5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Τρίτη σε καλεί να χαλαρώσεις στον καναπέ με ταινίες και η μικρή οθόνη έχει να σου προσφέρει πέντε ενδιαφέρουσες επιλογές.

«Η Επιστροφή» (2015) σε σκηνοθεσία Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου

Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο εξερευνητής Χιου Γκλας δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του. Μόνος και βαρύτατα τραυματισμένος, ο Γκλας αρνείται να υποκύψει. Με οδηγό την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την ιθαγενή γυναίκα του και τον γιο τους, ξεκινά μια Οδύσσεια μέσα από την τεράστια άγρια Δύση σε αναζήτηση του άνδρα που τον πρόδωσε: του Τζον Φιτζέραλντ. Αυτό που ξεκινά ως μια ανελέητη αποστολή για εκδίκηση εξελίσσεται σε ένα ηρωικό ταξίδι προς τη λύτρωση.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τομ Χάρντι, Γουίλ Πούλτερ, Ντόναλ Γκλίζον

*OPEN, Τρίτη 22/09 στις 22:30

«Στα Ίχνη του Χαμένου Θησαυρού: Το Βιβλίο με τα Μυστικά» (2007) σκηνοθεσία Τζον Τέρτελτομπ

Ο ριψοκίνδυνος αρχαιολόγος και κυνηγός θησαυρών, Μπεν Γκέιτς, έρχεται αντιμέτωπος με μια νέα αποκάλυψη, που θέλει τον προ – προ – πάππου του να είναι μέρος της συνομωσίας πίσω από το θάνατο του Αβραάμ Λίνκολν. Αποφασισμένος να αποδείξει την αθωότητα του προγόνου του, ο Μπεν Γκέιτς ξεκινά άμεσα ένα περιπετειώδες ταξίδι, για να συγκεντρώσει όλες τις αποδείξεις που χρειάζεται. Το μυστήριο και τα κρυμμένα μυστικά της ιστορίας θα τον φέρουν στο Παρίσι και από κει στο Λονδίνο πριν επιστρέψει στην Αμερική. Όμως, οι αποκαλύψεις δεν θα του χαριστούν εύκολα, αφού οι κλειδοκράτορες της αλήθειας δεν έχουν σκοπό να διευκολύνουν την αποστολή του. Μάλλον το αντίθετο…

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Γιον Βόιτ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Εντ Χάρρις, Νταϊάν Κρούγκερ, Έλεν Μίρεν.

*Alpha, Τρίτη 22/09 στις 23:00

«Spider-Man» (2002) σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι 

Ο Πίτερ Πάρκερ ζει στο Φόρεστ Χιλς, μια ήσυχη γειτονιά της Νέας Υόρκης με το θείο του Μπεν και τη θεία Μέι. Είναι κρυφά ερωτευμένος με τη Μέρι Τζέιν Γουάτσον, το όμορφο, καλόκαρδο κορίτσι που μένει στο διπλανό σπίτι, αλλά είναι πολύ ντροπαλός για να την προσεγγίσει. Ο κολλητός του Χάρι Όζμπορν είναι γιος του Δόκτωρ Νόρμαν Όζμπορν, πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρίας Oscorp, η οποία προσπαθεί να υπογράψει ένα συμβόλαιο για την προμήθεια όπλων στο στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε μια σχολική εκδρομή σε ένα εργαστήριο γενετικής, τον Πίτερ θα δαγκώσει μια γενετικά μεταλλαγμένη αράχνη. Όταν επιστρέφει σπίτι, λιποθυμάει και την επόμενη μέρα η όρασή του είναι τέλεια, έχει γίνει πιο μυώδης, οι καρποί του πετάνε ιστό και τα αντανακλαστικά του είναι πολύ γρήγορα. Συνειδητοποιώντας ότι το τσίμπημα της αράχνης του έδωσε αυτές τις δυνάμεις, κάνει προπονήσεις σκαρφαλώνοντας τοίχους και πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα.Έχοντας αποκτήσει ειδικές ικανότητες αναρρίχησης κι ευελιξίας, θα μεταμορφωθεί σε άνθρωπο-αράχνη και θα γίνει κυνηγός του εγκλήματος.

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Γουίλεμ Νταφόε, Κίρστεν Ντανστ.

*Ant1, Τρίτη 22/09 στις 23:30

«Έρχεται τη νύχτα» (2017) σε σκηνοθεσία Τρέι Έντουαρντ Σουλτς Φανταστείτε το τέλος του κόσμου.Τώρα φανταστείτε κάτι ακόμη χειρότερο. Μια αφύσικη απειλή τρομοκρατεί τον κόσμο, κι ένας άντρας με την οικογένεια του έχουν βρει την ασφάλεια σε ένα απομονωμένο σπίτι. Η ηρεμία τους θα δοκιμαστεί όταν φτάσει στο σπίτι μια απεγνωσμένη νεαρή οικογένεια που αναζητά καταφύγιο.

Παίζουν: Τζόελ Έντγκερτον, Κρίστοφερ Άμποτ, Καρμέν Ετζόγκο, Ράιλι Κίου, Κέλβιν Χάρισον Τζ.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 22/09 στις 23:50

Χίλιοι Τρόποι να Πεθάνεις στην Άγρια Δύση» (2014) σκηνοθεσία Σεθ ΜακΦάρλαν

Ο Άλμπερτ, ένας δειλός αγρότης, επιθυμεί όσο τίποτα άλλο στη ζωή του να του δοθεί η ευκαιρία να φύγει μακριά από την πολεμόχαρη Δύση. Η κοπέλα του Λουίζ τον εγκαταλείπει για κάποιον πλούσιο και εκείνος απελπίζεται. Η άφιξη στην πόλη της εντυπωσιακής και δυναμικής Άννα,  θα αλλάξει τα δεδομένα στη ζωή του Άλμπερτ. Κανείς όμως δεν φαντάζεται πως η Άννα είναι σύζυγος του αδίστακτου –και καταζητούμενου– πιστολά Κλιντς. Τελικά υπάρχουν 1000 τρόποι για να πεθάνεις στη Δύση και ο Άλμπερτ επέλεξε τον χειρότερο…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Σαρλίζ Θερόν, Αμάντα Σέιφριντ, Σεθ ΜακΦάρλαν, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζιοβάνι Ριμπίσι, Σάρα Σίλβερμαν, Έβαν Τζόουνς.

*Star, Τρίτη 22/09 μεταμεσονύκτια στις 00:15