

*Open, Σάββατο 5/9 στις 22:00

«Πέρα από τη Λογική» (2013) σε σκηνοθεσία Γιοακίμ Λαφός

Βασισμένη σε ένα αληθινό γεγονός που συγκλόνισε το Βέλγιο το 2007, η ταινία εξιστορεί την πορεία μιας σύγχρονης Μήδειας, εξερευνώντας πολυεπίπεδα τα όρια της οικογενειακής ζωής, αλλά και τις πολιτισμικές και ταξικές συγκρούσεις που την υπονομεύουν. Η Μυριέλ και ο Μουνίρ είναι ερωτευμένοι. Από μικρός, ο νεαρός άνδρας από το Μαρόκο ζει με τον εύπορο γιατρό Πινζέ που του προσφέρει μια άνετη ζωή. Όταν ο Μουνίρ και η Μυριέλ αποφασίζουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά, η εξάρτηση του ζευγαριού από τον γιατρό γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Όταν είναι ήδη αργά, η Μυριέλ αρχίζει να καταλαβαίνει ότι ζει σε ένα ανθυγιεινό συναισθηματικά περιβάλλον που ύπουλα οδηγεί την οικογένεια προς μια τραγική κατάληξη.

Παίζουν: Εμιλί Ντεκέν,Ταχάρ Ραχίμ, Νιλς Άρεστρουπ.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 5/9 στις 22:00

«Black Panther» (2018) σε σκηνοθεσία Ράιαν Κούγκλερ

Ο νεαρός T’Challa αναγκάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα του μετά το θάνατο του πατέρα του, βασιλιά της Wakanda, ώστε να τον διαδεχτεί στο θρόνο. Ως ανώτατος άρχων στο πιο αναπτυγμένο, εύπορο αλλά και απομονωμένο κράτος της αφρικανικής ηπείρου, ο T’Challa προσπαθεί να προφυλάξει το μυστικό της ευμάρειας του λαού του από τους εχθρούς. Όταν όμως ένας από αυτούς εμφανίζεται από το παρελθόν με τα πιο απρόβλεπτα μέσα, ο T Challa καλείται να τον αντιμετωπίσει πλέον ως Μαύρος Πάνθηρας. Η επικείμενη σύγκρουση ωστόσο θα θέσει σε δοκιμασία όχι μόνο τη σχέση του T’Challa με το λαό του, αλλά και τη σταθερότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη… 

Παίζουν: Τσάντγουικ Μπόσμαν, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Λουπίτα Νιόνγκο, Ντανάι Γκουρίρα, Μάρτιν Φρίμαν, Ντάνιελ Καλούουγια, Λετίσια Ράιτ, Γουίνστον Ντιούκ, Άντζελα Μπάσετ, Φόρεστ Γουίτακερ, Άντι Σέρκις.

*Alpha, Σάββατο 5/9 στις 22:10

«Θα Κλέψω τη Νύφη» (2008) σε σκηνοθεσία Πολ Γουέιλαντ

Ο Τομ, επιτυχημένος και σέξι, αποδέχεται διστακτικά να γίνει “ο κύριος επί των τιμών” στο γάμο της κολλητής του Χάνα με έναν Σκοτσέζο. Μόνο που ενώ μέχρι τώρα ο Τομ είχε όποια γυναίκα ήθελε, διαπιστώνει ότι η Χάνα είναι η πραγματική του αγάπη. Το ταξίδι στη Σκοτία, όπου θα γίνει ο γάμος, θα ξεδιαλύνει τα πάντα.

Παίζουν: Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Μισέλ Μόναγκαν, Κέβιν ΜακΚιντ.

*Ant1, Σάββατο 5/9 στις 22:30

«Flint: Ψάχνοντας την Αλήθεια» (2017) σε σκηνοθεσία Μπρούς Μπέρεσφορντ

Πρόκειται για μια εκπληκτική αναδρομή μιας κρίσης που συγκλόνισε ένα έθνος και ρίχνει φως σε καταγγελίες που ανέδειξαν ένα μεγάλο περιβαλλοντικό σκάνδαλο. Τρεις γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους, αφού ανακαλύπτουν ότι το πόσιμο νερό της πόλης Φλιντ του Μίσιγκαν είναι μολυσμένο και προκαλεί καταστροφικά προβλήματα στην υγεία των οικογενειών τους. Σκοπός τους είναι να αποκαλύψουν τα αδικήματα που διαπράχθηκαν από τους απερίσκεπτους κυβερνητικούς αξιωματούχους, των οποίων η απροσεξία προκάλεσε αμετάκλητη βλάβη στη ζωή των κατοίκων.

Παίζουν: Κουίν Λατίφα, Μαρίν Άιρλαντ, Μπέτσι Μπραντ, Τζιλλ Σκοτ.

*Mega, Σάββατο 5/9 στις 23:00

«Στα Καλά Καθούμενα» (2014) σε σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας

Η ζωή του Μπάμπη θα ανατραπεί μετά την επεισοδιακή συνάντησή του με την ωραία και δυναμική Αθηνά. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις, ανάμεσα στις οποίες ένα πιάνο που κρύβει έναν μεγάλο θησαυρό, μια γυναίκα που το έχει σκάσει από το σπίτι της, μια περιουσία που αναζητά κληρονόμο, μια άπιστη αρραβωνιαστικιά, ένα ύποπτο μοναστήρι και τελικά τον έρωτα…

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Άννα Μαρία Παπαχαλαράμπους, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

*Star, Σάββατο 5/9 στις 23:15

«Οίκτος» (2018) σε σκηνοθεσία Μπάμπης Μακρίδης

Η ιστορία ενός άνδρα που νιώθει χαρούμενος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος, ενός άνδρα εθισμένου στη θλίψη, που έχει τόση ανάγκη τον οίκτο, που είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να τον εκμαιεύσει από τους άλλους. Αυτή είναι η ζωή ενός άνδρα σ’ έναν κόσμο που δεν είναι αρκετά σκληρός γι’ αυτόν. Ο «Οίκτος» είναι μια ταινία για την σχέση των ανθρώπων απέναντι στην δυστυχία και στο κομμάτι που αυτή αναμιγνύεται με την ευτυχία. Για την ισορροπία ανάμεσα στις δύο αντίθετες αυτές έννοιες, για την ισότιμη σημασία τους και για την αυθόρμητη τεχνητή ανακατασκευή τους στην καθημερινότητα όλων. Ο άντρας της ιστορίας είναι δυστυχισμένος όταν είναι χαρούμενος, και είναι χαρούμενος όταν είναι δυστυχισμένος.

Παίζουν: Γιάννης Δρακόπουλος, Εύη Σαουλίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Τζωρτζίνα Χρυσικώτη, Νίκος Καραθάνος, Παναγιώτης Τασούλης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Κώστας Ξυκομηνός, Κώστας Κοτούλας, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Βίκτωρ Αρδίττης.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 5/9 στις 00:00

«Revolver» (2005) σε σκηνοθεσία Guy Ritchie

Ο Τζέικ Γκριν είναι ένας παράτολμος τζογαδόρος με πολλά κότσια, αλλά χωρίς μυαλό. ‘Eνα βράδυ, θα λάβει μια πρόσκληση για να καθίσει στο τραπέζι για μια παρτίδα τζόγου. ‘Oταν, όμως, κερδίσει τον Μάτσα, έναν βίαιο ιδιοκτήτη καζίνο, θα μπλέξει σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου.

Παίζουν: Jason Statham(Jake Green), Ray Liotta(Dorothy Macha), Vincent Pastore(Zach), Andre Benjamin(Avi).

*Open, Σάββατο 5/9 στις 00:30