4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και ήρθε η στιγμή να χαλαρώσεις έπειτα από μία κουραστική εβδομάδα! Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε τέσσερις ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα στη μικρή σου οθόνη.

«The Transporter» (2002) σε σκηνοθεσία Λουίς Λετεριέ, Κόρι Γιουέν

Ο Φρανκ Μάρτιν, ένα πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων, μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ζει στη νότια Γαλλία. Η νέα του απασχόληση είναι να μεταφέρει πακέτα – συχνά υπόπτου περιεχομένου – με την πειραγμένη του BMW. Για να αποφεύγει τους μπελάδες, που συνεπάγεται η επικίνδυνη δουλειά του, ο Φρανκ ακολουθεί τρεις απαράβατους κανόνες: «ποτέ μην αλλάζεις τη συμφωνία», «ποτέ μη ρωτάς ονόματα», «ποτέ μην κοιτάς το περιεχόμενο του πακέτου». Όταν για πρώτη φορά θα παραβεί έναν από τους κανόνες, κινδυνεύει να πληρώσει αυτό το λάθος με τη ζωή του. Το τελευταίο δέμα, που πρέπει να παραδώσει, του κινεί την περιέργεια καθώς μοιάζει ζωντανό! Ανοίγοντάς το θα βρει μέσα μια νεαρή ασιάτισσα. Όπως αποδεικνύεται πρόκειται για την κόρη ενός Κινέζου μαφιόζου, ο οποίος μεταφέρει λαθραία συμπατριώτες του στη Γαλλία. Οι παραλήπτες του πακέτου δεν θα είναι και ιδιαίτερα χαρούμενοι όταν μάθουν ότι το πολύτιμο «πακέτο» ανοίχτηκε, αρχίζοντας ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον του Φρανκ…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Κι Σου, Φρανσουά Μπερλάν, Ρικ Γιάνγκ.

*Star, Παρασκευή 16/10 στις 21:00

«In Time» (2011) σε σκηνοθεσία Άντριου Νίκολς

Στο μέλλον οι άνθρωποι δεν ζουν περισσότερο από τα 25 τους και ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο ανταλλάξιμο αγαθό. Ένας νεαρός που κατηγορείται άδικα για φόνο θα εναντιωθεί στο σύστημα και σε εκείνους που έχουν… όλο το χρόνο με το μέρος τους.

Παίζουν: Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Αμάντα Σέιφριντ, Κίλιαν Μέρφι.

*Open, Παρασκευή 16/10 στις 21:45

«Η Κοκκινοσκουφίτσα» (2011) σε σκηνοθεσία Κάθριν Χάρντγουϊκ

Για δεκαετίες, οι κάτοικοι του χωριού Ντάγκερχορν έχουν καταφέρει να συνυπάρχουν με τους λυκάνθρωπους -που κάνουν την εμφάνισή τους κάθε πανσέληνο- προσφέροντάς τους θυσίες ζώων για να καταλαγιάσουν την όρεξη και τα ζωώδη ένστικτά τους. Όταν όμως η πανσέληνος γίνεται κόκκινη, ο λυκάνθρωπος καταπατά την εύθραυστη συμφωνία. Σκοτώνει τη μεγαλύτερη αδελφή της Βάλερι, μιας όμορφης νεαρής κοπέλας, που έχει μόλις μάθει ότι οι γονείς της έχουν κανονίσει να την παντρέψουν με τον Χένρι, κληρονόμο της πιο πλούσιας οικογένειας της πόλης. Αλλά η καρδιά της Βάλερι χτυπά μόνο για τον Πίτερ, έναν φτωχό ξυλοκόπο. Το ζευγάρι δεν βρίσκει άλλη λύση και αποφασίζει να το σκάσει αλλά η τρομακτική παρουσία του λυκάνθρωπου, αναγκαστικά τους αλλάζει τα σχέδια. Οι κάτοικοι της πόλης έχουν εξοργιστεί, ζητούν εκδίκηση και καλούν τον διάσημο κυνηγό λυκάνθρωπων, τον Πάτερ Σόλομον. Η άφιξή του σηματοδοτεί απρόσμενες εξελίξεις καθώς  δίνει μια νέα διάσταση στο πρόβλημα. Ο  λυκάνθρωπος παίρνει ανθρώπινη μορφή τη μέρα και συνεπώς θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε ανάμεσά τους. Κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω υποψίας. Η καχυποψία κυριεύει την πόλη  καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται με κάθε νέα σελήνη.

Παίζουν: Αμάντα Σέιφριντ, Σίλο Φερνάντεζ, Μαξ Άιρονς, Γκάρι Όλντμαν, Τζούλι Κρίστι, Βιρτζίνια Μάντσε, Μπίλι Μπερκ, Όσκαρ Ισαάκ.

*Star, Παρασκευή 16/10 στις 22:50

«Η Δύναμη της Αγάπης» (1997) σε σκηνοθεσία Τζιμ Έιμπραχαμ

«Ξεκίνησε να ψάχνει για βοήθεια…και βρήκε ένα θαύμα». Πρόκειται για την ιστορία ενός αγοριού που πάσχει από σοβαρή επιληψία, δεν ανταποκρίνεται στα φάρμακα και υποφέρει από φοβερές κρίσεις. Η μητέρα του δίνει τεράστιο αγώνα απέναντι σε ένα συντηρητικό και στενόμυαλο ιατρικό κατεστημένο.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Φρεντ Γουόρντ, Σεθ Άτκινς.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 16/10 στις 23:00