8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια ακόμα Κυριακή έρχεται στο τέλος της. Αν έχεις σκοπό να μείνεις μέσα σήμερα, τι καλύτερο από το να απολαύσεις μία από τις ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε;

«Τα Δάκρυα του Ήλιου» (2003) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

‘Οταν η δημοκρατική κυβέρνηση της Νιγηρίας ανατρέπεται από έναν αδίστακτο δικτάτορα, ο αμερικανός υπολοχαγός Γουότερς αναλαμβάνει την αποστολή να βγάλει από την χώρα την γιατρό Λίνα Κέντρικς, μέλος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», που φροντίζει τα θύματα του εμφυλίου πολέμου στις εγκαταστάσεις μιας ιεραποστολής σε ένα απομακρυσμένο χωριό, κοντά στη ζούγκλα. Εκείνη, όμως, αρνείται να φύγει, αν δεν σωθούν μαζί της και οι κάτοικοι του χωριού, που διαφορετικά είναι καταδικασμένοι. Ο βετεράνος Γουότερς και η επίλεκτη ομάδα του πρέπει τώρα να διαλέξουν ανάμεσα στο καθήκον και την ανθρωπιά τους: ή θα αδιαφορήσουν και θα υπακούσουν στις διαταγές τους ή θα βρουν το κουράγιο να υπακούσουν στη συνείδησή τους. 

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μόνικα Μπελούτσι, Φιονούλα Φλάναγκαν.

*Mega, Κυριακή 20/9 στις 21:00

«Ο Κυρ Γιώργης Εκπαιδεύεται» (1997) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ο κυρ – Γιώργης, ταβερνιάρης του Πειραιά, έχει στείλει τον γιο του Γιάννη στην Ευρώπη για να σπουδάσει. Ο Γιάννης επιστρέφει και παντρεύεται τη Ριρή, μια γυναίκα της υψηλής κοινωνίας, εκλέγεται βουλευτής, εγκλιματίζεται στην αρχοντική οικογένεια της πεθεράς του, στον κύκλο της οποίας έχει πει ότι ο πατέρας του είναι εφοπλιστής με έδρα το Λονδίνο και τώρα ο κυρ-Γιώργης πρέπει να εμφανιστεί στα σαλόνια και τους κύκλους των συμπεθέρων του με την ανάλογη συμπεριφορά. Άνθρωπος λαϊκός καθώς είναι, πρέπει να περάσει από εκπαίδευση, ώστε να ταιριάξει στο νέο περιβάλλον. Πολύ γρήγορα ωστόσο ο μαθητής γίνεται δάσκαλος της «καλής κοινωνίας» και δίνει μαθήματα τιμιότητας και ευθύτητας στους βρώμικους και ξιπασμένους αριστοκράτες, ενίοτε και απατεώνες, όπως ο Άλεξ, ο πρώην αγαπημένος της Ριρής…

Παίζουν: Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Τόνια Καζιάνη, Νίκος Δαδινόπουλος, Λουίζα Ποδηματά, Λευτέρης Βουρνάς, Καίτη Ιμπροχώρη.

*Star, Κυριακή 20/9 στις 21:00

«Ο Εξυπνάκιας» (1996) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Η Τζούλια έχει σχέση με το Μίλτο εδώ και πολλά χρόνια αλλά κρατά τη σχέση της κρυφή από τον πατέρα της επειδή ο Μίλτος δεν έχει δουλειά και φοβάται πως ο πατέρα της, Σωκράτης, θα τον απορρίψει. Ο Σωκράτης έξαλλος με τους “έξυπνους” υπαλλήλους του, που του δημιουργούν συνεχώς προβλήματα, αναζητά έναν “βλάκα” για την δουλειά του. Ο Βασίλης θα του βρει έναν βλάκα, τον Μίλτο, ο οποίος θα γίνει απαραίτητος στον Σωκράτη.

Παίζουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Μαριάννα Κουράκου, Αλέκος Τζανετάκος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Νικήτας Πλατής, Τζόλυ Γαρμπή, Νίκος Φέρμας, Πέτρος Λοχαϊτης, Ντόρα Αναγνωστοπούλου, Γιώργος Λουκάκης, Γιάννης Κωστής, Άρτεμις Πιπινέλη, Νίκος Σταυρίδης, Γιώργος Ζαμπέτας (τραγούδι), Βίκυ Μοσχολιού (τραγούδι), Πάνος Τζανετής (τραγούδι).

*Open, Κυριακή 20/9 στις 21:00

«Οι Ιππότες της Σανγκάης» (2003) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Μετά το τέλος των περιπετειών που έζησε στην Άγρια Δύση μαζί με τον Ρόι Ο Μπάνον, ο Τσον Γουάνγκ ζει μια αξιοπρεπή ζωή ως σερίφης του Κάρσον Σίτι. Βρισκόμαστε στο 1880 και μια δυσάρεστη είδηση δεν θα αργήσει να έρθει από τη Σαγκάη. Ένας κινέζος επαναστάτης, αφού δολοφόνησε τον πατέρα του Τσον, έκλεψε την Αυτοκρατορική Σφραγίδα και φαίνεται να κατέφυγε στη Βρετανία. Ο Τσον ξανασυναντιέται με τον φίλο του, Ρόι, ο οποίος ξοδεύει τα χρήματα που κέρδισαν και ζει σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης κάνοντας τη μεγάλη ζωή. Οι δύο τους ορκίζονται να αποδώσουν δικαιοσύνη. Έτσι, αποφασίζουν να πάνε στο Λονδίνο, όπου θα συναντήσουν την αδελφή του Τσον, τη Λιν, που έχει βρεθεί εκεί για τον ίδιο λόγο και μόλις έχει ανακαλύψει μια απίστευτη συνωμοσία κατά της βασιλικής οικογένειας. 

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Όουεν Γουίλσον, Φαν Γουόνγκ.

*Alpha, Κυριακή 20/9 στις 22:15

«Δράκουλας» (1992) σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ταινία βασισμένη στο βικτωριανό μυθιστόρημα τρόμου του 1897 από τον Μπραμ Στόκερ. Ο Δράκουλας αναζητά τη μοναδική του αγάπη και επιδιώκει την αιώνια ένωση μαζί της. Ταξιδεύει από την Τρανσιλβανία στο Λονδίνο για βρει μία γυναίκα που μοιάζει εκπληκτικά στην αγαπημένη που έχασε αιώνες πριν.

Παίζουν: Γκάρι Όλντμαν, Γουινόνα Ράιντερ, Κιάνου Ριβς.

*Μακεδονία, Κυριακή 20/9 στις 23:00

«Καζαντζάκης» (2017) σκηνοθεσία Γιάννης Σμαραγδής 

Το θέμα της ταινίας ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ είναι η πραγματική ιστορία του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα του 20ου αιώνα, Νίκου Καζαντζάκη και στηρίζεται πάνω στο έργο του ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ, το οποίο είναι η αυτοβιογραφία του. Είναι μια υπαρξιακή αναζήτηση του συγγραφέα ο οποίος ταξιδεύοντας σε όλο το κόσμο διεκδικεί βιωματικά να κατανοήσει τον Χριστό, τον Βούδα, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα, στην Κρητική Ματιά: «Η ζωή είναι ανήφορος και πρέπει να τον ανέβουμε με αξιοπρέπεια και ανδρεία.» Ανυποχώρητος στις αξίες του, αντιμετωπίζει με στωικότητα και αξιοπρέπεια τις διώξεις του, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει το έργο του, το οποίο υπερασπίζεται την ελευθερία του κάθε ανθρώπου, τις αξίες της ζωής και το Ελληνικό ΦΩΣ. Η ζωή του Νίκου Καζαντζάκη είναι μια ιστορία αγάπης, πίστης και δύναμης ενός συγγραφέα που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τη βαρβαρότητα της εποχής του και να μείνει το έργο του αιώνιο. Το δημιουργικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη εμπνέει το σήμερα και ενεργοποιεί ευεργετικά το αύριο.

Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Νίκος Αθερίδης, Νίκος Καρδώνης.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 20/9 στις 00:00

«Ο Δρόμος του Χρήματος» (2011) σκηνοθεσία Τζ. Σ. Κάντορ

Είκοσι τέσσερις δραματικές ώρες σ έναν αμερικανικό επενδυτικό κολοσσό στις αρχές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το 2008. Ένας νέος οικονομικός αναλυτής, υπάλληλος μιας αμερικανικής εταιρείας επενδύσεων, ανακαλύπτει ένα λάθος σε μια θεμελιώδη εξίσωση του συστήματος, οι επιπτώσεις του οποίου απειλούν με κατάρρευση όχι μόνο την εταιρεία αλλά και ολόκληρο το οικονομικό σύστημα του δυτικού κόσμου. Τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας συνέρχονται με σκοπό να λάβουν αποφάσεις με οικονομικό αλλά και ηθικό αντίκτυπο στις ζωές τους.

Παίζουν: Κέβιν Σπέισι, Ντέμι Μουρ, Στάνλεϊ Τούτσι, Πολ Μπέτανι, Τζέρεμι Άιρονς, Ζάκαρι Κουίντο, Σάιμον Μπέικερ, Μέρι ΜακΝτόνελ, Πεν Μπόντγκλεϊ.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 20/9 στις 00:15

«Η Παρακολούθηση» (2008) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Ο Κρις και η Λίζα είναι ένα νιόπαντρο ζευγάρι που μετακομίζει στο σπίτι των ονείρων του στην Καλιφόρνια. Γρήγορα οι δυο τους διαπιστώνουν πως ο έγχρωμος γείτονας τους, ο οποίος μεγαλώνει μόνος του το παιδί του μετά τον θάνατο της γυναίκας του, τους αντιμετωπίζει με καχυποψία λόγω της διαφυλετικής σχέσης τους. Η ιδιότητα του ως αστυνομικού και φρουρού της γειτονιάς τού επιτρέπει να ξεπερνά συχνά τα όρια. Κι ενώ οι περιπολίες του τη νύχτα και το άγρυπνο βλέμμα του είναι ανακούφιση για τους υπόλοιπους γείτονες που θέλουν να νιώθουν ασφάλεια, αποτελούν παρενόχληση για το νεαρό ζευγάρι. Οι επίμονες εισβολές στις ζωές τους οδηγούν τον Κρις και τη Λίζα να αντιμετωπίσουν τον δυνάστη τους με οποιοδήποτε τίμημα. 

Παίζουν: Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Κιθ Λόνεκερ, Κέρι Ουάσινγκτον, Ρόμπερτ Πάιν, Τζέισον Φίσερ.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 20/9 στις 00:15