6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Jack Reacher: Ποτέ Μη Γυρίζεις Πίσω» (2016) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Δράσης – Ο κεντρικός ήρωας, ο πρώην ταγματάρχης Τζακ Ρίτσερ, “ο ήρωας του σκεπτόμενου αναγνώστη”, εμπειροπόλεμος, τολμηρός, ευφυής και λιγόλογος, ο πιο γοητευτικός “σκληρός” της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας αυτή τη φορά καλείται να επιστρέψει στην παλιά του στρατιωτική βάση προκειμένου αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία δύο στρατιωτών και να αποκαταστήσει την τιμή της ταγματάρχη Τέρνερ που, άδικα, κατηγορείται για κατασκοπεία. Η άφιξη του Τζακ Ρίτσερ στη βάση πυροδοτεί μια σειρά από εκρηκτικές εξελίξεις, κι αυτό που αρχικά φαινόταν σαν μια εύκολη υπόθεση, μοιάζει τώρα να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρόμπερτ Νέπερ, Κόμπι Σμόλντερς, Άλντις Χοντζ.

*Open, Τετάρτη 17/2, στις 21:00

«Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού» (2017) σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος

Ψυχολογικό δράμα – Ο Στίβεν και η Άννα, ένας καρδιοχειρουργός και μια οφθαλμίατρος, είναι ένα ευκατάστατο και καταξιωμένο επαγγελματικά ζευγάρι, που ζει ευτυχισμένο με τα δυο τους παιδιά, τη δεκατετράχρονη Κιμ και τον δωδεκάχρονο Μπομπ. Όταν ο Στίβεν αναπτύξει φιλική σχέση με τον Μάρτιν, ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, ορφανό από πατέρα, και τον συστήσει στην οικογένεια του, τα πράγματα παίρνουν ολέθρια τροπή.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν, Μπάρι Κέγκαν, Ράφι Κάσιντι, Σάνι Σούλζικ, Αλίσια Σίλβερστόουν, Μπιλ Καμπ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 17/2, στις 22:00

«Ο Καθηγητής Μάρστον και οι Wonder Women» (2017) σκηνοθεσία  Άντζελα Ρόμπινσον

Δράμα – Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος ή πότε δημιούργησε έναν υπερήρωα; Σε αυτή την βιογραφική, απίστευτα αληθινή ιστορία, μαθαίνουμε τι ήταν εκείνο που ενέπνευσε τον ψυχολόγο του Χάρβαρντ Δρ. Γουίλιαμ Μούλτον Μάρτσον να δημιουργήσει τον εμβληματικό χαρακτήρα της Wonder Woman στην δεκαετία του 1940. Ενώ η φεμινίστρια υπερηρωίδα του Μάρστον επικρίθηκε για τη «σεξουαλική διαστροφή» της, ο ίδιος κρατούσε ένα μυστικό που θα μπορούσε να τον είχε καταστρέψει… κι όμως αυτός ο άνδρας εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει την ηρωίδα του από την σύζυγο του, Ελίζαμπεθ, και την ερωμένη τους, Όλιβ Μπιρν. Πρόκειται για δύο δυναμικές γυναίκες από τον κλάδο της ψυχολογίας, που αψήφησαν τις συμβάσεις, κι έχτισαν μια μυστική ζωή με τον καθηγητή.

Παίζουν: Λουκ Έβανς, Ρεμπέκα Χολ, Μπέλα Χίθκοουτ, Κόνι Μπρίτον.

*Mega, Τετάρτη 17/2, στις 22:00

«Σκοτεινό Παρελθόν» (2017) σκηνοθεσία Μπραντ Σίλμπερλινγκ

Δράμα – Ένας εγκληματίας πολέμου έχει τραπεί σε φυγή και αλλάζει συνεχώς κρησφύγετα μετά το τέλος των Βαλκανικών πολέμων. Σε ένα από τα σπίτια στο οποίο κρύβεται έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη νεαρή οικονόμο του προηγούμενου ενοίκου. Στην πορεία της γνωριμίας τους αναπτύσσεται ένα είδος φιλίας μεταξύ τους, μέχρι που ανακαλύπτει ότι στην πραγματικότητα η νεαρή Τάνια είναι ένας πράκτορας με αποστολή να τον προσέχει. Έτσι, ο General παίρνει μια απόφαση που πρόκειται να αλλάξει τις ζωές και των δυο τους.

Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ήρα Χίλμαν, Πίτερ Σεραφίνοβιτς, Ρόμπερτ Μπλάιθ.

*Alpha, Τετάρτη 17/2, στις 23:00

«Apocalypto» (2006) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Δράσης – Μια φυλή των Μάγια ζει αρμονικά στα βάθη της ζούγκλας και ασχολείται με το κυνήγι, έως ότου μια ισχυρή φυλή πολεμιστών εισβάλλει στο χωριό, σκοτώνει τα γυναικόπαιδα και αιχμαλωτίζει πολλούς από τους άντρες. Ανάμεσα στους αιχμαλώτους βρίσκεται ο Τζάγκουαρ Πόου, ο οποίος είχε προλάβει να κρύψει τη γυναίκα και το παιδί του σε μια υπόγεια κρύπτη. Δεμένος μαζί με τους υπόλοιπους σκλάβους ξεκινάει ένα επίπονο ταξίδι με προορισμό την πρωτεύουσα. Εκεί σκοπεύουν να τους θυσιάσουν στους θεούς και να αποτρέψουν την ξηρασία. Όλες οι προσπάθειες του Τζάγκουαρ Πόου είναι να δραπετεύσει να επιστρέψει να δει τι έγινε η οικογένεια του.

Παίζουν: Ρούντι Γιάνγκμπλαντ, Ντάλια Χερνάντεζ, Τζόναθαν Μπρούερ.

*Open, Τετάρτη 17/2, στις 23:30

«Το Παιχνίδι του Δολοφόνου» (2017) σκηνοθεσία Τζόνι Μάρτιν

Μυστηρίου – Ο πρώην αστυνομικός ντετέκτιβ, Ρέι Άρτσερ, συνεργάζεται με τον ειδικό στα εγκληματικά προφίλ, Γουίλ Ράνι, για να εντοπίσουν έναν από τους πιο διάσημους και βίαιους κατά συρροή δολοφόνους της πόλης, ο οποίος παίζει ένα διεστραμμένο δολοφονικό παιχνίδι χρησιμοποιώντας το παιδικό παιχνίδι «κρεμάλα». Ταυτόχρονα, η δημοσιογράφος Κρίστι Ντέιβις, παρακολουθεί επίμονα τους δύο αστυνομικούς, προκειμένου να αποκαλύψει εκείνη πρώτη τον ένοχο. Οι τρεις τους επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, ώστε να εμποδίσουν να γίνουν και άλλοι φόνοι αφού κάθε 24 ώρες, ένα πτώμα βρίσκεται κρεμασμένο, αποκαλύπτοντας ένα καινούριο γράμμα του παιχνιδιού χαραγμένο στην πλάτη ή στο στήθος του θύματος.

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Καρλ Ούρμπαν, Μπρίτανι Σνόου, Τζο Άντερσο.

*Star, Τετάρτη 17/2, στις 23:45