5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Κυνηγός: η Μάχη του Χειμώνα» (2016) σκηνοθεσία Σέντρικ-Νίκολας Τρόγιαν 

Φαντασίας – Πολλά χρόνια, προτού αφανιστεί από το ξίφος της Χιονάτης, η βασίλισσα Ραβένα, παρακολουθούσε σιωπηρά την αδελφή της, Φρέια, να προδίδεται και να εξορίζεται από το βασίλειό της. Η Φρέια, η βασίλισσα του πάγου, πέρασε δεκαετίες απομονωμένη, να εκπαιδεύει στρατό κυνηγών, μεταξύ των οποίων τον Έρικ και τη Σάρα, οι οποίοι παράκουσαν την πιο σημαντική της εντολή: να μην ερωτευθούν ποτέ. Οι δύο αδελφές απειλούν να καταστρέψουν τον τόπο, ενώνοντας τις πλέον σκοτεινές δυνάμεις τους και οι μόνοι, που μπορούν να τα βάλουν μαζί τους, είναι ο Έρικ και η Σάρα, αρκεί να μπορέσει να βρει ο ένας τον άλλον…

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Σαρλίζ Θερόν, Έμιλι Μπλαντ, Νικ Φροστ.

*Star, Τετάρτη 11/11, στις 21:00

«Νήσος 2» (2011) σκηνοθεσία Αντώνης Αγγελόπουλος

Κωμωδία – Τον Δεκέμβρη του 2009 ένα ολόκληρο νησί με μπροστάρηδες τις τέσσερις «εξουσίες» ήρθαν στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Η κατάληξη; Κάποιοι από τους ήρωες οδηγήθηκαν στη φυλακή, κάποιοι ξέμειναν στο νησί και κάποιοι πήραν των ομματιών τους. Πέντε χρόνια μετά, ο Μπάμπης, ο Άγης και η Αφροδίτη εκτίουν τις ποινές τους. Την ίδια στιγμή, ο παπά Λάμπρος δεν έχει ποίμνιο πια. Εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της «εθελοντικής προσφοράς» σε κρατουμένους. Η μοίρα, όμως, τα φέρνει έτσι που δύο μόλις μέρες πριν την αποφυλάκισή του, ο Μπάμπης και η Αφροδίτη, γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο. Μαθαίνουν έτσι για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η θέση του οποίου είναι σημειωμένη σε δύο ξεχωριστά κομμάτια ενός χάρτη.

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

*Alpha, Τετάρτη 11/11, στις 22:00

«Φραντς» (2016) σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν

Δράμα – Σε μια μικρή γερμανική πόλη, λίγο μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Άννα θρηνεί καθημερινά στον τάφο του αγαπημένου της αρραβωνιαστικού Φραντς, θύμα μιας μάχης σε γαλλικό έδαφος. Μια μέρα, ένας νεαρός γοητευτικός Γάλλος, ο Aντριέν, αφήνει λουλούδια στον τάφο. Ισχυρίζεται ότι ήταν φίλος και παλιός συμφοιτητής του Φραντς στο Παρίσι. Η παρουσία του, μετά την ήττα της Γερμανίας στον πόλεμο, θα προκαλέσει όχι μόνο αντιδράσεις αλλά και πάθη.

Παίζουν: Πιέρ Νινέ, Πόλα Μπέερ, Ερνστ Στέτζνερ, Μαρί Γκρούμπερ, Γιόχαν φον Μπίλοβ, Άντον Φον Λούκε, Σιριέλ Κλερ, Άλις ντε Λενκεσένγκ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 11/11, στις 22:00

«Ρόκι 2» (1979) σκηνοθεσία Σιλβέστερ Σταλόνε

Δράμα – Ο Ρόκι Μπαλμπόα έχει νικήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή βαρέων βαρών Απόλο Κριντ κι έχει γίνει θρύλος στον κόσμο της πυγμαχίας. Όλοι περιμένουν τη ρεβάνς του μεγάλου αγώνα, αλλά ο Ρόκι δηλώνει ότι σταματάει την πυγμαχία. Παντρεύεται την αγαπημένη του Άντριαν και προσπαθεί να ζήσει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή. Αλλά οι σειρήνες του ρινγκ τον καλούν αδιάκοπα. Τελικά ο Ρόκι δε θα αντέξει στον πειρασμό και θ’ αρχίσει να ετοιμάζεται για τη ρεβάνς…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μπαρτ Γιάνγκ, Καρλ Γουέδερς.

*Open, Τετάρτη 11/11, στις 22:30

«Η Αρπαγή 2» (2012) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Περιπέτεια – Όταν ο πρώην πράκτορας της CIA, Μπράιαν Μιλς ανακαλύπτει πως η πρώην σύζυγός του, Λενόρ, ετοιμάζεται να ζητήσει διαζύγιο από τον δεύτερο σύζυγό της, αποφασίζει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και την καλεί μαζί με την κόρη τους, Κιμ, σε ένα ειδυλλιακό Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη.  Ο Μπράιαν ελπίζει πως θα καταφέρει να κερδίσει ξανά την αγάπη της Λενόρ και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για αυτό. Στο παρελθόν όμως, ο Μπράιαν είχε αναγκαστεί να σκοτώσει για να σώσει την αγαπημένη του κόρη. Τώρα, αυτός αλλά και η οικογένειά του, θα έρθουν αντιμέτωποι  με τον τρομαχτικό εφιάλτη και θα πρέπει να πληρώσουν. Ο Μπράιαν και η Λενόρ απάγονται αλλά η Κιμ καταφέρνει να αποδράσει….

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μάγκι Γκρέις, Φάμκε Γιάνσεν, Λίλαντ Ορσέ, Λουκ Γκράιμς.

*Star, Τετάρτη 11/11, στις 23:15