4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Τιμωρός» (2011) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράσης – Η Mallory Kane προσλαμβάνεται από διάφορες παγκόσμιες οργανώσεις για να εκτελέσει αποστολές που οι κυβερνήσεις δεν μπορούν επίσημα να επιτρέψουν. Μετά από μια αποστολή για τη διάσωση ενός ομήρου στη Βαρκελώνη, η Mallory γρήγορα αποστέλλεται σε άλλη αποστολή στο Δουβλίνο. Όταν η επιχείρηση πάει στραβά, χρειάζεται να χρησιμοποιήσει όλες της τις δεξιότητες, τα κόλπα της και τις ικανότητες για να ξεφύγει από ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό, και να επιστρέψει πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, να προστατέψει την οικογένειά της και να εκδικηθεί εκείνους που την πρόδωσαν.

Παίζουν: Τζίνα Καράνο, Μάικλ Φασμπέντερ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Μάικλ Ντάγκλας

*Open, Δευτέρα 16/11 στις 22:00

«Σε Επιφυλακή» (2014) σε σκηνοθεσία Μαριάν Ταρντιέ

Δράμα – Ο Σερίφ είναι γύρω στα τριάντα και έχει επιστρέψει στο σπίτι των γονιών του. Προσπαθεί να περάσει τις εξετάσεις για να ξεκινήσει τις σπουδές του στη Νοσηλευτική. Παράλληλα, για να βγάλει τα προς το ζην, εργάζεται ως φύλακας σε εταιρεία σεκιούριτι. Όταν θα περάσει επιτυχώς το γραπτό μέρος των εξετάσεων και θα γνωρίσει την Τζένι, μια γυναίκα που του αρέσει, φαίνεται πως η ζωή αρχίζει να του χαμογελά ξανά. Ωστόσο, μια συμμορία παιδιών που συχνάζουν στο εμπορικό κέντρο όπου εργάζεται, τον ενοχλούν συστηματικά. Για να τα ξεφορτωθεί, συμφωνεί μ έναν γνωστό του να τον βοηθήσει και σαν αντάλλαγμα ο Σερίφ θα πρέπει να τον ενημερώσει εμπιστευτικά για μια προσεχή αποστολή φορτίου. Ωστόσο κατά τη διάρκεια εκείνης της νύχτας, η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο και οι εξελίξεις θα είναι δραματικές…

Παίζουν: Ρεντά Κατέμπ, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Ρασίντ Ντεμπούζ, Μουσά Μανσαλί.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 16/11 στις 22:00

«Ασταμάτητο» (2010) σε σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – Ένας βετεράνος μηχανοδηγός και ο νεαρός προϊστάμενός του συνεργάζονται για να σταματήσουν ένα ακυβέρνητο τρένο που μεταφέρει θανατηφόρες τοξικές ουσίες, το οποίο κατευθύνεται με ταχύτητα προς μια πυκνοκατοικημένη πόλη. Τι θα μπορέσουν να κάνουν για να αποτρέψουν τον εκτροχιασμό του, που μπορεί να προκαλέσει την έκχυση των τοξικών στην πόλη και τον αποδεκατισμό των κατοίκων της; Η ταινία εμπνεύστηκε από την υπόθεση του συρμού, που το 2001 διάνυσε δίχως μηχανοδηγό, περίπου 106 χιλιόμετρα για δύο ώρες πάνω στις γραμμές, στο βορειοδυτικό Οχάιο.

Παίζουν: Ντένζελ Γουάσινγκτον, Κέβιν Κόριγκαν, Κέβιν Νταν, Ροζάριο Ντόσον, Κρις Πάιν, Κέβιν Τσάπμαν.

*Alpha, Δευτέρα 16/11 στις 23:00

«Δικηγόρος Σκοτεινών Υποθέσεων» (2011) σε σκηνοθεσία Μπραντ Φέρμαν

Δράμα – Ο Μάικλ Χόλερ ή Μικ, όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν οι φίλοι του, είναι ένας πασίγνωστος και χαρισματικός δικηγόρος του Λος Άντζελες, ο οποίος χρησιμοποιεί ως γραφείο… το αυτοκίνητό του, μια Lincoln Continental. Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του υπερασπίζοντας μικροαπατεώνες, ο Μικ αναλαμβάνει απροσδόκητα μια σπουδαία υπόθεση: την υπεράσπιση ενός πλούσιου πλέιμποϊ του Μπέβερλι Χιλς, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα φόνου. Η υπόθεση αρχικά δείχνει απλή και ιδιαίτερα κερδοφόρα για τον Μικ. Σύντομα όμως εξελίσσεται σε μια θανάσιμη μάχη ανάμεσα σε δύο δεξιοτέχνες της χειραγώγησης, αλλά και σε μια κρίση συνείδησης για τον Χόλερ.

Παίζουν: Μάθιου Μακόναχι, Ράιαν Φελίπε, Μαρίζα Τόμεϊ, Γουίλιαμ Μέισι, Τζον Λεγκουϊζάμο, Τζος Λούκας, Λόρενς Μέισον, Φράνσις Φίσερ.

*Alpha, Δευτέρα 16/11 στις 00:50