7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Περιπέτεια, δράμα, Επιστημονικής Φαντασίας, μυστηρίου και θρίλερ. Έχεις επτά επιλογές να απολαύσεις στην τηλεόραση σήμερα το βράδυ.

«In Time» (2011) σε σκηνοθεσία Άντριου Νίκολς

Επιστημονικής Φαντασίας – Στο μέλλον οι άνθρωποι δεν ζουν περισσότερο από τα 25 τους και ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο ανταλλάξιμο αγαθό. Ένας νεαρός που κατηγορείται άδικα για φόνο θα εναντιωθεί στο σύστημα και σε εκείνους που έχουν… όλο το χρόνο με το μέρος τους.

Παίζουν: Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Αμάντα Σέιφριντ, Κίλιαν Μέρφι.

*Open, Τετάρτη 24/2, στις 21:00

«Ψυχρός Πόλεμος» (2018) σε σκηνοθεσία Πάβελ Παβλικόφσκι

Δράμα  – Ένας άντρας και μια γυναίκα γνωρίζονται στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Πολωνίας και βρίσκονται παγιδευμένοι σε έναν μοιραίο έρωτα, που τους καταδικάζει να είναι «δεμένοι» ο ένας με τον άλλον. Στην επαρχιακή Πολωνία του 1949 ο μουσικοσυνθέτης Βίκτορ γνωρίζει τη νεαρή, δυναμική και φιλόδοξη τραγουδίστρια Ζούλα, την οποία ερωτεύεται. Στη σκιά του Ψυχρού Πολέμου και για τα επόμενα 15 χρόνια, η παθιασμένη σχέση τους θα τους οδηγήσει στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Σπλιτ και πίσω στην Πολωνία, σταθμούς ενός αιώνιου και αδύνατου έρωτα. Μια παθιασμένη ερωτική ιστορία, δοσμένη μέσα από το ασπρόμαυρο, τετράγωνο πλάνο που καθιέρωσε ο Παβλικόφσκι με την «Ίντα».

Παίζουν: Τζοάνα Κούλιγκ, Τόμας Κοτ, Άγκατα Κουλέσα.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 24/2, στις 22:00

«Ταξιδιώτης στο χρόνο» (2014) σε σκηνοθεσία Μάικλ Σπίριγκ

Θρίλερ, Επιστημονικής φαντασίας – Βασισμένο στο μυθιστόρημα “All You Zombies” του Ρόμπερτ Χάινλαϊν, αυτό το “sci-fi” θρίλερ μας δείχνει τη ζωή ενός κυβερνητικού πράκτορα (Ίθαν Χοκ), ο οποίος επιβάλλει τον νόμο και προλαμβάνει εγκλήματα πριν αυτά συμβούν, ταξιδεύοντας σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Στην τελευταία και μεγαλύτερη αποστολή της καριέρας του θα επιστρέψει για ακόμα μια φορά στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει έναν αδίστακτο βομβιστή με τ όνομα “Fizzle Bomber”, που έχει ως στόχο την καταστροφή της Νέας Υόρκης το 1970. Η γνωριμία του με την διαφυλική Τζέην – Τζον θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην αποστολή του…

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Σάρα Σνούκ, Νόα Τέιλορ.

*Mega, Τετάρτη 24/2, στις 22:00

«Βασικός Ύποπτος» (2018) σε σκηνοθεσία Σάιμον Κάιζε

Μυστηρίου – O Έβαν Μπερτς, καθηγητής φιλοσοφίας, έχει μια φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή με τη γυναίκα του Έλεν και τα δύο παιδιά τους. Μια σειρά, όμως, από ακατάλληλες σχέσεις με φοιτήτριές του κατά το παρελθόν, έχουν αναγκάσει τον Έβαν να μετακομίσει λόγω αυτής της ανάρμοστης συμπεριφοράς. Όταν κάποια στιγμή θεωρηθεί ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισης μιας νεαρής φοιτήτριας, ο χάρτινος πύργος της οικογένειάς του είναι έτοιμος να καταρρεύσει, αφού η σύζυγός του αδυνατεί να καταλάβει πού βρίσκεται η αλήθεια. Κι ενώ ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Μάλοϊ αναλαμβάνει την υπόθεση, για να προλάβει το επόμενο χτύπημα, ο Έβαν έχει ήδη προσεγγίσει μια όμορφη φοιτήτρια, την Άννα, με σκοπό να γίνει η επόμενη ερωμένη του. Πιρς Μπρόσναν και Γκάι Πιρς σε ένα ανελέητο παιχνίδι απόκρυψης και αποκάλυψης για γερά νεύρα.

Παίζουν: Γκάι Πιρς, Πιρς Μπρόσναν, Μίνι Ντράιβερ, Αλεξάντρα Σιπ, Κλαρκ Γκρεγκ, Οντίγια Ρας.

*Alpha, Τετάρτη 24/2, στις 23:00

«Λεωφορείο 657» (2015) σε σκηνοθεσία Σκοτ Μαν

Περιπέτεια – Δύο συνάδελφοι, ο ένας πατέρας που δεν μπορεί να πληρώσει τη θεραπεία της άρρωστης κόρης του, επιχειρούν να ληστέψουν ένα καζίνο. Όταν αποτυγχάνουν, ξεκινά μια ξέφρενη καταδίωξη, στη διάρκεια της οποίας θα αναγκαστούν μπουν σε ένα λεωφορείο και να κρατήσουν ομήρους τους επιβάτες του.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέφρι Ντιν Μπόργκαν, Κέιτ Μπόσγουορθ.

*Open, Τετάρτη 24/2, στις 23:30

«Godzilla» (2014) σε σκηνοθεσία Γκάρεθ Έντουαρντς

Επιστημονικής Φαντασίας – Μια τεράστια, μεταλλαγμένη από ακτινοβολία σαύρα, ο Godzilla, είναι έγκυος και διαλέγει την πόλη του Μανχάταν σαν φωλιά. Το τέρας σπέρνει τον πανικό με τον ερχομό του στη Νέα Υόρκη, ενώ μια ομάδα επιστημόνων και ο στρατός προσπαθούν απεγνωσμένα να αφανίσουν αυτό και τα νεογνά του. Επιστροφή στις ρίζες του θρύλου του Godzilla, με την επική αναγέννηση του εμβληματικού τέρατος, που δημιούργησαν τρομακτικές δυνάμεις της φύσης. Και αυτή τη φορά τίποτε δεν θα μείνει όρθιο στο πέρασμα του Godzilla, ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος με εξίσου επικίνδυνα πλάσματα, που γεννήθηκαν από την ανθρώπινη υπεροψία και την ανεξέλεγκτη επιστημονική πρόοδο. Και εν μέσω αυτής της μάχης, το ανθρώπινο είδος θα πρέπει να καταφέρει να αντεπιτεθεί και να επιβιώσει…

Παίζουν: Ελίζαμπεθ Όλσεν, Μπράιαν Κράνστον, Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Βίκτορ Ραζούκ, Ζιλιέτ Μπινός, Σάλι Χόκινς, Κεν Βατανάμπε, Ντέιβιντ Στράδερν.

*Star, Τετάρτη 24/2, στις 23:45

«Η κραυγή ενός ανθρώπου» (2010) σκηνοθεσία Μαχαμέτ Σαλέχ Χαρούν

Δράμα – Ο Άνταμ, ένας 60χρονος παλαιός πρωταθλητής της κολύμβησης, ζει στην πρωτεύουσα του Τσαντ, την Τζαμένα και εργάζεται ως υπεύθυνος της πισίνας ενός ξενοδοχείου. Αφού αναγκάζεται από τη νέα ιδιοκτησία να παραχωρήσει τη δουλειά του στο γιο του, δέχεται την επίσκεψη αντιπροσώπων της κυβέρνησης, που ουσιαστικά απαιτούν απ αυτόν ή να τους δώσει χρήματα ή κάποιον συγγενή του που να βρίσκεται σε μάχιμη ηλικία, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους ένοπλους αντάρτες.

*Βουλή, Τετάρτη 24/2, στις 00:00