5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλη μια μέρα καραντίνας. Καταπολέμησε τη βαρεμάρα με μία από τις ταινίες που επιλέξαμε.

«Μικροί και μεγάλοι εν δράσει» (1963) σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Κωμωδία – Ο Αντώνης και η Μαριάννα, γονείς εν χηρεία και ερωτευμένοι μεταξύ τους, αποφεύγουν να συζητήσουν με τα παιδιά τους το ενδεχόμενο του γάμου τους. Όμως, όταν και εκείνα ερωτεύονται ο ένας τον άλλον, τα προβλήματα αυξάνονται και μόνο η παρέμβαση του αδελφού του Αντώνη θα λύσει την περίπλοκη κατάσταση και θα επιτρέψει στους δύο γονείς να ενώσουν τις τύχες τους και να ζήσουν ευτυχισμένοι.

Παίζουν: Μαίρη Αρώνη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Βασίλης Αυλωνίτης, Γιώργος Πάντζας, Βιβέτα Τσιούνη, Ελένη Ανουσάκη, Μαρίκα Νέζερ, Βαγγέλης Σειληνός, Μπέττυ Μοσχονά, Σταύρος Παράβας, Νάσος Κεδράκας.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 17/11, στις 22:00

«Ρόκι 3: Ο Θρίαμβος» (1982) σκηνοθεσία Σιλβέστερ Σταλόνε

Δράμα – Τρία χρόνια μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου ενάντια στον Απόλλο Κριντ, ο Ρόκι Μπαλμπόα κατακτά άλλες 10 φορές τον παγκόσμιο τίτλο. Η φήμη του και ο πλούτος του έχουν αυξηθεί και αγωνίζεται σε φιλανθρωπικό αγώνα επίδειξης με τον Χαλκ Χόγκαν, γνωστό και ως “Κεραυνόχειλο”. Ο προπονητής του Ρόκι, ο Μίκι ανησυχεί βλέποντας έναν δυναμικό πυγμάχο να προελαύνει στην κατάταξη των βαρέων βαρών. Πρόκειται για τον Κλάμπερ Λανγκ,ο οποίος προκαλεί δημόσια τον Ρόκι σε αναμέτρηση και τον κατηγορεί ότι διάλεγε εύκολους αντιπάλους, τη στιγμή που γίνονταν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του στη Φιλαδέλφεια. Μετά από πιέσεις του Ρόκι, ο Μίκι αποκαλύπτει ότι αυτά που έλεγε ο Λανγκ ήταν αλήθεια, ότι δηλαδή διάλεγε τους αντιπάλους για να μην υποστεί απίστευτο ξύλο σαν αυτό που δέχτηκε από τον Κριντ στην προηγούμενη ταινία. Επίσης θεωρεί ότι ο Λανγκ είναι νέος και δυνατός ενώ ο Ρόκι έχει χάσει την “ματιά της τίγρης”. Τελικά ο Μίκι δέχεται να συνεργαστεί με τον Ρόκι για τελευταία φορά λίγο πριν ο Ρόκι αποσυρθεί. Ωστόσο ο Ρόκι δεν παίρνει στα σοβαρά τον αγώνα καθώς το γυμναστήριο όπου προπονείται μετατρέπεται σε κλαμπ, ενώ ο Λανγκ προπονείται με τρομερό πάθος και αποφασιστικότητα.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τάλια Σάιρ, Μπαρτ Γιανγκ, Καρλ Γουέδερς, Μίστερ Τ.

*Open, Τρίτη 17/11, στις 22:45

«Στα ‘Oρια του Αύριο» (2014) σκηνοθεσία Νταγκ Λίμαν

Δράσης – Σε ένα κοντινό μέλλον μία εξωγήινη φυλή έχει καταλάβει τη Γη και είναι αδύνατον να νικηθεί από οποιαδήποτε ανθρώπινη στρατιωτική δύναμη. Ο Γουίλιαμ Κέιτζ είναι αξιωματικός του στρατού, χωρίς όμως να έχει πολεμήσει, μέχρι τη μέρα που θα συμμετάσχει σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας. Αφού σκοτώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, ο Κέιτζ βρίσκει τον εαυτό του σε μια ανεξήγητη δίνη στο χρόνο, που τον αναγκάζει να ζήσει την ίδια βίαιη μάχη, πολεμώντας και πεθαίνοντας ξανά και ξανά. Αλλά σε κάθε μάχη, ο Κέιτζ είναι ικανός να προσεγγίσει τους εχθρούς του με ιδιαίτερη δεξιότητα, αφού βελτιώνει την απόδοσή του χάρη στις συμβουλές της πολεμίστριας Ειδικών Δυνάμεων, Ρίτα Βρατάσκι. Καθώς ο Κέιτζ και η Ρίτα αναλαμβάνουν να πολεμήσουν τους εξωγήινους, η κάθε επανάληψη τους φέρνει ένα βήμα πιο μπροστά στην εξέλιξη της μάχης.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Έμιλι Μπλαντ, Μπίλ Πάξτον, Τζέρεμι Πίβεν, Νόα Τέιλορ.

*Open, Τρίτη 17/11, στις 22:45

«Η Γυμνή Αλήθεια» (2009) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λούκετιτς

Αισθηματική κομεντί – Η αιώνια μάχη των φύλων ανεβάζει το ερωτικό θερμόμετρο στα ύψη στην κωμωδία Η Γυμνή Αλήθεια. Η Άμπι Ρίχτερ είναι μία ρομαντική παραγωγός πρωινών εκπομπών που ψάχνει διακαώς τον κο Τέλειο! Η καθημερινότητά της χτυπάει ξαφνικά κόκκινο, όταν το αφεντικό της επιβάλει στην ομάδα της τον Μάικ Τσάντγουει , έναν σκληροπυρηνικό τύπο της τηλεόρασης που υπόσχεται να ξεράσει στον αέρα όλη την γυμνή αλήθεια για τις σχέσεις ανδρών και γυναικών. Τα πράγματα μπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν ο Μάικ, για να αποδείξει στην Άμπι πως δεν είναι ένας αναξιόπιστος τσαρλατάνος αλλά κάποιος που καταλαβαίνει σε βάθος τις συμπεριφορές των ζευγαριών, προσφέρεται να τη βοηθήσει στην κατάκτηση του κύριου Τέλειου.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Κάθριν Χάιγκλ, Μπρι Τέρνερ.

* Ant1, Τρίτη 17/11, στις 00:45

«Το Άδυτο» (2011) σκηνοθεσία Άλιστερ Γκρίερσον

Περιπέτεια – Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Φρανκ ΜακΓκουάιρ, ενός εξαιρετικού δύτη, ο οποίος θέλει να  είναι ο πρώτος, που θα ερευνήσει ένα σύστημα σπηλαίων στο Νότιο Ειρηνικό. Ο Φρανκ οργανώνει την ομάδα του, στην οποία συμμετέχει ο έφηβος γιος του, Τζος, αλλά και ο εκατομμυριούχος χρηματοδότης του παράτολμου εγχειρήματος Καρλ Χάρλεϊ και ξεκινάνε για τη μεγάλη περιπέτεια. Λίγο μετά την είσοδο τους στο σπήλαιο, μια τρομακτική καταιγίδα προκαλεί την κατάρρευση της εισόδου αναγκάζοντας την ομάδα να προχωρήσει βαθύτερα στο σκοτάδι σε αναζήτηση μιας εναλλακτικής εξόδου. Με τις προμήθειες γρήγορα να συρρικνώνονται και τα επίπεδα των υδάτων να αυξάνονται γρήγορα, ο Φρανκ και η ομάδα του θεωρούν ότι η μοναδική ελπίδα τους για επιβίωση είναι να ακολουθήσουν ένα υπόγειο ποτάμι, που καταλήγει στον ωκεανό. Κανείς τους όμως δεν είναι σίγουρος για το αν κάνουν βήματα προς την ελευθερία ή σε άλλο ένα θανάσιμο αδιέξοδο.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Ρόξμπεργκ, Ρις Γουέικφιλντ, Ιοαν Γκράφαντ, Άλις Πάρκινσον, Νταν Γουάιλι, Κριστοφερ Μπέικερ.

* Star, Τρίτη 17/11, στις 00:50