6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή ήρθε! Βάλε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε μια απλή Παρασκευή στο απόλυτο movie night.

«Μαχητές των δρόμων 7» (2015) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν

Ο Ντόμινικ Τορέτο μαζί με όλη την παρέα, επιστρέφουν στις ΗΠΑ, μετά τη μεγάλη τους, νικητήρια αναμέτρηση με τον Όουεν Σο. Ωστόσο ο αδερφός του Όουεν Σο, o αδίστακτος Ντέκαρντ Σο, θέλει να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση μέσω ενός πράκτορα αλλά και ένας Σομαλός τρομοκράτης, ανταγωνίζονται για το ποιος θα κλέψει πρώτος ένα ψηφιακό πρόγραμμα διαδικτυακής τρομοκρατίας, με το όνομα «Μάτι του Θεού». Ο Ντόμινικ και ο Μπράιαν συγκεντρώνουν ξανά την ομάδα τους έχοντας διπλή αποστολή: να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις του Σο και να βρουν πρώτοι το «Μάτι του Θεού», σε μια τρελή διαδρομή από την Καλιφόρνια μέχρι και το Αμπου Ντάμπι, φυσικά με τα αυτοκίνητα! Και έτσι ξεκινάει μια νέα, καταιγιστική περιπέτεια…

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Τζέισον Στέιθαμ, Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Τζιμόν Χούνσου, Ταϊρίς Γκίμπσον, Λούντακρις, Έλσα Πατάκι

*Star, Παρασκευή 18/9 στις 21:00

«Death Wish» (2018) σε σκηνοθεσία Ιλάι Ροθ

Ο Πολ είναι ένας φιλήσυχος χειρουργός που αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του, καθώς η αστυνομία αδυνατεί να συλλάβει τους κακοποιούς που δολοφόνησαν τη γυναίκα και τραυμάτισαν σοβαρά την κόρη του.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Βίνσεντ ντ’Ονόφριο, Ελίζαμπεθ Σου, Κίμπερλι Ελίζ.

*Open, Παρασκευή 18/9 στις 22:30

«Η Μέρα της Επιστροφής μου» (2017) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μαρς

Ένας ερασιτέχνης ιστιοπλόος λαμβάνει μέρος στον αγώνα Sunday Times Golden Globe Race, με την ελπίδα να γίνει ο πρώτος στην Ιστορία που γύρισε την υφήλιο μόνος του σε ιστιοπλοϊκό, χωρίς καμία στάση. Με ένα μισοτελειωμένο σκάφος, αφήνει την οικογένεια και τη δουλειά του για ένα επικίνδυνο και μοναχικό ταξίδι. Η ιστορία του Ντόναλντ Κρόουχαρστ και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της επικής διαδρομής του, καθώς η σύζυγος και τα παιδιά του περίμεναν την επιστροφή του, παραμένει ένα από τα πιο διαρκή μυστήρια της σύγχρονής Ιστορίας.

Παίζουν: Κόλιν Φερθ, Ρέιτσελ Βάις, Ντέιβιντ Θιούλις, Τζόναθαν Μπέιλι, Άντριαν Σίλερ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 18/9 στις 22:45

«Ζόχαν: Πράκτορας Υψηλής Κομμωτικής» (2008) σε σκηνοθεσία Ντένις Ντούγκαν

O Ζόχαν Ντβιρ (Άνταμ Σάντλερ), γνωστός στη χώρα του απλά ως “ο Ζόχαν”, είναι ο πιο διάσημος Ισραηλινός πράκτορας: απίστευτα ικανός και φαινομενικά απρόσβλητος, ο Ζόχαν τα καταφέρνει εξίσου καλά με τις γυναίκες όσο και με το κυνήγι κατά της τρομοκρατίας, και είναι ο νούμερο ένα αντίπαλος του Παλαιστινίου τρομοκράτη Φάντομ (Τζον Τορτούρο). Όμως ο Ζόχαν έχει ένα μυστικό: ο στρατός τον έχει κουράσει και δε βλέπει την ώρα να φύγει μακριά από τη χώρα του, για να εκφράσει τη δημιουργικότητα του ακολουθώντας ταο όνειρό του να γίνει … κομμωτής! Η ευκαιρία του δίνεται σε μια αναμέτρηση με τον Φάντομ, όπου ο Ζόχαν σκηνοθετεί το θάνατό του και φεύγει για τη Νέα Υόρκη. Με το ψευδώνυμο Σκράπι Κόκο ξεκινά εκεί τη νέα του ζωή και αναζητά θέση στα καλύτερα κομμωτήρια, χωρίς επιτυχία. Τελικά δέχεται να τον προσλάβει η Ντάλια (Εμανουέλ Τσρίκι). Με κάποια διστακτικότητα ο Ζόχαν ξεκινά την καριέρα του εκεί όπου γρήγορα αντιλαμβάνεται πως δουλεύει για μια Παλαιστίνια. Με τον καιρό ο Ζόχαν θα αποκτήσει το κοινό του χάρη στους ιδιαίτερους τρόπους και το εντυπωσιακό του στυλ ενώ παράλληλα θα αναπτύξει μια ρομαντική σχέση με τη Ντάλια. Μέχρι που μια μέρα ένας Παλαιστίνιος ταξιτζής θα αναγνωρίσει τον Ζόχαν και θα βάλει σκοπό της ζωής του να τον εξοντώσει. 

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Τζον Τορτούρο, Εμάνουελ Τσρίκι.

*Ant1, Παρασκευή 18/9 στις 23:30

«Χωρίς Θεό» (2016) σε σκηνοθεσία Ralitza Petrova

Σε μια απόμερη πόλη της Βουλγαρίας, η Γκάνα προσέχει τους ηλικιωμένους με άνοια, ενώ πουλάει τις ταυτότητές τους σε έναν κλέφτη ταυτοτήτων. Στο σπίτι συνεισφέρει στη άνεργη μητέρα της με την οποία σπάνια μιλάει. Η σχέση της με το αγόρι της που είναι μηχανικός δεν έχει αγάπη και με την σεξουαλική έλξη να έχει χαθεί, η μόνη της οικειότητα είναι με τον εθισμό της στη μορφίνη. Τίποτα δε μοιάζει να έχει συνέπειες στη συνείδηση της νοσοκόμας, ούτε καν ο κατά λάθος θάνατος ενός ασθενή της που απειλεί να αποκαλύψει τις απάτες της. Τα πράγματα αλλάζουν όταν ακούει τη μουσική του Γιόαν, ενός νέου ασθενή, την ταυτότητα του οποίου έχει πουλήσει. Μια συμπάθεια προς τον γέρο, ξεκλειδώνει τη συνείδησή της και είναι έτοιμη ν αλλάξει. Αλλά όταν συλλαμβάνουν τον Γιόαν για απάτη, μαθαίνει ότι το να κάνεις το σωστό έχει το τίμημά του.

Παίζουν: Irena Ivanova, Ventzislav Konstantinov, Ivan Nalbantov.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 18/9 στις 00:00

«Σάντα Τσικίτα» (1953) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ένας φτωχός, δουλευταράς υπάλληλος, ο Φώτης, είναι πολλά χρόνια αρραβωνιασμένος με τη Μαίρη, αλλά δεν μπορούν να παντρευτούν ελλείψει χρημάτων. Όλες οι αναποδιές τον βρίσκουν μαζί: η πίεση των αδελφών της Μαίρης να παντρευτούν γρήγορα, γιατί θα τη δώσουν σ’ άλλον και σε συνδυασμό με το γράμμα που του έρχεται από το χωριό του, ότι η μητέρα του είναι άρρωστη και χρειάζεται εγχείρηση, τον κάνουν «να τρέχει και να μη φτάνει». Θα απευθυνθεί παντού για χρήματα, αλλά κανείς δεν έχει να του δώσει. Ώσπου ένας ξάδελφός του, που έχει καμπαρέ, του προτείνει να κάνει εικονικό γάμο, έναντι χρημάτων, με μια Ισπανίδα τραγουδίστρια, την Τσικίτα Λοπέζ, η οποία κινδυνεύει να απελαθεί. Διασκευή του θεατρικού έργου των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Ο Φώτης Φαγκρής και η Τσικίτα Λοπέζ».

Παίζουν: Βασίλης Λογοθετίδης, Ίλυα Λιβυκού, Στέφανος Στρατηγός, Ντίνα Σταθάτου, Βαγγέλης Πρωτόπαππας, Καίτη Λαμπροπούλου, Νίκος Καζής, Σμάρω Στεφανίδου.

*Mega, Παρασκευή 18/9 στις 00:00