6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Το Λονδίνο Έπεσε» (2016) σκηνοθεσία Μπάμπακ Νατζάφι

Η ιστορία ξεκινά μετά τον θάνατο του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Στην κηδεία του θα παραβρεθούν οι σημαντικότεροι ηγέτες του δυτικού κόσμου. Αυτό, όμως, που ξεκινά ως το πιο καλά προστατευμένο γεγονός στην Γη μετατρέπεται σε ένα θανάσιμο σχέδιο εναντίον των πιο δυνατών ανθρώπων του πλανήτη, καταστρέφει όλα τα μνημεία της βρετανικής πρωτεύουσας και αποκαλύπτει ένα τρομακτικό όραμα για το μέλλον. Μόνο τρεις άνθρωποι έχουν ελπίδες να το σταματήσουν: ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο ικανότατος επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας και μία πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, που δικαίως δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Τζέραρντ Μπάτλερ, Άαρον Έκχαρτ, Άντζελα Μπάσετ.

*Star, Τετάρτη 23/9, στις 21:00

«Μήπως Είσαι ο Τύπος μου» (2014) σκηνοθεσία Λουκα Μπελβο

Ο Κλεμέν, ένας νέος Παριζιάνος καθηγητής φιλοσοφίας μετατίθεται για έναν χρόνο, στην επαρχιακή πόλη Αράς. Mακριά από το Παρίσι και την νυχτερινή του ζωή, ο Κλεμέν δεν ξέρει πώς θα καταφέρει να περάσει αυτόν το χρόνο, παρά την βοήθεια του Καντ και του Προυστ. Η Τζένιφερ, μια όμορφη κομμώτρια από το Αράς, πιστεύει ότι ένα καλό κούρεμα μπορεί να αλλάξει την ζωή των ανθρώπων και περνάει τον χρόνο της διαβάζοντας κουτσομπολίστικα περιοδικά και τραγουδώντας καραόκε. Όταν οι δύο τους συναντηθούν, ο έρωτάς τους θα είναι δυνατός και θα τους συναρπάσει. Η ζεστασιά, η αισιοδοξία της, η παιδικότητά της τον έλκει και οι δυο τους ξεκινούν να είναι μαζί σε μία σχέση που δεν έχουν τίποτα κοινό. Εκείνος της μιλάει για Καντ, εκείνη για την Τζένιφερ Ανιστον. Εκείνος θέλει να απομονώνεται στην ψυχρή μοναξιά του, εκείνη τον τραβάει σε βραδιές καραόκε. Είναι όμως αυτός ο έρωτας αρκετός για να γεφυρώσει τους δύο διαφορετικούς κόσμους τους;

Παίζουν: Εμιλι Ντεκεν, Λοϊκ Κορμπερι.

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 23/9, στις 22:00

«Αληθινό Θράσος» (2010) σκηνοθεσία Τζόελ και Ίθαν Κοέν

Στη μετεμφυλιακή Αμερική του 1870, η 14χρονη Μάτι που βλέπει μπροστά στα μάτια της να δολοφονείται ο πατέρας της για μερικά δολάρια, από τους υποτακτικούς τους στο κτήμα αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια της και να αποδώσει δικαιοσύνη… Φτάνει, λοιπόν, στο Αρκάνσας με σκοπό να βρει το δειλό Τομ Τσέινι που λέγεται πως σκότωσε τον πατέρα της και ζητά τη βοήθεια ενός φιλικού προς το αλκοόλ, μονόφθαλμου, ομοσπονδιακού αστυνομικού, του Ρούστερ Κόγκμπερν, ο οποίος, παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις, δέχεται τελικά να τη βοηθήσει, και να τον καταδιώξει. Τον Τσέινι όμως καταδιώκει και ένας άλλος αστυνομικός, ο Λα Μπιφ, που θέλει κι αυτός από την πλευρά του να τον συλλάβει και να τον παραδώσει στις αρχές του Τέξας, ώστε να δικαστεί εκεί κι εκείνος να πάρει την αμοιβή της επικήρυξής του… Οι τρεις τους τώρα, καθένας για τους δικούς του λόγους, αναζητούν τον Τσέινι δίχως να ξέρει κανείς τους πού θα τους βγάλει αυτή η περιπέτεια.

Παίζουν: Τζεφ Μπρίτζες, Ματ Ντέιμον, Τζος Μπρόλιν.

*Open, Τετάρτη 23/9, στις 22:30

«Το κρησφύγετο» (2012) σκηνοθεσία Ντάνιελ Εσπινόζα

Ο άκρως επικίνδυνος καταζητούμενος για διπλή κατασκοπεία, ο διαβόητος Τόμπιν Φροστ, κορυφαίος πρώην πράκτορας της CIA, αναγκάζεται να παραδοθεί στις Αρχές, μετά από 10 χρόνια αναζήτησης. Μεταφέρεται σε ένα ειδικό κρατητήριο στη Νότια Αφρική, όπου εκτελεί χρέη φύλακα ένας νέος, ιδεαλιστής πράκτορας, ο Ματ Γουέστον. Σύντομα το «ασφαλές» κρησφύγετο δέχεται σφοδρή επίθεση από άγνωστους μισθοφόρους και οι δύο άνδρες αναγκάζονται να συνεργαστούν, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους και να μάθουν ποιος τους θέλει νεκρούς.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βέρα Φάρμιγκα, Σαμ Σέπαρντ, Μπρένταν Γκλίζον.

*Star, Τετάρτη 23/9, στις 23:15

«Η Μικρή μας Αδελφή» (2015) σκηνοθεσία Χιροκάζου Κόρε-Έντα

Τρεις αδελφές, η Σάτσι 29, η Γιοτσίνο 22 και η Τσίκα 19 χρόνων ζουν στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς τους στην πόλη Καμακούρα, εκεί όπου μεγάλωσαν, αφού οι γονείς τους χώρισαν και τις άφησαν. Ο πατέρας τους, τον οποίο είχαν να δουν 15 χρόνια, πεθαίνει και πηγαίνουν στην κηδεία. Εκεί γνωρίζουν την 14άχρονη ετεροθαλή αδελφή τους, τη Σούζου, που δεν έχει πια πουθενά να μείνει. Η μεγάλη αδελφή την καλεί να ζήσει μαζί τους. Η Σούζου δέχεται πρόθυμα, κι έτσι μια καινούργια ζωή γεμάτη ευχάριστες ανακαλύψεις ξεκινά για τις τέσσερις αδελφές.

Παίζουν: Haruka Ayase, Kaho, Masami Nagasawa.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 23/9, στις 00:10

«That’s My Boy» (2012) σκηνοθεσία Σον ‘Αντερς

Η φαντασίωση κάθε έφηβου να τσιλημπουρδίσει με την καυτή καθηγήτρια είχε μεγαλύτερη απόδοση από το αναμενόμενη, καθώς σε αυτή την περίπτωση ο μικρός Ντόνι έγινε πατέρας. Αφήνοντας τον γιο στην μοίρα του, ο party- animal μεσήλικας πλέον, Ντόνι, συνέχισε την έξαλλη ζωή του δημιουργώντας ένα βουνό από χρέη. Προς αναζήτηση λύσης, αποφασίζει να εμφανιστεί εντελώς ξαφνικά μια μέρα πριν από το γάμο του στη ζωή του καλοβαλμένου γιού του.

Παίζουν: ‘Ανταμ Σάντλερ, Σούζαν Σάραντον, Λέιτον Μίστερ, Εύα Αμούρι Μαρτίνο, ‘Αντι Σάμπεργκ.

*Mega, Τετάρτη 23/9, στις 00:20